«Вечірній Київ» не погоджується спростовувати інформацію про Євгена Романенка

28 Липня 2008
20307
28 Липня 2008
11:45

«Вечірній Київ» не погоджується спростовувати інформацію про Євгена Романенка

20307
«Вечірній Київ» не погоджується спростовувати інформацію про Євгена Романенка
23 липня 2008 року Подільський районний суд м. Києва ухвалив рішення у справі за позовом голови Подільської райдержадміністрації у м. Києві Євгена Романенка до КП «Редакція газети “Вечірній Київ”» про спростування негативної інформації про нього. Йдеться про інформацію, яка систематично друкувалася у газеті «Вечірній Київ» щодо участі Євгена Романенка в неофіційному проекті газети «Свинський рейтинг». Особливість рейтингу в тому, що його ілюстровано малюнками із непристойними зображеннями посадовців у вигляді свиней; крім того наводяться ганебні коментарі щодо діяльності райдержадміністрацій у м. Києві.
 
Суд зобов’язав «Вечірку» вибачитися та спростувати негативну інформацію про Євгена Романенка, яка стосується його причетності до «Свинського рейтингу». Як повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Подільської райдержадміністрації, «Вечірній Київ» повинен вибачитися та оприлюднити текст наступного змісту: «На виконання рішення суду за позовом Романенка Євгена Олександровича про спростування негативної інформації повідомляємо, що Романенко Євген Олександрович участі у “Свинському рейтингу” не брав. Редакція газети Вечірній Київ” просить вибачення у Романенка Євгена Олександровича за розповсюдження щодо нього негативної інформації».
 
Виконувач обов’язків головного редактора газети «Вечірній Київ» Роман Костриця не згоден із рішенням суду. Про це він заявив телефоном у коментарі «ТК». «Ми вже подали на апеляцію до Апеляційного суду м. Києва. Крім того ми не тільки не будемо спростовувати надруковану інформацію щодо Євгена Романеска, а в наступному номері надрукуємо її ще раз поруч з рішенням суду. Мотивація, що ми не повинні були друкувати негативну інформацію про чиновника, тільки тому, що він не давав на це згоди, є перешкоджанням нашій професійній діяльності», – зазначив Роман Костриця.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20307
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Dima
5762 дн. тому
Скільки ж можна кричати "Фашисти" в той час, коли фашистів в місті давно немає?..
kassandra
5762 дн. тому
Коли ми вже позбудемося цієї антиукраїнської,жовто-профашистської,аморальної "преси" в столиці європейської держави! А костриця-немитий бородатий вонючий козел,даруйте за таку лексику."Контактування" з ним- це самоприниження,дебіл. Бридко було бачити ці опуси про свинства-від них кияни відверталися. Прикро те,що вся могуть цієї команди саранчі (казбеки,джангірови тощо) викачують гроші із комунальних підприємств столиці- мільйони на "розвиток" такого бруду! ФАШИСТИ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду