Олександр Івахнюк: «А хто такий Казбек Бектурсунов? У КМДА такого нема»

5 Листопада 2008
21341
5 Листопада 2008
16:51

Олександр Івахнюк: «А хто такий Казбек Бектурсунов? У КМДА такого нема»

21341
Олександр Івахнюк: «А хто такий Казбек Бектурсунов? У КМДА такого нема»
Керівнику відділу інформаційного забезпечення Київської міської державної адміністрації Олександру Івахнюку доводиться мати справу з медіа щодня. Погляньте хоча б на ці фото, де він пояснює фотографу, з якого боку не треба фотографувати міського голову :) Зацікавитись особою пана Івахнюка «Детектор медіа» змусили… коментарі до новини про те, що КМДА попросила чиновників спілкуватись із ЗМІ лише через прес-службу. Цікавість викликало і те, що писали про пана Олександра анонімні коментатори – чи то з Чернівців він, чи то з Дніпропетровська, чи актор, чи ще невідомо хто – і те, як прямолінійно і відкрито він відповідав на закиди.
 
Олександр Миколайович Івахнюк народився 6 березня 1972 року в м. Олександрія Кіровоградської області.
 
Освіта: Дніпропетровський державний театральний коледж 1991 – 1995 рр.  Перше робоче місце – актор у Чернівецькому театрі ім. Ольги Кобилянської, пропрацював там 6 років - з 1995-го по 2001 рік. 1997 – диктор чернівецького державного радіо, паралельно за гонорари займався рекламою: шукав рекламодавця, писав рекламний проект, виготовляв рекламу і стежив за її розміщенням.
 
1998 – паралельно з дикторством і рекламою працював редактором молодіжної студії чернівецької ОДТРК: інформаційна молодіжна програма, радіоігри і т.д. 2000 – головний редактор служби новин чернівецького радіо «Сіті», 14 регіональних інформаційних випусків протягом дня, організація роботи служби з нуля, навчання ведучих, підготовка інформаційно-рекламних проектів і т.д.
 
У серпні 2002-го переїхав до Києва для роботи на радіо «Ера ФМ». Тут готував і читав новини як ведучий інформаційних програм, ходив на події і готував репортажі як кореспондент служби новин, готував програму-розслідування «Шокотерапія»; готував програму про будівництво «Оселя»; був редактором проекту «Прайм-ера».
 
Про те, як працюється колишньому журналісту, актору і телеведучому у сфері комунального піару, «Детектор медіа» вирішила поцікавитися в самого пана Івахнюка. Нашу розмову переривали дуже часті телефонні дзвінки – керівник прес-служби постійно був комусь потрібен. Для початку спробували з’ясувати, хто ж насправді головний піарник Леоніда Черновецького і його команди – керівник неформального «Київського медіахолдингу» Казбек Бектурсунов чи Олександр Івахнюк?
 
– Пане Олександре, як розподіляються обов’язки між вами і радником мера з інформаційних питань Казбеком Бектурсуновим? Він вам радить, що робити?
– Це хто?
 
– А ви його не знаєте?
– У Київській міськдержадміністрації такого немає. Я працюю в КМДА. Моя робота – висвітлити роботу всіх господарських відділів. Мене цікавить у першу чергу те, що цікавить людей. Через те, чим цікавляться журналісти, я дізнаюся, що цікавить людей. Протягом майже року я намагався зібрати якнайширшу базу журналістських контактів. Наразі у мене є контакти понад тисячі журналістів. (Для підтвердження своїх слів Олександр показав усю свою базу в ноутбуку. – «ТК».) Я можу похвалитися, що коли я працював журналістом на радіокомпанії «Ера», то до прес-служб не звертався. Бо вважав, що це нереальний шлях отримання інформації. Я чекав або колегію, або ловив за руки (кругом, де можна було вловити за руку) відповідного чиновника. Зараз більшість журналістів, які цікавляться столичною тематикою, звертаються до нас. Я маю на увазі журналістів, а не екскурсантів, яких, до речі, дуже багато. Це люди, які можуть показати на когось з заступників мера і запитати: «А що це за чувак?». Всі запити професійних журналістів ми задовольняємо. Щоб ви зрозуміли, що я не брешу, ви можете поспілкуватися з журналістами газети «Сегодня», «Газети по-київськи», з випусковими редакторами телеканалів, інформагенцій. Ми з усіма підтримуємо ділові стосунки.
 
Тобто Казбек Бектурсунов вам нічого не радить і ви йому теж?
– Ні.
 
– Ваше управління у 2006 – 2007 роках звинувачували у закритості, неповазі до журналістів, наступі на свободу слова. Щось змінилося з вашим приходом?
– Це залежно що вважати свободою слова. Інколи просиш журналіста (особливо це стосується фотографів) на зустрічі мера з дипломатами приходити в належному одязі, то він уже напише, що у мерії немає свободи слова. По-перше, я не керівник управління, а виконувач обов’язків і водночас начальник відділу прес-служби. Є люди, які вирішують якісь стратегічні питання, я себе до них не відношу. Можливо, я і вмію, але ще не знаю про це. Так само як працюючи журналістом, я не знав, що зможу працювати в прес-службі, бо я вважав, що прес-служба – це останнє місце, де треба працювати. А тепер мені настільки цікаво, що я хотів би тут працювати і надалі. Але не все так просто. КМДА – це орган державної влади, в якому по-європейськи серйозно ставляться до реагування на звернення людей, зокрема на запити журналістів. Через таку високу планку на місці начальника управління  виживають не всі. У нас пробувалися люди, яких можна вважати монстрами у цій сфері, але їм не вдалося обійняти посаду начальника управління.
 
По-друге, я сам колишній журналіст, а отже для мене було дуже важливим зробити так, щоб до нас зверталися. Здається, мені це вдалося. До мого приходу в прес-службу  надходило 1-2 письмових запити в день, тепер не менше 20 (я не рахую усних). Наприклад, мені дзвонить журналіст, і якщо щось термінове, то я намагаюсь відразу його з’єднати з начальником того чи іншого управління. Він мене може або послати, або відповісти на запитання. Зараз переважно відповідають. Нам доводиться багато їздити з мером, бо він усім цікавиться. Тому мене вже багато хто знає в КМДА.
 
– Скільки у вас працівників?
– У нас працює небагато людей. У відділі моніторингу – четверо, двоє з яких працювали ще за царя Панька.
 
– Вони вам передають досвід, чи вставляють палиці в колеса?
– Я не хочу про це говорити. Єдине, що я з цього приводу скажу, що звільнити держслужбовця, який при цьому соціально вразливий, практично нереально. Відділ моніторингу займається відстеженням інформації у пресі про роботу столичної адміністрації, про столичні проблеми і готує з цього приводу пропозиції керівництву. Наприклад, певна газета написала, що в Голосіївському районі не працює ліфт. Як реакція на це повідомлення готується доручення мера усунути висвітлену у пресі проблему. Виконання доручення контролюється. Жодне повідомлення в пресі не залишається непоміченим. Варто зазначити, що у нас доволі якісний моніторинг, я знайомився з моніторингом, який подається Президенту – в ньому важче розібратися і складніше вловити головне. Наш, на мою думку, дає керівництву більш якісну інформаційну картину.
 
Є у нас іще відділ прес-служби, яким керую я. У відділі зараз працює крім мене ще діловод і троє райтерів – наше завдання готувати прес-релізи про роботу столичної влади і розсилати їх журналістам та виставляти на офіційний веб-портал.
 
– Я особисто декілька разів намагалася отримати через ваше управління коментарі, які терміново були потрібні для новини, але весь час чула у відповідь: «Надішліть письмовий запит». Доводилося шукати коментарі іншим шляхом, але запити я все ж таки відсилала, і відповіді на них жодного разу не отримала. Це, правда, було до вашого приходу на цю посаду... Як швидко ви тепер відповідаєте на запити?
– Якщо у нас немає відповіді для газети, яка має вийти наступного дня, до 16-ї години, то це для мене вже катастрофа. Я намагаюся забезпечити відповідь якнайшвидше. Але письмовий запит є запорукою успіху. Ми пишемо лист із вихідним номером до того чиновника, якого ЗМІ просять відповісти на запитання. Запит із вихідним номером зобов’язує на нього відповісти. Якщо ми напишемо доповідну, що такий-то не відповів на запит, то цього чиновника (або й усе управління) можуть позбавити премії. В мене є ще варіанти, як зробити так, щоб ті начальники, які не відповіли, наступного разу це робили. Але це – не для преси.
 
– Як ви дивитеся на збільшення видів інформаційних запитів (телефоном усно, факсом, мейлом), про які йдеться у новому законопроекті «Про доступ до публічної інформації»?
– У нас вже давно це втілено у життя. До нас можна звернутися мейлом, адреса якого є на сайті. Але часто мейлом до нас звертаються люди, які намагаються таким чином вирішити якусь власну проблему за допомогою журналістського становища, або ж люди, які не є журналістами і жодних редакційних завдань не отримували. На жаль, поки не вигадали ефективного способу боротьби зі спамом, запит електронною поштою не можна буде вважати найкращим способом спілкування з прес-службами взагалі і з нашою зокрема. Але, повторюся, в термінових випадках ми це практикуємо.
 
– На сайті КМДА ми прочитали, що ви робите все можливе і неможливе для покращення співпраці з журналістами.
– Так, я стараюся з усіх сил, але все одно всіх не задовольниш. З тисячі людей, які протягом року хоча б раз до мене зверталися, думаю, десь сотня чимось незадоволені. Комусь я зробив зауваження стосовно перебування на прес-конференції у нетверезому стані і повідомив про це в редакцію, а його за це оштрафували, комусь через друкування недостовірних даних довелося друкувати спростування і так далі. Звичайно, такі «товариші» спасибі мені не скажуть. Але для мене головне, щоби професійні журналісти, які регулярно пишуть на київську тематику, були задоволені роботою прес-служби. Їхні зауваження і пропозиції завжди враховуються у роботі управління. Журналістам – тобто тим, хто об’єктивно висвітлює роботу столичної влади, ми завжди раді у стінах мерії і на всіх подіях за участю керівництва КМДА.
 
– Журналісти раніше скаржилися, що на прес-конференції в мерії важче потрапити, ніж до Верховної Ради. На вашу думку, чи варто так сильно охороняти столичну мерію? В інших країнах і парламенти так не охороняють…
– Та припиніть. У чому проблема? У приймальню для громадян вхід вільний. У нас немає якоїсь особливої охорони. У нас пускають всіх, тільки з різних входів. А журналісту, щоби прийти на подію, потрібно всього лише зателефонувати у прес-службу і назвати своє прізвище. Ну і, звичайно, потрібно мати документ, який підтверджує, що ви журналіст. От і все. У вас або застаріла, або недостовірна інформація.
 
– Як управління співпрацює з комунальними ЗМІ? Чи часто ви просите їх щось надрукувати, чи це робиться через Казбека Бектурсунова?
– Ми просто розсилаємо їм анонси.
 
– А з іншими ЗМІ?
– Ми просто розсилаємо їм анонси :). Наша співпраця полягає в тому, що вони до нас звертаються із запитами, а ми їм допомагаємо. Для мене як журналіста в минулому це дуже важливо. Нещодавно з’явилася нова послуга – мені інколи телефонують з телеканалів і просять відео (не обов’язково з київської події). Тоді я телефоную тим, у кого це відео є, і зводжу один ньюзрум із іншим.
 
– І що, ви жодного разу не просили їх поставити якийсь матеріал?
– Ви мене смішите. Як ви думаєте, якби дійсно таке було, я б вам про це сказав? Я цим не займаюсь і не знаю про такі випадки. Я знаю про регулярне бажання деяких медіа розмістити у себе щось за гроші. На ці пропозиції я відповідаю: «Дякую, нас це не цікавить». Наші керівники підрозділів столичної адміністрації навпаки, воліли би, щоб їх менше знімали. Деякі мені телефонують і претензії висувають: «Чого ти до нас кожен день по п’ять запитів надсилаєш. Ми що, телезірки?». Ви бачили ще десь, крім Секретаріату Президента, щоби збиралися 30 телекамер і сто журналістів на брифінги? А у нас стільки приходить на рядовий брифінг мера чи його заступників. Яскравий приклад – презентація паркомата на Бесарабці – 20 телекамер.
 
– Працівники ТРК «Київ» скаржаться на постійні затримки заробітної плати. Ви не знаєте, як покращити ситуацію на цьому каналі? Хто це зможе зробити? І коли?
– Я про це нічого не чув. Мені ніхто про це не розповідав. Я займаюся співпрацею з усіма журналістами, і не керую ТРК «Київ».
 
(В цей момент Олександру зателефонували, і він під час розмови попросив співрозмовника допомогти ТРК «Київ», сказавши: «Поможи ТРК «Київ», це ж наші, свої». На мій запитальний погляд, Івахнюк пояснив, що він так просить за всіх, це його фішка).
 
– Це мій аргумент, щоби швидше допомогти журналістам. Я не знаю про проблеми з зарплатою. Вони б мені розповіли. Розумієте, є працівники ТРК «Київ», а є працівники ТРК «Київ», які нічого не роблять, тільки спілкуються з «Детектор медіаю», і є морально неврівноваженими. Я часто з таким стикаюся, коли журналісти своє невміння цікаво подати інформацію замінюють намаганням влаштувати скандал. Деякі телеканали спеціально порушують якісь правила, щоби таким чином ініціювати скандал. А потім кричати на весь світ, що їм не дали говорити.
 
– Ви маєте на увазі Андрушка?
– Хто такий Андрушко? Не знаю. Розумієте, є бездарі, які в такий спосіб намагаються компенсувати відсутність таланту, щоб їх оцінили в ньюзрумі.
 
– Чи правда, що на зустрічах із пресою ви надаєте право першим поставити запитання кореспондентам комунальних ЗМІ?
– Неправда. На останньому брифінгу першими ставили питання журналісти 5-го каналу, потім, здається, ТОНІС, СТБ, «Інтер» і аж потім ТРК «Київ». І так завжди. Справа в тому, що брифінги транслюються у прямому ефірі і я повинен знати, хто за ким говоритиме, тому формую чергу заздалегідь.
 
– Ви самі були журналістом. Тому цікаво, як ви ставитеся до того, що більшість прес-служб органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування перетворилися на піар-служби керівників цих відомств. Журналістам з ними дуже важко співпрацювати.
– А ви вважаєте, що прес-служба повинна повідомляти, що її начальник не виконав якесь доручення? Прес-служба і піар-служба, можливо, з моєї суб’єктивної точки зору, – це одне й те саме. Ми знаємо про весь негатив, інформуємо керівництво про нього, ми інформуємо людей про негатив у разі, якщо це потрібно людям. Наприклад, про Голосіївський колектор, який прорвало. Ми розповіли, що там є проблема і коли вона вирішиться. Для нас це важливо. Немає такого прецеденту, щоб якась прес-служба написала щось погане про свого керівника. Якщо вони таке зроблять, то їх треба гнати.
 
Багатьох моїх колег заінтригувало прохання прес-служби мера, щоб його не знімали з лівого боку. Це якась містика, чи у мера з лівого боку якісь фізичні вади?
– Я не знаю відповіді на це запитання. Особисто мені мер подобається що справа, що зліва. Я б не акцентував на цьому увагу. Запитайте в нього особисто. Цю проблему придумали журналісти, які не мають більше про що написати.
 
– Чому загальмувалося формальне створення Київського медіахолдингу? На якому етапі воно перебуває? Чи є у вас інформація, хто може стати його власником?
– Про це я нічого не знаю, це не стосується роботи КМДА. Я працюю в прес-службі КМДА, яка співпрацює з ТРК «Київ», газетами «Хрещатик», «Українська столиця» і «Вечірній Київ», радіо «Київ», окремо з кожним ньюзрумом. Про медіахолдинг я чую тільки від вас.
 
І ви нічого не знаєте про прес-службу КМХ, яку очолює Дмитро Козонак?
– Він колись організовував кілька круглих столів, і я його пропускав в адміністрацію.
 
– Як ви ставитесь до того, що на минулому скликанні Київради працювала постійна депутатська комісія з питань культури та ЗМІ, а нині питання ЗМІ передали комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв’язків та інформаційної політики? Торік профільна комісія не тільки постійно збиралася, а й декілька разів розглядала питання, пов’язані з проблемами комунальних ЗМІ. А тепер ця комісія мало коли збирається, і питання ЗМІ її майже не цікавлять.
– Про Київраду нічого не можу сказати. Ви мені перша ставите це питання. Ви спитайте про це депутатів, які там працюють.
 
– Чи не повторювалися конфлікти між прес-службою мера і журналістами, подібні до того, що трапився в травні цього року з Сергієм Андрушком (СТБ)?
– А що, тоді був конфлікт? До речі, Сергій Андрушко нещодавно запитав у Леоніда Михайловича: «А ви можете показати вкрадені з Музею Києва картини, які висять у вас в кабінеті?». Мер запросив його разом із іншими журналістами в кабінет. Подивилися, не знайшли жодних вкрадених картин. Після цього, я думаю, Сергій Андрушко змінив своє ставлення до мера.  Найцікавіше, що тоді, коли був цей конфлікт, Андрушко під час брифінгу взагалі не ставив свій мікрофон на стіл. Він тримав його в руках, і коли мер закінчив брифінг, він, відштовхнувши охоронця, підскочив до нього із запитанням.
 
– То що, більше таких конфліктів не було?
– Не було, то будуть. Нездар у нашій роботі вистачає.
 
Які проблеми в вашій роботі?
– Найбільша проблема в тому, що дуже багато людей  пишуть про столичну тематику, зовсім на ній не знаючись. Цей синдром приїжджого – найстрашніше у журналістській сфері. Вони сприймають столичну тематику з точки зору приїжджого жителя Хацапетівки. Це кумедно.
 
– А хіба ви сам не приїжджий?
– Так, я з Олександрії Кіровоградської області, але в душі я киянин. Батьки зараз живуть у Дніпропетровську, а я сім років працював у Чернівцях, однак я бачу якісну відмінність Києва від Хацапетівки і роль у цьому столичної влади, а є журналісти (інколи у доволі тиражних виданнях), які не бачать. Яскравий приклад: поставили минулого року безкоштовну ковзанку на Софійській площі. Позитив? Поза сумнівом. Треба було бачити людей, які на ту ковзанку щодня приходили. Одна поважна газета написала приблизно таке: «От, поставили ковзанку, тепер всі попадають і захворіють». І таке щодня. Дуже прошу всіх, хто пише на київську тему: навіть якщо ви не з Києва, станьте киянами в душі. Сприймайте інформацію з точки зору киянина.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21341
Читайте також
03.10.2008 10:56
Фрол Сергеев, для «Главреда»
18 074
29.09.2008 11:55
Вадим Денисенко, «Комментарии»
16 738
06.06.2008 13:07
Сергій Грабовський, для УП
5 865
16.05.2008 12:19
Евгений Минко
21 263
13.05.2008 17:36
Наталья Лигачева
23 337
09.04.2008 13:11
Вікторія Сюмар
, ІМІ
14 961
14.03.2008 15:15
Олександр Крючков, для «Детектор медіа»
11 957
Коментарі
129
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
5619 дн. тому
Швейк, который после войны в цирк устроилсяю. В общем - "дезсекретарь на морозе".
Ивахнюку
5633 дн. тому
какой воспитанный пресс-секретарь. самое главное - как он умеет держаться и сохранять чувство собственного достоинства. судя по комментам - ты не отказываешь себе в удовольствии поваляться в грязи со всеми, проказник
Ивахнюку
5633 дн. тому
какой воспитанный пресс-секретарь. самое главное - как он умеет держаться и сохранять чувство собственного достоинства. судя по комментам - ты не отказываешь себе в удовольствии поваляться в грязи со всеми, проказник
Івахнюк
5641 дн. тому
шановний, сумніваюсь, що ми побачимось, адже я не буваю ні на помийницях ні в чатах для малолєток ні в клубах для {CENSORED}
Ивахнюку
5641 дн. тому
не вопрос. як тільки побачимося - ти зрозумієш шо це я писав.
Івахнюк
5642 дн. тому
я впевнений, що людина, яка боїться підписатися під власними словами не варта уваги і поваги. . Такі люди завжди до мене ставились погано бо я їм завжди говорив що я про них думаю. Тому продовжуйте і далі в тому ж дусі і хай вам від цього стане легше
Ивахнюку
5642 дн. тому
Звідки ти знаєш, що я отримую, а що ні? Ти впевнений, що до мене в кабінет не заходиш?
Івахнюк
5642 дн. тому
Шановний попередній дописувачу! Вам я точно нічого не розсилаю, я розсилаю смс тільки журналістам. журналісти (нагадаю для вас) це люди, які кажуть ПРАВДУ і не бояться під нею підписатися. Ви, по перше боїтеся підписатися під Вашими повідомленнями по-друге, думаю вес Ваш доробок зосереджений на форумі телекритики та на інших подібних форумах. Сичіть і далі, а раптом Вам полегшає/ А погодьтеся, колеги, що смс розсилка - зручна штука. Цікаво ще яка небудь прес-служба це робить?.
Ивахнюку
5642 дн. тому
Дякуємо, пане Івахнюк, що ви розсилаєте нам СМС з телефону, який оплачується вам з наших податків, і що ви не забули згадати про це, наче це з вашої кишені. Будеш працювати на часну контору - будеш свистіти. Поки сидиш на податках - не вякай
Івахнюк
5643 дн. тому
Навіщо підсумовувати. пишіть і далі. Інколи маніяку достатньо просто виговоритись щоб не скоїти злочин. Зло у вигляді букв менш шкідливе ніж зло у вигляді дій. Тому говоріть, говоріть, говоріть. А смс розсилку і телефонні конференції дійсно запровадив я - роблю це за допромогою власного службового телефона, але то все дрібниці. Головне, аби всі і особливо читачі телекритики, які залишають тут анонімні пости були здорові(особливо психічно) Чесно, мені жаль тих, хто так на мене сердиться. Насправді я білий і пухнастий. Людей розумних і талановитих високо ціную, не рахую чужих грошей, не заздрю чорною заздрістю людям, яким краще за мене живеться на цьому світі. Так дійсно я завжди говорив і говоритиму правду в вічі нездарам. Можливо це мій недолік. Нездару можна було б і пожаліти - не казати йому правди. Ну тут мене вже не переробиш
ІСТИНА!!!!
5643 дн. тому
Підсумовуючи, процитую одне з повідомлень, яке завершить цикл переписування читачів та журналістів з "Ніким" - Причина такої поведінки Івахнюка в одному - він вважає всіх навколо себе козлами, дебілами і казнокрадами, а хамити та підставляти козлів, дебілів та казнокрадів - святе діло, еге ж. От і все. Він не вірить, що інакше якось можна існувати і жити, що є колективи, де люди не підставляють одне одного, а можуть допомагати. Нещасна людина. Ви уявіть в якому колективі він сформувався як чоловік.
5643 дн. тому
ТЕМА СЕБЯ ИСЧЕРПАЛА
Колишня колега по цеху - 2
5644 дн. тому
Шановна, "Колишня колега по цеху" напевно Ви не дуже поінформовані що запровадив і що приніс Івахнюк, коли прийшов працювати до КМДА..подіум та підставку носити - це напевно єдиний позитив від його роботи в прес-службі, СМС-розсилка, усі види моніторингу, реагування на запити та багато іншого було запроваджено до його приходу, а він прийшов на все готове і каже який він неперевершений....
Івахнюк
5644 дн. тому
шановний "читачу" Ваше повідомлення свідчить про недостатню поінформованість. На квартиру я собі заробив грошей і купив її як всі нормальні люди до приходу в КМДА. Я прийфшов сюди, бо тут цікаво працювати. Ви маєте рацію ті, хто мене справді знає сміються, але можливо це і було моєю метою? Такого варіанту ви не передбачили? Почитайте уважно, а раптом крім букв Ви побачите ще й слова та речення.
Прикол
5644 дн. тому
Даже самый ленивый журналист, специализирующийся на киевской тематике, знает кто такой Казбек (официально - советник мэра по вопросам свободы слова), кто такой Андрушко, что такое киевский медиахолдинг и т.д. Значит, Ивахнюк - еще и никакой журналист?
Колишня колега по цеху
5644 дн. тому
Намагаюсь бути обєктивною та не "уподобляться", як то кажуть. Якщо хоча б частина написаного тут про особистість і людські якості Івахнюка правда, тоді цілком зрозуміло чому деякі люди не підписуються. Він цього так не залишить, а помста буде не самого високого пошибу. Сприйме все на особистий рахунок, свої ж професійні якості не поставить під питання, ніяких висновків не зробить, а просто затихне на деякий час. Що ж стосується колективу прес-служби КМДА (це стосується не лише дівчат), то дійсно інколи дивно читати такі надто жорсткі висловлювання, адже ні до кого з попередніх керівників такого ставлення і близько не було. З усього видно, що він їх вже просто допік, хоча мені все ж здається, що такий "слог" абсолютно нехарактерний для тамтешніх мешканців, ніколи нічого подібного від них не чула ні про кого. До того ж, ці свідоцтва підозріло співпадають з думкою колег Івахнюка з попередніх місць роботи, тобто правда дійсно десь поряд. Захопленість Івахнюка собою самим та впевненість у власній геніальності - це, звичайно круто. Це було і на Ері, і на СІТІ, і раніше. Але те, що його посаду весь час комусь пропонують, говорить дещо про інше. Хоча справедливості зарази варто погодитись, що щось від себе у роботу прес-служби він таки привніс (зокрема, замкнув всі дзвінки на собі - НЕГАТИВ; СМС-розсилку запровадив, іноді робить телефонні конференції, подіум та підставку носить, - ПОЗИТИВ). Ну, а його загальновідома зневага до інших - це взагалі друга сутність цієї людини, тому й до нього ставлення відповідне... І іноді це перекреслює все позитивне, НА ПРЕВЕЛИКИЙ ЖАЛЬ. Отже, диму без вогню не буває, панове!
читач
5644 дн. тому
Пане Іванхнюк, як Ви вправно вмієте пристосовуватись до тих обставин, де платять гроші і за будь-яких обставин( а робота в мерії передбачає надання квартири - безкоштовної!!!) стати киянином не в душі. Ще на початку мерства Черновецького ви разом з усіма в кулуарах на Хрещатику, 36 підсміювались над своїм патроном. А тепер ось як йому служите. Хто вас знає - сміється над Вашими відповідями. Хоча б про лівий бік Вашого патрона. І ви як ніхто знаєте, що мерія стала неприступною фортецею для нашого брата. І такого абсурду - через прес-службу КМДА чи Київради - надсилати чиновникам питання. Ви гарно служите. Думаю, що незабаром ваше прізвище з"явиться у міській телефонній книжці.
dhqk
5644 дн. тому
та про який суд божий ви тут говорите?
ситуація така -без сильного покровителя Івахнюка не візьме на роботу жоден медіа-менеджер. Кому потрібен цей {CENSORED}, навіть, якщо він і справді професійний?
Ганна
5645 дн. тому
Панове, підтримую свою колегу і прошу завершити цю перепалку. Думаю, прозвучало вже достатньо (і навіть більше аніж треба) різних суджень, і усі герої полілогу вже можуть зробити висновки. Їй-богу, це вже неприємно читати. Згода? )))
Райтер
5645 дн. тому
Шавновний Івахнюк! Маю привід подякувати Вам ))) За те, що захистити своїх співробітників, адже ці "милые девочки всегда улыбающиеся и приветливые" зовсім не "черны и гнилы внутри". І якщо пан Писака вважає, що нижче приведені коментарі належать саме їм, він помиляється. Співробітники управління не мають приводу писати свої коментарі анонімно. Але на цьому я пропоную завершити дискусію і утриматися від подальших висловлювань. Дискусія заходить надто далеко. Надто багато бурду, надто багато пустих слів. Колеги, шануймося ))) З повагою до всіх, Катерина
стоп2
5646 дн. тому
Причина такої поведінки Івахнюка в одному - він вважає всіх навколо себе козлами, дебілами і казнокрадами, а хамити та підставляти козлів, дебілів та казнокрадів - святе діло, еге ж. От і все. Він не вірить, що інакше якось можна існувати і жити, що є колективи, де люди не підставляють одне одного, а можуть допомагати. Нещасна людина. Ви уявіть в якому колективі він сформувався як чоловік.
Івахнюк
5647 дн. тому
Шановний Непосвященный А хіба я повинен боятися суду божого. Я просто працюю, звичайно заздрісники і просто гнилуваті індивідууми будуть і сичати і брехати. Однак вони все це роблять, як ви бачите зпідтишка, боячись назватися своїм справжнім іменем. В тому і різниця між нами - я можу сказати правду в лице( а вони не можуть. Я можу підписатися під своїми коментарями, а вони не можуть. Робіть висновки. Я свої висновки зробив вони вже були викладені тут раніше кількість заздрісників визначає ступінь престижності иоєї роботи і ступінь відповідальності та складності цієї роботи. Я вже багато на цій роботі пережив і ще багато переживу. Але я впевнений у тому, що знаю свою роботу і роблю її на сто відсотків. При цьому я не боюсь її втратити, оскільки знайду своє місце під сонцем за будь яких обставин. Це дає мені свободу висловлювань і можливість відповідати на запитання чесно на відміну від убогих, нещасних, моральних покручів, які не наважуються підписати свої нікчемні писульки. Я не схильний думати, що цепише хтось з прес-служби - поряд зі мною працюють цивілізовані молоді успішні люди, у яких все ще попереду. Навряд чи таким людям потрібно ховатися зі своїми постами за ніками. Вони можуть сказати мені все що думають у вічі. Їм немає потреби писати підпарканні кавелики на цьому форумі Водночас, стиль коментарів які я тут бачу дуже збігається з стилем коментарів під іншими статтями. Немало хороших, позитивних людей обгавкали облили брудом читачі телекритики. Кожен обмирає для себе хтось живе а хтось гавкає з будки на тих, хто живе. Отож образи немає є співчуття до морально убогих.
писака
5647 дн. тому
Да, Ивахнюк повезло тебе с коллективом. Ты же в унитазе работаешь. Я его знаю, он конечно не подарок, но я каждый день звоню и практически всегда получаю ответ. Раньше такого не было. Это правда. Но чесно, я не предполагал, что эти милые девочки (почему-то я уверен, что большинство комментариев принадлежат людям из прес-службы), всегда улыбающиеся и приветливые настолько черны и гнилы внутри. Страшно становится. Как ты там работаешь. Недавно моей знакомой звонили из КГГА предлагали должность Ивахнюка - сомневаюсь что ей туда нужно идти. Клоака.
райтер
5647 дн. тому
+1
СТОП
5647 дн. тому
Ребята! Давайте не перегибаь палку! Не стоит опускаться до его уровня, не стоит переходить на личности. Обсуждаем сугубо тему интервью - редкий профессионализм и незаурядная одареность одного отдельно взятого баяниста, волею случая оказавшегося в неподходящем для себя месте - журналистике.
Вербіцька
5647 дн. тому
Не ображайте мені Сашу! Не наговарюйте на нього! Недай Боже вигонять... А нам ще кредит за квартиру виплатити треба! Постєльне більйо купити, я машину собі запланувала... і стіральну, і настоящу! Ми до цих пір на полу спимо, знаєте як спини болять...Ліжко треба купити на сталевих ніжка, шоб мій пупсік не розвалив його! Він у мене хороший...
Непосвященный
5647 дн. тому
ИВАНЮКУ: я тут почитал и страшно за Вас стало. Столько негатива от людей! Не боитесь суда людского... А божьего?
5647 дн. тому
" недаремно я працював протягом цих 10 місяців, долаючи непоборні для багатьох попередників перешкоди" Уникально!!!!! Браво!!!!! Бис!!!!! Ты еще смеешь говорить, что люди здесь врут в комментариях?????????? Как тебе не стыдно! Вспомни свою работу на ТРК "Эра"! Какие там "перешкоды" ды одолевал! Как подставлял людей!!!!!!! Как ты умеешь красиво лгать в глаза человеку!!!!!!!!
Denver
5647 дн. тому
У глупости границ нет.
райтер
5647 дн. тому
Здається ця дискусія вже перейшла за межу
Ивах.гов. нюк
5647 дн. тому
Кину я эту ссылку да Бассу на мобильный! Хай дытя потишиться :))))
РАЗГАДКА
5647 дн. тому
Господа, наивно полагать, что Казбек накажет Ивахнюка, а тем более что он его убъет ;) Он же его и породил в каком-то смысле, - не будь у Ивахнюка поддержки от Казбека, его бы давно уже и след простыл, сразу следом за Вербицкой! Во-первых, Казбек быстро просчитал Ивахнюка и давно перекупил его у Басса, что называется "с потрохами". Теперь Ивахнюк каждый месяц получает от Казбека хорошую ЗП, прикрывает все лажи медиахолдинга и вовремя сливает им информацию... Именно Ивахнюк сталкивал лбом Казбека и Басса, о чем последний даже не догадывался, периодически выгребая от мэра... Во-вторых, Казбеку нужен такой {CENSORED} на всякий пожарный случай. Если случится крупная лажа - будет на кого ее спихнуть. Так что в этой сети сдержек и противовесов все происходит НЕ СЛУЧАЙНО ))) Кроме того, Ивахнюк давно уже спит и видит себя начальником управления, у него чуть апоплексический удар не случился, когда на эту должность начали приглашать других людей. Он же и помогал им уходить (своими обычными способами - кляузами и оговорами)...
Начитавшийся
5647 дн. тому
КАЗБЕК, кажется пора делать выводы. ИВАНЮК вполне может составить компанию КОЗОНАКУ.
мониторинг
5647 дн. тому
Ой, я не могу: " только одна поправка - первый формат мониторинга разрабатывался Денисом Бассом, а Вербицкая его усовершенствовала(к сожелению не задолго до увольнения) " Вербицкая усовершенствовала... Да она поздороваться с коллегами не считала нужным, да и некогда ей было, вся в делах, то плитку для санузла выбирать в рабочее время, то просто по магазинам походить. Хорошо запомнили в коллктиве фразу, сказанной беременной подчиненной, когда та отказалась внеурочно выходить на работу - ну что ж, каждый кузнец своего счастья! Ну что, ты свое сковала, Вербицкая? Гостевой редактор - это круто, просто директор Черного моря, карколомна кар"єра. Коллеги с "Украины" - эта труженица хоть руки из карманов вынимает? Приветище тебе горячий.
Свої
5648 дн. тому
"Це свої" в устах Ивахнюка могло означать только одно: он успокаивал чиновника на другом конце провода, обращаясь к нему за комментами для ТРК Киев, намекая на то, что это СВОЙ КАНАЛ (коммунальный, из Медиахолдинга) - они ничего лишнего не спросят и все подадут в позитиве. А Телекритика подумала, что он всегда подставляет коллегам плечо, считает всю журналистскую братию "своими"? Тут впору расплакаться от умиления! Но увы это не тот случай!
$$$$$
5648 дн. тому
"Про медіахолдинг я чую тільки від вас" О, да!!!! А когда на выборах тебе денежку давали с холдинга, ты не слышал о нем, правда!!!!!!!!!!!!!! Когда Казбек тебе конвертики вручал, о холдинге ты даже не спрашивал! Какая разница, что за деньги, главное - бабло ))))
5648 дн. тому
"Особисто мені мер подобається що справа, що зліва." А еще больше он любит позлизывать З. А. Д. ницу и мэру, и его замам, и начальника управлений, и депутатам....
От ско. тина!
5648 дн. тому
Ви маєте на увазі Андрушка? – Хто такий Андрушко? Не знаю. Хорошо ты его знаешь, он тебе чуть ро. жу не розбил! А ты, как соп. ляк побежал охрану вызывать! испугался, начал на канал звонить....рассказывать гадости.... Как тебя трясло, как в лихорадке! Так на оч. ко упал, шо не передать ))))))))))
Подмойся!
5648 дн. тому
"Олександру зателефонували, і він під час розмови попросив співрозмовника допомогти ТРК «Київ», сказавши: «Поможи ТРК «Київ», це ж наші, свої». На мій запитальний погляд, Івахнюк пояснив, що він так просить за всіх, це його фішка)" Неправда!!!!!!!!!! Эго фишка - лицемерие, лож, умение подставить, обгадить, оскорбить!
Не беси меня ло. шара!
5648 дн. тому
"Я знаю про регулярне бажання деяких медіа розмістити у себе щось за гроші. На ці пропозиції я відповідаю: «Дякую, нас це не цікавить».

{CENSORED}и провокацыя! И ты же Ивахнюк об этом знаешь, как и я!
5648 дн. тому
"Скільки у вас працівників? – У нас працює небагато людей. У відділі моніторингу – четверо, двоє з яких працювали ще за царя Панька. – Вони вам передають досвід, чи вставляють палиці в колеса? – Я не хочу про це говорити. Єдине, що я з цього приводу скажу, що звільнити держслужбовця, який при цьому соціально вразливий, практично нереально." ТАК ВОТ, ПАЛКИ В КОЛЕСА И КЛЯУЗЫ - ЭТО ПРЕРОГАТИВА ивахнюка! КАЧЕСТВЕННЫЙ МОНИТОРИНГ - ЭТО ЗАСЛУГА РАБОТНИКОВ НАЗВАННОГО ОТДЕЛА И ЕГО НАЧАЛЬНИКА КСЕНИИ ГОЛОТЫ. ЛЮДИ, КОТОРЫЕ РАБОТАЮТ В ЭТОМ ОТДЕЛЕ ЕЩЕ " ще за царя Панька" ДОБРОСОВЕСТНО ИСПОЛНЯЮТ СВОИ ОБЯЗАНОСТИ НЕ ЗАВИСИМО ОТ ТОГО, КТО НАЧАЛЬНИК ИЛИ МЭР! НЕТ ПРИЧИНЫ ИХ УВОЛЬНЯТ! ТУТ НАДО УВОЛИТЬ ЕДИНСТВЕННОГО СТЕ. РВЯТНИКА - ивах. гов. нюка!
Расскажу правду
5648 дн. тому
"Ваше управління у 2006 – 2007 роках звинувачували у закритості, неповазі до журналістів, наступі на свободу слова. Щось змінилося з вашим приходом?" - вопрос придуман ивахнюком, как и все остальные. Управление в закрытости не обвиняли, "неповаги" к журналистоам небыло, наоборот, никогда ни кто не говорил журналистам, что их "газета молотиражная и ее никто не читает", а "ваш канал гикто не смотрит" (цытата со слов ивахнюка)
Расскажу правду!
5648 дн. тому
"До мого приходу в прес-службу надходило 1-2 письмових запити в день, тепер не менше 20 (я не рахую усних)" - это открытый {CENSORED}! Ивахнюк даже не вкурсе, что в пресс-службе есть отчет по запросам, начиная с осени 2006 года, где можна узнать сколько запросов приходило в любой день!

Большое количество запросов в день говорить о том,что у журналистов очень много вопросов по тем событиям о которых пишет пресс-служба, а значит, Ивахнюк, как ее начальник, не правильно организовывает работу, не дает всей необходимой информации на брифингах, в пресс-релизах и т.д. Вот и приходиться людям делать запросы в персс-службу, дабы уточнить многие вопросы..... Людям приходиться общаться по телефону с ЭТИМ "{CENSORED} с тумбочкой" и выслушивать его порево о том, какие все лохи и колхозники, а вот ОНО проффессио.{CENSORED})))))
Йди вже працювати!
5648 дн. тому
Шановний, і коли це ви знаходите час у своємо щільному графіку на відповіді? Гадаю, 29 з 30 надісланих запитів так і залишились без розгляду. Івахнюк, йди вже працювати, відповідати на дзвінки журналістів, обробляти запити, робити моніторінги... Всі на цьому форумі і так вже знають, який ти "незамінний" і "вкрай потрібний" у КМДА працівник. Тільки у мене є одне прохання, коли збираєшся йти до студії, або до якоїсь редакції, мийся, будь ласка! Бо від тебе нестерпно тхне... якийсь дивний сморід...
Казбек
5648 дн. тому
Александр. Зайдите ко мне в кабинет...
Вся правда
5648 дн. тому
Использование ресурсов работодателя в своих целях. івахнюк // 06.11.2008 13:17:16 Івахнюк // 06.11.2008 08:13:52 Івахнюк // 06.11.2008 00:49:59
Вся правда
5648 дн. тому
Івахнюк // 05.11.2008 23:31:00 До речі якраз оце нещодавно приїхав з роботи, де довелось просидіти майже до 21 години бо треба було написати прес-реліз і розіслати. написали, розіслали, уже на сайт стоїть. Для тих, кому цікаво, може почитати - про зустріч з заступником мера Москви. ……… Іівахнюк // 05.11.2008 22:52:11 Івахнюк // 05.11.2008 22:42:12 Івахнюк // 05.11.2008 22:33:28 Івахнюк // 05.11.2008 20:13:15
івахнюк
5648 дн. тому
шановниq й "ти диви" від жодного слова сказаного в інтервю я не відмовляюсь, просто коментарями доповнюю те, чого не встиг сказати в інтервю. Кажу я те що думаю. і впевнений люди нормальні і професійні адекватно сприймають і мої слова і коментарі. . Зазначу також , що я підписуюсь своїм прізвищем під коментарями, натомість, жоден з тих хто тут щось писав свого прізвища написати не наважився. Є така доля у людей - писати анонімки, говорити щось поза очі при цьому посміхатися при і навіть подавати руку для вітання. Таке життя. У всякого своя доля. Людина, яка боїться підписатися під власними словами сама собі дає оцінку
читатель
5648 дн. тому
Читая комментарии про Ивахнюка, приходишь к выводу, что правильно сказал Литвин на СВОБОДЕ НА ИНТЕРЕ: - бал править агресивна сірість. Чим дурніша людина, тим вище вона сидить … http://www.intersvoboda.com.ua/ru/Bogoslovskaya/video/180
Тіпа Іванюх-нюх
5648 дн. тому
А моя хата вабще скраю..... Ми самі не мєсниє
Марія
5648 дн. тому
Браво, пан Івахнюк! що ж то у вас за база контактів така, що ви й навіть Сергія Андрушка не знаєте?! знайомтеся, це - найкращий журналіст ВІКОН на СТб, а за свідченнями багатьох колег - і взагалі найкращий журналіст новин в Україні. а ви кажете - заступників Черновецького хтось не знає... та ви самі - ніякий не професіонал...
Для Дусечки
5648 дн. тому
Дуся! Браво! Вот это рейтинг! Где ты нашла такой эксклюзив?
Споглядач
5648 дн. тому
Ат явкає, як собака цей Чмо-нюх - на кожний комент!
КАНАЛ))))))
5648 дн. тому
Це чудо...більше б таких рагулів...то і сюжети виходили б ще яскравішими. Ьути тупим не заборониш!!!!! Село---червоне дишло
Івахнюку
5648 дн. тому
Шановний... цитую Вас: "наше завдання готувати прес-релізи про роботу столичної влади і розсилати їх журналістам та виставляти на офіційний веб-портал". Да що Ви таке кажете? А хіба інформаційною підтримкою офіційного веб-порталу займається не ГУ з питань взємодії зі ЗМІ??? Здається саме вони виставляють новини на веб-порталі.
Ти диви
5649 дн. тому
Виявляється, життя на Марсі і до нього існувало, співробітники прес-служби теж щось роблять, чудовий колектив, злагоджений і професійний... ЛИШЕ ПІСЛЯ БАГАТЬОХ ЗАУВАЖЕНЬ ІВАХНЮК ЗМУШЕНИЙ БУВ ЦЕ ВИЗНАТИ... Різко перелицювався, змінив тон - ну що ж, йому до такого не звикати... Успіхів тобі, Саша! І тепер, і в майбутньому )))
Івахнюк
5649 дн. тому
З задоволенням прочитав усі коментакрі і роблю висновок - маю престижну роботу, на яку багато хто претендує. З цього випливає, що недаремно я працював протягом цих 10 місяців, долаючи непоборні для багатьох попередників перешкоди. Приємно визнавати, що ти людям небайдужий. Є чудова пісня бардівська "Ночная дорога" називається Там є такі рядки "Слава богу, мой дружище, есть у нас враши, значит есть наверно и друзья" Щиро всім дякую за спілкування. Навіть тим, хто з усіх сил навіть у позаробочий час намагався вигадати що небудь брехливе і образливе. Бог вам суддя.
центровик
5649 дн. тому
А по-моему, интересный мужик. Не без чувства юмора.
Івахнюк
5649 дн. тому
Приємно, що хоча б цю частину моєї роботи ви помітили. Погодьтеся з тумбочкою набагато легше працювати журналістам ніж без неї. чи хтось у іншій прес-службі думає про такі речі. Якщо так - скажіть хто. Якщо дійсно хтось мене так назвав - ну що ж дуже дотепно. Чудовий творчий доробок. Тепер можна і до більш серйозних речей приступати.
Циганка Аза
5649 дн. тому
А ще його називають "Саша-тумбочка",бо на всі виїзні наради за участю космоса або його космічних заступників тягає за собою тумбочку для мікрофонів і диктофонів. Оце в принципі і вся його робота. Може запровадити нову посаду у прес-службі КМДА-"тумбочконосец"???
Івахнюк
5649 дн. тому
Поза сумнівом, колектив прес-служби КМДА працює злагоджено і професійно. Кожен з моїх колег, з якими ми щодня ось уже майже десять місяців виконуємо непросту доволі стресову роботу заслуговує окремого інтерв’ю. Якби не колеги, можливо у мене серце від перенапруження вискочило б ще місяців 7 тому. Я вдячний кожному, хто працює у прес-службі за допомогу і розуміння. Мушу визнати, що я прийшов в уже сформований колектив і поки півроку в’їжджав у процес вони мене терпіли. І за це їм дякую. Можливо я ніколи про це не казав (хоча ні, інколи на внутрішніх торжествах казав і мої слова були щирими) просто тому, що під час роботи немає коли це зробити. Ну що ж зроблю це публічно, на сайті Телекритики. Зроблю з задоволенням. Погоджуюсь, що міг би більше розповісти журналістці Телекритики про кожного зі своїх колег. Знову ж таки – розмова у обід не сприяє зосередженню. Все сказати не вдалося, бо через кожну хвилину хтось дзвонив і чогось хотів. Ще раз повторюсь у прес-службі КМДА чудовий колектив, який стабільно працює протягом більш як 2 років.. Кожен, хто зі мною спілкується знає, що я беру трубку телефона навіть у неділю, хто б з журналістів не дзвонив. Для мене кожен дзвінок журналіста дуже важливий. раджу до речі всім у цій сфері. Через деякий час до цього звикають і телефонують саме вам з запитаннями. Як наслідок ви поінформований про все, про що маєте бути поінформовані. Я вдячний усім хто мені телефонує. Якщо я комусь колись ненароком відповів неадекватно прошу пробачення. де як не тут це зробити.
Івахнюк
5649 дн. тому
А теніс не граю, сестра - інвалід 2 групи по зору пройшла поза конкурсом бо має пільги, про яку землю йдеться 0 не знаю. Хоча ще раз повторюсь шукати якісь позапрофесійні речі на професійному сайті кумедно. Але ви продовжуйте, можливо це у вас вийде талановито
Что за птица такая, этот Ивахнюк?
5649 дн. тому
...а между тем, комментариев уже 20 страниц, и все как на подбор! Неужели такое бывает? Казбек, подождите, не убивайте его! Интересно ж посмотреть на него, это ж уникум! )))
Івахнюк
5649 дн. тому
Розмови про те, що я лізу у кадр безпідставні нівть там де я міг би бути у кадрі - на брифінгах мера я завжди поза кадром поряж з журналістами
Івахнюк
5649 дн. тому
Просто інколи людям можливо з власного досвіду здається, що без лизання якогось там місця нічого не можна зробити. Можна, повірте.
Вывод
5649 дн. тому
ВЫВОД: сидел бы тихо - просидел бы дольше! ;) Завтра же по твою душу прийдет Казбек и другие. Спасибо Телекритике, что спугнула это чудо и позволили ему тут развернуться "во всей красе" :)
Івахнюк
5649 дн. тому
До речі якраз оце нещодавно приїхав з роботи, де довелось просидіти майже до 21 години бо треба було написати прес-реліз і розіслати. написали, розіслали, уже на сайт стоїть. Для тих, кому цікаво, може почитати - про зустріч з заступником мера Москви.
Это бомба!!!
5649 дн. тому
Зашел по ссылке http://www.rezume16.narod.ru/
и вот что нашел в разделе love http://www.shanjuta.narod.ru/new.html - особенно порадовало фото Вербицкой в лифчике и кожаных штанах, а также в ванной - хороший был начальник, зря вы так, просто грех жаловаться, в натуре! - АФФТАР, ДАВАЙ ИСЧО!

http://www.shanjuta.narod.ru/resume.html
http://shanjuta.narod.ru/krym.html
http://www.shanjuta.narod.ru/vesillja.html
Івахнюк
5649 дн. тому
ще можна було б додати, що на сніданок я їм дітей а увечері промишлчю на великій дорозі. Складно мабуть мати стільки жовчі це шкідливо для здоровя Співчуваю
Цитатка
5649 дн. тому
Просто процитирую самого грамотного (не сомневаюсь, что коммент принадлежит лично ему либо его сожительнице): "(к сожелению не задолго до увольнения)" - (к сожАлению, НЕзадолго до...) ВОТ ЕСЛИ БЫ СОТРУДНИКИ ПРЕСС-СЛУЖБЫ ОДНАЖДЫ ДАЛИ БЫ г-ну Ивахнюку ВОЗМОЖНОСТЬ ПОРАБОТАТЬ САМОМУ (пустопорожний треп по телефону - это не работа), вот тогда мы бы и увидели истинный уровень этого "гения". А прийти на все готовое и попытаться присвоить все лавры себе одному - это, конечно, вЫсоко, ничего не скажешь :( Респект за способность приспосабливаться, прогибаться и лизать нужные места, свойственные многим таким вот "киевлянам в душе" ;) ТЕЛЕКРИТИКЕ: при случае задайте Ивахнюку вопрос, сколько раз его увольняли в грубой форме (и мэр, и Басс), как его привселюдно выгоняли с совещаний, как его "имел" Казбек и как он после этого унижался, умолял его простить, слезно клялся, что "это было в последний раз и больше не повторится", обещал учесть и исправить свои ошибки... Еще интересный вопрос - какова главная цель поездок Ивахнюка на выездные мероприятия с участием руководства, ведь не он по ним готовит информацию и не он по ним пишет пресс-релизы (реальная главная цель - попасть в кадр, а потом пол-дня себя рассматривать, блеять от счастья дурным голосом и всем себя показывать пальцем на мониторе + собирать порт-фолио на будущее для заколачивания понтов при следующем трудоустройстве). Еще объемный вопрос - о лоббировании им своих личных интересов. Первым делом (не проработав и 1 м-ца на своей должности) г-н Ивахнюк начал настойчиво требовать у тогдашнего нач. ГУ спорта организовать ему бесплатные теннисные корты, а потом он просил одного зама помочь с поступлением в ВУЗ сестры, а потом другого зама - ваыделить землю, а потом третьего зама - разрешать пользоваться служебным автомобилем в СБ-ВС... Вот она, истинная личина славного героя нашего романа. И если он не знает, кто такой Казбек, - то на кого же он строчит Бассу свои многочисленные докладные и пасквили? Кого он гордо высмеивает ежедневно при всей пресс-службе и нередко при журналистах? Кого называет "чуркистаном" и т.п. словами? Фантома, которого даже не знает? ;) Ню-ню :) Зато он тебя хорошо знает, киевлянин ты наш! ВЫВОД: сидел бы
Івахнюк
5649 дн. тому
Поза сумнівом, колектив прес-служби КМДА працює злагоджено і професійно. Кожен з моїх колег, з якими ми щодня ось уже майже десять місяців виконуємо непросту доволі стресову роботу заслуговує окремого інтерв’ю. Якби не колеги, можливо у мене серце від перенапруження вискочило б ще місяців 7 тому. Я вдячний кожному, хто працює у прес-службі за допомогу і розуміння. Мушу визнати, що я прийшов в уже сформований колектив і поки півроку в’їжджав у процес вони мене терпіли. І за це їм дякую. Можливо я ніколи про це не казав (хоча ні, інколи на внутрішніх торжествах казав і мої слова були щирими) просто тому, що під час роботи немає коли це зробити. Ну що ж зроблю це публічно, на сайті Телекритики. Зроблю з задоволенням. Погоджуюсь, що міг би більше розповісти журналістці Телекритики про кожного зі своїх колег. Знову ж таки – розмова у обід не сприяє зосередженню. Все сказати не вдалося, бо через кожну хвилину хтось дзвонив і чогось хотів. Ще раз повторюсь у прес-службі КМДА чудовий колектив, який стабільно працює протягом більш як 2 років..
Івахнюк
5649 дн. тому
Кожен, хто зі мною спілкується знає, що я беру трубку телефона навіть у неділю, хто б з журналістів не дзвонив. Для мене кожен дзвінок журналіста дуже важливий. раджу до речі всім у цій сфері. Через деякий час до цього звикають і телефонують саме вам з запитаннями. Як наслідок ви поінформований про все, про що маєте бути поінформовані. Я вдячний усім хто мені телефонує. Якщо я комусь колись ненароком відповів неадекватно прошу пробачення. де як не тут це зробити.
народна мудрість
5649 дн. тому
поганому пресс-секретарю журналісти заважають
Івахнюк
5649 дн. тому
Може у вас і аршументи є чи лише заздрість до скрипу зубів і злоба за те, що вас навіть не розглядали претендентом на цю посаду?
5649 дн. тому
Справді кумедно. Адже найбільш далека від професійності річ - це сам пан Івахнюк.
Іівахнюк
5649 дн. тому
Шановний Закономерность / А ви читали коменти стосовно інших більш позитивних ніж я. Коли прочитав як аудиторія Телекритики накинулась на абсолютно позитивного і професійного Дмитра тузова чи будь кого з по справжньому відомих людей у цій сфері я був готовий отримати аналогічні коментарі на свою адресу. Єдине, що скажу з цього приводу - це цікаво. Життя цікава штука і це один з проявів життя. Можна було, знаючи, що на тебе виллють відро помиїв сховатися, прикинутися шлангом Я вирішив, що це недостойно. От і все. А телекритиці дісно варто задуматись стосовно аудиторії.
2 Івахнюк
5649 дн. тому
точно. розмови не торкаються професійних тем, бо Івахнюк жодного стосунку до проефсіоналізму немає
Івахнюк
5649 дн. тому
Цікаво, що розмови тут ведуться тільки наволо якихось далеких від професійних тем речей. Кумедно.
lobv
5649 дн. тому
Странно. Какие контакті? Ни один уважающий себя журналист с Ивахнюком не контактирует. ЗАчем?
Закономерность
5649 дн. тому
Однако, единственный (!) положительный или нейтральный коммент на всех 5 страницах отзывов - самого Ивахнюка ;) Впору задуматься и ему самому, и его руководству, да и Телекритике тоже.
по поводу Вербицкой
5649 дн. тому
Только не надо приплетать сюда еще и эту ленивую бездарь Вербицкую! Кстати - супругу Ивахнюка, но они почему-то забыли об этом сообщить при своем трудоустройстве в КГГА, нарушив тем самым все действующее законодательство о гос.службе и обманув руководство. А потом они успешно прикрывали друг друга перед Бассом, считая всех вокруг дураками... Она только и умеет, что флиртовать за спиной этого олуха Ивахнюка, строить глазки и еще глупо хихикать по поводу и без повода. В работе ей равных нет, это точно - человек через 2 месяца не умел позвонить по внутреннему телефону, а через 6 месяцев по-прежнему не знал, откуда берутся планы, как и зачем происходят совещания и вообще кто чем занимается в управлении. Да что там говорить - однажды выяснилось, что у нее клавиатура даже не подключена к компьютеру! Круто?! ;) Басс ее просто уволил, когда разобрался что к чему. Несколько месяцев даже не говорил с ней. Так что Вербицкая физически не могла что-либо усовершенствовать, она вообще ничего из себя не представляет - просто пустое место, ЗЕРО. О ней никто даже не вспомнил после блиц-увольнения. А многие и не знали, что вообще была такая в КГГА (разве что в письмах видели незнакомую подпись). Что был человек, что не было. Многое можно было бы рассказать, да неохота выносить сор из избы... Вот предыдущих начальниц до сих пор помнят и знают, потому что они действительно работали, потому что настоящие профи, потому что люди хорошие - поэтому и пользовались заслуженным уважением, да и сейчас пользуются. А вся эта гоп-компания (Вербицкая, Ивахнюк энд Компани) - это так, наносное (которое к подошвам прилипает, а потом отпадает), это случайные люди в КГГА и вообще в журналистике, "колхозники", одним словом (которыми они, как ни странно, считают всех остальных, кроме себя).
Івахнюк
5649 дн. тому
Шановний «райтер» Поза сумнівом, колектив прес-служби КМДА працює злагоджено і професійно. Кожен з моїх колег, з якими ми щодня ось уже майже десять місяців виконуємо непросту доволі стресову роботу заслуговує окремого інтерв’ю. Якби не колеги, можливо у мене серце від перенапруження вискочило б ще місяців 7 тому. Я вдячний кожному, хто працює у прес-службі за допомогу і розуміння. Мушу визнати, що я прийшов в уже сформований колектив і поки півроку в’їжджав у процес вони мене терпіли. І за це їм дякую. Можливо я ніколи про це не казав (хоча ні, інколи на внутрішніх торжествах казав і мої слова були щирими) просто тому, що під час роботи немає коли це зробити. Ну що ж зроблю це публічно, на сайті Телекритики. Зроблю з задоволенням. Погоджуюсь, що міг би більше розповісти журналістці Телекритики про кожного зі своїх колег. Знову ж таки – розмова у обід не сприяє зосередженню. Все сказати не вдалося, бо через кожну хвилину хтось дзвонив і чогось хотів. Ще раз повторюсь у прес-службі КМДА чудовий колектив, який стабільно працює протягом більш як 2 років..
"райтер"
5649 дн. тому
Шановний Івахнюк ))) от найбільше мені подобаються Ваші слова про «класичну освіту». То Ви вважаєте, що театральний коледж є класичною освітою для державного службовця, який працює в управління інформаційного забезпечення? Ну, то Ваше право… Однак, ті, кого Ви назвали «райтерами» не лише готують прес-релізи, а й виконують багато іншої роботи, результати якої Ви звичайно вважаєте своїми досягненнями. Я можу багато навести прикладів «примітивної», якщо дивитися з висоти Вашого «генія», роботи «райтерів», однак саме ці люди виконують роботу, якою Ви вихваляєтеся. І саме ці, звичайні «райтери», напряму взаємодіють з основними заступниками голови КМДА. А Ви просто бігаєте по кабінету та кричите дуже голосно в телефонну трубку, намагаючись довести журналістам, що без Вас вони жити і працювати не зможуть. Щодо «журналістів-нікчем», як Ви дозволили собі висловитися… Ну справді, не соромно, ні?.. хто б казав ))) У мене викликає сумнів, що керівник відділу прес-служби, має саме так називати журналістів. Успіхів Вам. Робіть висновки та виправляйте свої помилки.
Отделу мониторинга
5649 дн. тому
Отделу мониторинга КГГА респект и уважение, пашут действительно от забора и до заката, только одна поправка - первый формат мониторинга разрабатывался Денисом Бассом, а Вербицкая его усовершенствовала(к сожелению не задолго до увольнения)
Івахнюк
5649 дн. тому
Вітаю телекритика! У вас чудова аудиторія. Які вишукані вислови, яка високоінтелектуальна дискусія. Одразу відчувається високий стиль і класична освіта. Скажіть, шановні, а ви пробували себе у інших галузях, окрім сфери писання матюкливих підпарканних постів на телекритиці.? Спробуйте. Повірте життя - цікава штука. У ньому можна не лише сичати у підворітні і заздрити іншим та гавкати на всіх і вся а ще й ПРАЦЮВАТИ. Спробуйте, а раптом вам сподобається. А телекритика, як на мене має задуматись для кого вона власне працює - для журналістів чи для нікчем, які бояться підписатися своїм іменем
Некиянин
5649 дн. тому
От тільки на КИЯН не треба гнати - це ЇХ свідомий вибір:))
ALIM
5649 дн. тому
А знаете Джангирова какая кличка среди своих? Печерский мальчик
Кацапский царь
5649 дн. тому
Їх там багатенько примазалося до космічного корита. На ТРК Київ ще є кілька воспітанок радіо-Ери. Настав їх звьоздний час. Жлободром ще той. І куди дивиться Дуся?
Бютовец-хренов
5649 дн. тому
Всьо за душу и серце - а за деньги! Только Швецу в Факты за псевдо рейтинги платите 100 тис.дол.
Киевлянка
5649 дн. тому
Вокруг Черновецкого все киевляне - в душе. Некоторые даже из степи прикочевали
mill
5649 дн. тому
Непонятно одно - "киевлянин в душе" это как? Живу в Ирпене, но в душе печерский мажор? А в целом картина ясна. На такое дерьмо, как Черновецкий, бабочки не слетаются - сползаются навозные жуки. Так что руководитель пресс-службы очень органичен при таком мэре.
Вчителька
5649 дн. тому
Ох, люди... читаєш, смішно... а як подумаєш - тут плакати логічніше б було... Івахнюк. Колхознік... (хоча саме так він "величає" і журналістів, і співробітн6иків, і керівництво) Цю людини справді дуже небезпечна. Підступний та нахабний селюк. Він готовий піти на все, заради своєї вигоди і задоволення свого его. Він бреше, підставляє людей... він навіть не соромиться присвоювати собі чужі результати роботи... до що там... чужі гроші. Він приїздить на роботу на своєму велосипеді... знімає велосипедний костюм, який доречі неймовірно смердить так, що жодна люда не може цього не помітити... він вдягає на себе після велопробігу костюм, на якому можуть бути і дірки і плями... і після цього він ще може радити журналістам як вдягатися...
insider
5649 дн. тому
редко зустрінеш настільки неприємну людину, як Івахнюк
Ген...
5649 дн. тому
От кого?! Вы что, смеетесь?! Да там, похоже, мать-природа сознательно предприняла превентивные меры, чтобы {CENSORED}%)
Гениталия
5649 дн. тому
Говорят, от него {CENSORED} половина КГГА.
Дежавю
5649 дн. тому
Ивахнюк всегда работал на 2 фронта - советую это учесть его нынешнему руководству. И при увольнении этого типа ждите неожиданностей. Он имеет обыкновение, уходя, делать гадости, причем самого низкого пошиба (и с безопасного расстояния, т.е. анонимно).
Окулисту
5649 дн. тому
А мы и не говорили, что он их читает ;) Он их некоторое время все лишь носил одному из замов мэра, пока он (зам) не перехотел с ним общаться... Видать, о своей собственной работе человеку сказать особо нечего, - так он о чужой похвастался. И, кстати, по просьбе коллег из пресс-службы, уточнение: это полная чушь, что до него было по 1-2 запроса в день - существует журнал регистрации, в котором зафиксированы цифры совсем другого порядка. Как работало управление - так и работает. Большинство киевских журналистов это подтвердят.
Окулист
5649 дн. тому
Отдел мониторинга КГГА, вы уверены, что Ивахнюк читает мониторинги? Он слеп на 40-50%! На Эре он лбом тыкался в мониторы, а печатал тексты большими буквами. Глючит принтер - сорван эфир. Текст меньше 24 - паузы и мычание в эфире. Или вы мониторинги ему отдельно распечатываете шрифтом не менее 24? Не считается ли отдельная распечатка для Ивахнюка растратой бумаги и картриджей, купленных за деньги налогоплательщиков?
otar
5649 дн. тому
Знающий, ми це не тільки "розмістили", а пішли, взяли, розшифрували, поредагували і т.п. :) Тому що людина з нашої сфери, обіймає важливу посаду у важливій структурі, людині є про що розповісти. Крім того, в інтерв'ю багато смішного :) і воно далеко не хвалебне (або, як люблять безграмотно казати в наш час, "компліментарне").
Отдел мониторинга
5649 дн. тому
Мы сразу заметилb выход этой статьи ;) Приятно ,skb удивлены количеством комментариев ;) Справедливости ради хотим заметить: отдел мониторинга КГГА действительно работает хорошо, НО НИКАКОЙ (НИ МАЛЕЙШЕЙ) ЗАСЛУГИ ИВАХНЮКА В ЭТОМ НЕТ! Формат мониторинга, таблицы, технологическая карта и все остальное было разработано ЗАДОЛГО до прихода к нам Ивахнюка с Вербицкой (странно, что он об этом факте скромно умолчал). Просто Саша очень любит присваивать себе чужие успехи и заслуги (это касается как мониторинга, так и пресс-службы)... Больше ничего добавлять почему-то не хочется. И так все ясно (уже 5 страниц отзывов).
Знающий
5649 дн. тому
Почитать эту оду Ивахнюка себе - так получается, что Басс вообще никто и звать его никак? (хотя именно он курирует информационную сферу в горадминистрации). А Казбек и пр. - просто нервно курят в углу, куда были сосланы гением Ивахнюка? "Эх, ребята! Все не так! Все не так, ребята!" (с) ВОПРОС К ТЕЛЕКРИТИКЕ: не понимаю, зачем вы вообще ЭТО разместили?
Бектурсунов
5649 дн. тому
Почему Телекритика с Дусей не дает мне прохода?
николов
5649 дн. тому
я так понимаю, что интервью дано в предверии смены начальника пресс-службы? кажется в начале сентябре там уже чуть не случилась революция, когда басс хотел нанять девушку из бизнес-пеар. но та в последнуюю секунду срыгнула от будущего контекста. впрочем, я все равно за тех - хлывнюка на дыбу! и у казбека на прессках он атсасывает (лично видел), и на запросы не отвечает (личный опыт), и выглядит, и звучит как хамовитый дыбил (личный опыт).
еще одна черточка
5649 дн. тому
Так и хочется к такому положительному портрету добавить ще епару слов: Ивахнюка очень злит, когда люди что-то требуют для себя. Сразу начинает обзываться и говорить, что "чогось вони (люди) вважають, що їм щось винні". Поэтому служебной машиной управления пользуется его жена, пардон, сожительница.
шелмимо
5649 дн. тому
Для Светланы Остапы: " Керівнику відділу інформаційного забезпечення Київської міської державної адміністрації Олександру Івахнюку.." Ивахнюк начальник отдела пресс-службы. Причем такой начальник, что о мониторинге он больше рассказывает, чем о своем отделе.
ремарка
5649 дн. тому
всех их давно пора уволить: казбека, ивахнюка, джангирова, щербину, кастрицу и всех пресмыкающихся пред черномецким
767586
5649 дн. тому
to PZYD - отчего же еще не уволил ? отчего только все заканчивается только пенделями ?
Свідок
5649 дн. тому
Ого, як його розперло! Морда от-от трісне! А було ж таке нещасне та обшарпане, мало один-єдиний засмальцьований костюм та одні дешеві стоптані туХлі, які смерділи з-під столу! Воно ж не гребувало нічим, слухняно гавкало на замовлення... Жодних принципів нема, - справжнє продажне ЧМО! І це буквально за 1 рік так вилюдніло! Мабуть, мерські харчі на користь пішли? Одного не розумію, - невже вони там усі сліпі, що таке г...вно біля себе тримають! А як колектив його витримує? Співчуваю колегам! Майте на увазі - це дуже непорядна і підла людина, робить гадості та обмовляє за спиною, радіє чужому горю. Вважає себе генієм. Сміється над керівництвом (поза очі, звичайно).
Ржунимагу
5649 дн. тому
Я плакалъ.... Ивахнюк - бездарный хам...
PZYD
5649 дн. тому
Скорей Казбек уволит Ивахнюка. Он всех уволил, кого хотел. И даже тех, кого раз в жизни видел. Черновецкий полностью под его обаянием. И Кильку он уволил
а?
5649 дн. тому
Та нехай вже заробить собі на квартиру у Києві. Хіба це не мрія кожного справжнього "киянина"?
перебендя
5649 дн. тому
Івахнюче, давно торба кошелем стала? Так ти такий киянин, як я іспанський льотчик. Ти і є той самий "приїжджий журналіст" - колишній есдеківський борзописець з Чернівців. Аяй, забувати свою маленьку батьківщину! Ось ти як приїжджий журналіст розповідаєш про діяльність такого ж корінного киянина, як Льоня Космос. І не соромно?
786896897
5649 дн. тому
Ивахнюк как был гов..н так и остался. знаком с этим типчиком, и до сих пор не могу понять как ?! это бездарное существо попало в кмда. уму не постижимо. человек который даже будучи журналистом лажал будь здоров, теперь глава пресс службы. а что же касается интервью то могу сказать врет в каждом втором предложении. думаю еще и от казбека нагоняй получит хороший, хотя ему не привыкать (не удивительно что он не знает такого имени как казбек бектурсунов, ведь он казбека наверно называет не иначе как - мой белый повелитель или просто мой господин)))))
Хомс
5649 дн. тому
Ничево, скоро Кострица уволит этого Турсун-задэ за воровство и пойдет наш городской сумашечий с востока в Молдову
а кто вопрошает?
5649 дн. тому
Ивахнюк- Я 10 лет казахский язык учил. - О! А как будет по казахски: "Я требую свободных, честных выборов и отставки президента Назарбаева!"? - Ну, примерно: "Мен намысты ерiктi сайлау жене Президенттiн Назарбаевтiн кызметтен кету кылым керек". - Клево! - Только выучи вместе с этой фразой еще одну, пригодиться: "Жеттi, койыл жiберме, мен берi ангарыл алдым". - И что это значит? - "Не бейте меня больше, я все понял!"
знакомый
5649 дн. тому
Знаю я этого типяру, наслышан от очевидцев! к сожалению, потому что люди, которых якобы "обучал" этот товарищ, оказались неконкурентоспособными. на других радио "ивахнюковскую братию" принимали на работу с трудом. ужос!!!!
ур
5649 дн. тому
Слышь, хнюк, ты уже давно в списках-и ты, и этот...эльбрус, и другие анусы из открытого космоса. Подмывайтесь, к вам едут. Будете принесены в дар Большой Абаме
гыгыгыгы
5649 дн. тому
типичный полицай. и по {CENSORED}rканяганнибала, и по повадкам.
ТРК-івець
5649 дн. тому
На ТРК насправді затримки зарплатні, до чого тут врівноваженість? Та й узагалі це інтерв"ю - повний блеф.
otar
5649 дн. тому
Вопрос, спробуйте почитати, може, знайдете відповіді на свої запитання)
Insider
5649 дн. тому
Ивахнюка в мерию пристроил нардеп от Партии регионов и его бывший работодатель Андрюша Деркач. Деркачу-младшему надо вопросы по Киеву решать и бабло рубить, потому такой преданный годами ему казачок, как Ивахнюк и нужен. Не зря же Ивахнюк годами оббивал пороги мэрии и делал (за деньги мэрии) заказную радиопрограмму, как в Киеве все хорошо и прекрасно. И теперь Ивахнюку хорошо: бабло от киевской мэрии течет, бабло от Деркача-младшего капает, и можно вволю издеваться над журналистами (бездари и т.д.) и все в шоколаде. Сам же - неудавшийся актеришка из Днепра, посредственный криминальный репортер из Черновцов. Зато он в душе киевлянин! Капец. Как люди курвятся!
Вопрос
5649 дн. тому
Кто это? Почему у этого типа взяли интервью?
Дон
5649 дн. тому
Два працівники, яких він мріє вигнати, це, мабуть, ті робочі конячки, які роблять моніторинг краще ніж у Президента, чи райтери?
5649 дн. тому
а он не прикидывается, он такой и есть, кто сталкивался-знает.
колега
5649 дн. тому
Читал и плакал, от смеха:)))особенно поразило вот это: 1. просиш журналіста (особливо це стосується фотографів) на зустрічі мера з дипломатами приходити в належному одязі, то він уже напише, що у мерії немає свободи слова - а помнишь как ты на работу на эру приезжал на велике и в велосипедках и вваливался в таком виде в офис?:))или как ходил по ньюзруму в домашних тапочках, что шокировало гостей, приходивших на эфиры?:) 2. Особисто мені мер подобається що справа, що зліва - а это вообще атас, учитывая то что ты делал на эре программу про мерию, ненавидя ее, и сохраняя себе все ляпы мера, которые тебе в эфир не давали поставить:) я понимаю что деньги не пахнут, но нельзя уж на столько их любит чтоб такое городить:) 3. я з Олександрії Кіровоградської області, але в душі я киянин - в душе, а для остальных ты так и остался хамовитым колхозником, которые сотнями в день приезжают покорять столицу:) Нездар у нашій роботі вистачає - золотые слова:))) можна эту фразу поставить в заголовок:)
Киевлянин
5649 дн. тому
Да уж, последние два ответа показывают, что Александр Ивахнюк - потомственный аристократ, устроившийся в Большой Хацапетовке, каким сделали Ивахнюки Киев, возле бо-ольшущего корыта с жорлом и пойлом. Таких в Большой Хацапетовке и правда много. Они ехали сюда еще в советские времена и большим поросячьим выводком кормились от сосцов райкомов и обкомов КПУ и ЛКСМУ. Отлично помню эти комсомольские рожи. К стастью при УССР-е Киев не был пределом мечтаний для этих дворян (от слова - двор). Они стремились в Москву. И многие теперь стали "русскими" и чувствуют себя там "москвичами". А историческую родину называют "хохляндией" Да, хана Киеву.... Прости Господи...
Madrog
5649 дн. тому
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Alt+F4.
ааа
5650 дн. тому
Останні два запитання-відповіді - повний отвал башкі)))))))))
донецкий
5650 дн. тому
За такие откаты от Казбека еще не таким прикинешься олигофреном
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду