Комісія Київради визнала Жарких, Кострицю і Щербину профнепридатними і рекомендує меру їх звільнити

27 Листопада 2007
7517
27 Листопада 2007
12:12

Комісія Київради визнала Жарких, Кострицю і Щербину профнепридатними і рекомендує меру їх звільнити

7517
Комісія Київради визнала Жарких, Кострицю і Щербину профнепридатними і рекомендує меру їх звільнити
Постійна комісія Київради з питань культури, інформаційної політики визнала виконувачів обов’язків головних редакторів київських комунальних газет «Хрещатик», «Вечірній Київ» і «Українська столиця» фахово непридатними. Про це заявив голова комісії Олександр Прогнімак.
 
«Ми заслухали на засіданні нашої комісії керівників цих газет і прийшли до висновку про їхню професійну невідповідність займаним посадам», – сказав голова комісії.
 
За його словами, жоден із запрошених на засідання профільної комісії керівників комунальних ЗМІ не надав членам комісії концепції газети, чи іншого документу, який би визначав основні напрямки розвитку видання, незважаючи на попередження про розгляд саме цих питань на засіданні комісії.
 
 «За словами виконувачів обов’язків редакторів, концепції усіх трьох видань зараз перебувають в стані розробки або доопрацювання. Ця ситуація триває уже півтора року», – повідомив пан Прогнімак.
 
Крім того, в.о. головних редакторів цих комунальних газет і досі не надали до Київради бюджетних запитів на потреби цих видань на 2008 рік.
 
«Мене все це не дивує, якщо зважити, що не всі в.о. головних редакторів комунальних київських газет мають відповідну фахову освіту і достатній досвід роботи», – зауважив голова комісії.
 
Постійна комісія прийняла рішення звернутись до Київського міського голови з рекомендацією увільнити згаданих осіб від виконання обов’язків керівників цих газет.
 
Причинами, через які профільна комісія вирішила заслухати на своєму засіданні керівників «Хрещатика», «Вечірнього Києва» і «Української столиці», пан Прогнімак назвав численні скарги, які надходять до комісії.
 
«На засіданні комісії мені такого рішення не оголошували, я вперше про нього чую, - сказав «Телекритиці» головний редактор «Хрещатика» Денис Жарких. – І навпаки, мені сказали, що, оскільки я працюю лише місяць, визначати мою профпридатність ще не час. Не знаю, хто прийняв таке рішення, я повинен розібратись». Він також висловив сумніви щодо законності та чинності рішення, оскільки під ним є лише два підписи.
 
Наводимо повний текст рішення:
 
РІШЕННЯ
м.Київ                                                                                               26.11.2007 р.      
З огляду на чисельні звернення представників  територіальної  громади м.Києва, голів та заступників голів районних у м.Києві державних адміністрацій, а також  депутатів Київради з приводу порушення їхніх конституційних прав на повагу до честі й гідності та з приводу умисного спотворення діями редакцій газет ділової репутації, з наріканням на подання неякісної, образливої інформації, постійна комісія Київради з питань культури, інформаційної політики, заслухавши на своєму засіданні тимчасово виконуючих обов’язки головних редакторів комунальних газет:
–   «Хрещатик» – Жарких Дениса Юрійовича,
«Вечірній Київ» – Кострицю Романа Васильовича,
«Українська столиця» – Щербину Петра Миколайовича,
 
ВИРІШИЛА: 
1. Ситуацію, що склалася навколо комунальних  друкованих ЗМІ визнати кризовою, а результати роботи редакцій – такими, що не відповідають вимогам до джерел офіційної інформації Київської міської ради.
 
2. Зважаючи на відсутність станом на 26.11.2007 р. концепції розвитку газет, основних положень редакційної політики, сформованих та поданих у встановленому порядку бюджетних запитів на 2008 рік, визнати Жарких Д.Ю., Кострицю Р.В., Щербину П.М. фахово непридатними для виконання обов’язків головних редакторів комунальних газет «Хрещатик», «Вечірній Київ», «Українська столиця» відповідно.
 
3. Рекомендувати Київському міському голові увільнити від виконання обов’язків головних редакторів газет: «Хрещатик» – Жарких Дениса Юрійовича, «Вечірній Київ» – Кострицю Романа Васильовича, «Українська столиця» – Щербину Петра Миколайовича як таких, що не відповідають основним вимогам конкурсу на заміщення вакантних посад керівників друкованих засобів масової інформації Київської міської ради, а саме: не мають відповідної вищої фахової освіти, досвіду роботи журналістом або оглядачем із суспільно-політичної тематики у виданні не менше 7 років, на посаді редактора (начальника відділу) не менше 3 років.
 
4. Постійній комісії Київради з питань культури, інформаційної 
політики на наступне чергове засідання підготувати проект рішення щодо ситуації, 
яка склалася навколо комунальних друкованих ЗМІ, погодити його та внести на 
розгляд пленарного засідання згідно з Регламентом Київської міської ради.
 
5. Направити копію даного рішення як офіційну відповідь авторам 
звернень, що надійшли на адресу постійної комісії Київради з питань культури,
інформаційної політики.
 
6. Оприлюднити це рішення на черговому пленарному засіданні 
Київради та у засобах масової інформації для зняття соціальної напруги.
 
7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову 
постійної комісії Київради  з питань культури, інформаційної політики О.Прогнімака. 
 
 
Голова постійної комісії Київради  з питань культури, інформаційної політики 
Олександр Прогнімак 
Секретар постійної комісії Київради  з питань культури, інформаційної політики 
Олександр Бригинець
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7517
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Один из сотрудников одной из газет
6001 дн. тому
Наконец-то убирут этих черных людишек (шестерок Бектрусинова), Ромку Кострицу и второго, не чем не лучшего падонка. Хотелось бы пожелать этим, людьми их не назовешь... Вообщем вот и время пришло ваше, господа-шестерки. Убирут, и дай Бог ощутить вам то, что ощутили люди через которых вы, быдло, переступило! Я искренни рад что все так красиво должно закончиться. И как сложно будет вам, ублюдкам, устроиться на нормальную работу, Кострица это знает, еще и как, толстожопый, тяжелоповоротливый выродок с запятнаной репутацией — это назко для журналиста, хуже чем плагиат! P.S.: Ну что ж господа-ублюдки, желаю вам как можно долго вылазить с грязи, но все судьбы человеческие на вас висят и не один раз и не одним человеком вы прокляты, будем надеяться что проклятия дойдут до вас как можно скорее и навсегда! Чтоб вам, господа-ублюдки в следующем году жилось хуже в 1001 раз какнекоторые люди (сотрудники газет), живут сегодня. ДА БУДЬТЕ ВЫ ПРОКЛЯТЫ 1001 РАЗ!!!
киянка
6006 дн. тому
Звільнити!! Це не газети, що випускають ці "новориші" на чолі з казбеком, який недавно ще за юрту срать ходив, а сьогодні він керує нашою українською муніципальною пресою. Невже немає українців, щоб космосу були радниками по пресі? Жах!!1
прогнімак
6006 дн. тому
прогнімак є простим дєрібанщіком майна, вкраденого у доживаючих песіонерів
Тю
6007 дн. тому
Самое интересное, но они действительно "фахово непридатнi для виконання обов’язків головних редакторів", качество газет тому подтверждение.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду