Ткаченко: «Повернення до олігархічного телебачення вже фізично неможливе»

Ткаченко: «Повернення до олігархічного телебачення вже фізично неможливе»

31 Липня 2023
1146
31 Липня 2023
17:55

Ткаченко: «Повернення до олігархічного телебачення вже фізично неможливе»

1146
В інтерв’ю «ВВС Україна» ексміністр культури та ексочільник «1+1 media» поділився своїм баченням того, який вигляд матиме український телеринок після війни.
Ткаченко: «Повернення до олігархічного телебачення вже фізично неможливе»
Ткаченко: «Повернення до олігархічного телебачення вже фізично неможливе»

Олександр Ткаченко, ексочільник «1+1 media», а нині й колишній міністр культури та інформполітики, за відставку якого Верховна Рада проголосувала 27 липня, в першому після свого звільнення інтерв’ю для «ВВС Україна» розповів, як, на його думку, буде виглядати український інформаційний телеринок після війни.

Досвідчений телеменеджер висловив упевненість, що колишнього «олігархічного багатоголосся», яке спостерігалось на українському медіаринку до початку повномасштабного вторгнення Росії, вже не буде.

«Він (український медіаринок. — "ДМ") вже ніколи не буде виглядати так, як це було до війни. Ніколи, — сказав Ткаченко. — Не тільки тому, що коштів буде набагато менше, і ринок буде відновлюватися, а й тому, що запит у населення змінився, і вигравати буде той, хто хеджує (від англійського hedge — захищати, страхувати), так би мовити, собі ризики і має чимало джерел доходів у медійних групах. І це не тільки від офлайнового телебачення. Це і онлайн, це різні послуги, в тому числі продакшн, і той, в кого буде найкращий контент для різних платформ. І тут вже перше соло, так би мовити, першу скрипку будуть грати ті, хто може виготовляти якісний контент. Тому що навряд чи в держави буде багато ресурсів, щоб допомагати в замовленні серіалів чи ще чогось. Але вони мають бути. Але повернення до олігархічного телебачення вже фізично неможливе».

Як писав «Детектор медіа» раніше, у цьому ж інтерв’ю Ткаченко висловив сумнів, що після своєї відставки він повернеться працювати в телекомпанію «1+1».

Також Ткаченко в інтерв’ю «BBC Україна» заявив, що мер Маріуполя Вадим Бойченко не дозволяв МКІП провести евакуацію музейних експонатів.

Верховна Рада України на засіданні 27 липня 2023 року відправила у відставку міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

20 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики.

Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформаційної політики України 4 червня 2020 року.

Ткаченко у 2008–2019 роках очолював «1+1 media». У 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, оскільки був обраний депутатом Верховної Ради за списком партії «Слуга народу».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1146
Читайте також
12.05.2023 21:10
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
2 134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду