Розтрати на ТРК «Київ» не було?

29 Лютого 2008
9982
29 Лютого 2008
15:14

Розтрати на ТРК «Київ» не було?

9982
Розтрати на ТРК «Київ» не було?
28 лютого «Детектор медіа» опублікувала офіційну відповідь Контрольно-ревізійного управління щодо проведеної перевірки комунальної телекомпанії «Київ». Прес-служба Київського медіахолдингу – віртуального об’єднання муніципальних київських ЗМІ, до якого належить ТРК «Київ» – надала офіційний коментар щодо цього документу.
 
Ревізія фінансово-господарської діяльності телеканалу «Київ» була зроблена КРУ в м. Києві за період з 01.01.2005 по 01.12.2007, тобто одразу за 3 роки. Нинішнє керівництво ТРК «Київ» очолює телеканал всього 1/6 від цього часу (Дмитро Джангіров обійняв свою посаду тільки в літку 2007 року). Незважаючи на це, ми відповідаємо по кожному пункту порушення, зазначеному у матеріалі «КРУ: На ТРК «Київ» – збитки на суму понад 1 мільйон гривень внаслідок порушень», опублікованому вчора 28 лютого безумовно шанованим нами виданням «Детектор медіа».
 
Щодо недоотримання коштів фізичними особами на загальну суму 27,76 тис. гривень. Порушення сталися через грубі порушення у роботі начальника відділу кадрів Тараканової Тетяни Василівни, яка візувала та передавала до бухгалтерії табелі обліку робочого часу, в яких були відсутні відповідні відмітки про перебування працівників Підприємства у відрядженнях. На сьогодні недоотримані кошти виплачено, а Тараканову Т.В. 18 січня 2008 року за п.2 ст.40 КЗпП України було звільнено у зв‘язку з виявленою невідповідністю займаній посаді внаслідок недостатньої кваліфікації.
 
Щодо 100 тис. грн. виплат надбавок за високі творчі досягнення у праці керівникам Телерадіокомпанії. Нарахування здійснювалися упродовж трьох років на підставі затвердженого штатного розпису. Відповідно, колишній керівник Телерадіокомпанії Бєльський М.Є. отримав 64 тис. грн., Харитонов Д.В. – 8 тис. грн., нинішній керівник Джангіров Д.Г. – 11 тис. грн.
 
За висновками КРУ ці виплати були здійснено помилково. Тому, на виконання припису КРУ, незважаючи на недостатню урегульованість даного питання в чинному законодавстві України, що дає можливість його подвійного тлумачення, керівництвом ДКП ТРК «Київ» було вирішено здійснити всі можливі заходи щодо повернення зазначених коштів до бюджету. Так, Джангіров Д.Г. та Харитонов Д.В. одразу повернули кошти до каси Підприємства, що засвідчено відповідними касовими ордерами. Пан Бельський М.Є. отримав лист із пропозицією добровільно відшкодувати нараховану КРУ суму.
 
Частка від отриманого прибутку у 3-му кварталі 2007 року в розмірі 66,5 тис. грн., яка була не нарахована та не надійшла до фонду місцевого бюджету, до нього вже перерахована. Це було здійснено задовго до початку перевірки КРУ.
 
Щодо зайвих витрат бюджетних коштів у розмірі 24,31 тис. грн. внаслідок оплати праці залучених за трудовими договорами працівників. В Акті КРУ зазначено порушення з цього приводу на суму 7 901,51 грн. Дане порушення сталось з вини начальника відділу кадрів Тараканової Т.В., яка, як було зазначено вище, на сьогоднішній день звільнена. Інших порушень за трудовими договорами під час ревізії КРУ виявлено не було.
 
Щодо укладання  договору з іноземним підприємством «ГФК Юкрейн» на закупівлю робіт та надання послуг із проведення дослідження телевізійної аудиторії без проведення тендерних процедур. Договір був укладений колишнім керівником телекомпанії Бельським М.Є.
 
Щодо 1100 тис. грн. зайво одержаних та використаних бюджетних коштів на покриття видатків, пов’язаних із оплатою праці, які КРУ в м. Києві визначило як такі, що були здійснені в порушення вимог Кодексу Законів про працю України та без дотримання врахування розміру мінімальної заробітної плати та коригування її на коефіцієнт граничних розмірів, встановлених Колективним договором, зазначимо наступне. 
 
До введення в дію штатного розпису від 1 квітня 2007 року заробітна плата працівників на ДКП «Телерадіокомпанія «Київ» складалася з незначної частини основної заробітної плати та значної додаткової, а також інших заохочувальних та компенсаційних виплат.
 
Кадрова та організаційна політика на ДКП «Телерадіокомпанія «Київ» перебувала у незадовільному стані, про що зокрема свідчать дані вибіркового аналізу, проведеного фахівцями Головного управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту на початку квітня 2007 року. Зокрема, деякі відділи дублювали функції один одного, окремі посади займали некомпетентні особи, була відсутня чітка система нарахування гонорарів та матеріальної відповідальності на закуплену техніку. Були наявні й інші порушення.
 
У зв‘язку з вищевикладеними обставинами, попереднім керівником Харитоновим Д.В. 1 квітня 2007 року було введено в дію штатний розпис, яким проведені зміни в організації праці, викликані необхідністю удосконалення організаційної структури підприємства, проведення раціоналізації робочих місць, що спрямовано на оздоровлення та покращення організаційно-управлінського процесу в цілому, а також внесені зміни до штатного розпису Підприємства (про що свідчать наявні на Підприємстві документи).
 
Дані зміни були затверджені Головним управлінням з питань взаємодії з засобами масової інформації та зв‘язків із громадськістю.
 
Відповідно до п.5.21 розділу V «Оплата праці на підприємстві» Колективного договору ДКП ТРК «КИЇВ», Адміністрація Підприємства зобов‘язана спрямовувати зусилля на зростання частки основної заробітної плати в середній заробітній платі до 70%.
 
На виконання цієї норми Колективного договору ДКП ТРК «Київ» Підприємством були переглянуті розміри заробітної плати та в багатьох підрозділах працівникам збільшені розміри посадових окладів. Це було зроблено в рамках бюджетного кошторису.
 
Після погодження та введення в дію штатного розпису 1 квітня 2007 року, затвердженого Головним управлінням з питань взаємодії з засобами масової інформації та зв‘язків із громадськістю, ДКП «ТРК «Київ» були внесені зміни до плану використання бюджетних коштів, що в обов‘язковому порядку також було погоджено Головним управлінням із питань взаємодії з засобами масової інформації та зв‘язків із громадськістю. В штатному розписі від 1 квітня 2007 року була повністю змінена організаційна структура Підприємства, переглянуті відносини підпорядкування відділів та трудові обов‘язки працівників.
 
Кошти на покриття видатків, пов‘язаних із оплатою праці, на загальну суму 1102,7 тис. грн. ДКП «Телерадіокомпанія «Київ» були використані виключно на виплату заробітної плати трудовому колективу Підприємства.
  
Прес-служба Київського медіахолдингу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9982
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Полиция нравов
5866 дн. тому
Пусть Тараканова больше прогибает спину и выслуживается перед руководством, она не искренний человек. Антон, шанс получить подобную запись у тебя может появиться довольно скоро !
Антон
5893 дн. тому
Конечно, можно стыдливо заменить «л» на «м», но таки да – черт шельму метит. И не бывшей секретарше подсидевшей начальника отдела кадров, проработавшего на этой должности много лет, судить о чужом профессионализме, только впрыгнув в чужое кресло. Посмотрим, каким проФФессионалом окажешься ты. Шансов получить подобную запись, и при том, заметь – заслуженно, у тебя более чем достаточно. А в довесок еще и статейку УК – широкие перспективы. Ведь слинять всегда успевают только большие крысы, а крысята попадают, так-то лови шанс опереди своих главных крыс на полтемпа.
Таська
5898 дн. тому
Таьяна профессионал , а облить грязью и оклеветать человека -за такое нужно отвечать! Или кое-кому -позволено все? Неужто не боятся бога? И с чистой совестью ложатся спать?Грех большой на душу взяли, а за это придется отвечать.
Туся
5901 дн. тому
Вины Таракановой там абсолютно никакой.кто принимает решение по финансовым вопросам и подписывает приказы- Тараканова? Это нашли крайнего.А нынешнее руководство ни в чем не виновато? А советник городского главы тут ни при чем? Он же первый зам. Еще больше хочется "урвать"-мало
Тамила
5901 дн. тому
Пусть этот "настоящий профессионал" попробует найти работу с такой формулировкой ( п.2 ст.40) Удачи ей! "Я" для тебя - Бог шельму метит.
я
5901 дн. тому
зря свернули вину на Татьяну Васильевну. настоящий профессионал, умная и приятная женщина.
Анонім
5904 дн. тому
Цікаво, а в чому винна Тараканова, якщо вона НІЧОГО не вирінувала? Мабуть, автор статті теж зав'язан у махінація із ТРК "Кииїв" або смачною локшиною поласував ? :)
коля
5904 дн. тому
Ого! Теперь спионерят ещё в 5 раз больше! Теперь у Джангирова первый зам есть Казбек Бектурсунов!!!! Этот развалит что хочешь! :) Теливизионщик ещё тот! :))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду