Олександр Ткаченко: Журналісти заснували канал «Ми — Україна» на вихідну допомогу після звільнення

Олександр Ткаченко: Журналісти заснували канал «Ми — Україна» на вихідну допомогу після звільнення

19 Лютого 2023
3482
19 Лютого 2023
13:50

Олександр Ткаченко: Журналісти заснували канал «Ми — Україна» на вихідну допомогу після звільнення

3482
Генпродюсер каналу Юрій Сугак раніше заявив, що канал належить «виключно журналістам, колишнім працівникам МГУ» і фінансується за рахунок внесків засновників.
Олександр Ткаченко: Журналісти заснували канал «Ми — Україна» на вихідну допомогу після звільнення
Олександр Ткаченко: Журналісти заснували канал «Ми — Україна» на вихідну допомогу після звільнення

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв'ю у програмі «Рандеву» стверджує, що канал «Ми — Україна» створили журналісти на вихідну допомогу після звільнення з «Медіа Групи Україна».

«Це фактично повернення журналістів ТРК "Україна" під новим брендом. Я розмовляв із Юрієм Сугаком та його колегами. Оскільки вони отримали вихідну допомогу від Ахметова, то змогли скластися для того, щоб зробити новий інформаційний телеканал», — сказав Ткаченко.

Він також зазначив, що бачив офіційний зареєстрований документ, у якому йдеться про те, що засновниками телеканалу є журналісти. Міністр додав, що вірить у те, що медіа було профінансоване їхніми коштами, оскільки виплати після звільнення з ТРК «Україна» «були досить солідними».

Ведуча Яніна Соколова кілька разів ставила таку позицію міністра під сумнів. Зокрема, заявила:«Виплати журналістам телеканалів, які належали Ахметову, зокрема «України», складали піврічну зарплату [...] Я питала журналістів цього каналу. Ніхто з них не віддавав свої гроші [на створення «Ми-Україна», — ДМ]»

Нагадаємо, медіакомпанії Ріната Ахметова вийшли з ринку у липні 2022 року. Бізнесмен пов’язав це з тим, що «антиолігархічний» закон набуває чинності.  

У кінці вересня того ж року, колишні працівники «Медіа Групи Україна» заснували ТОВ «Ми — Україна». Бенефіціарним власником компанії є блогер і політичний експерт Ігор Ігорович Петренко.

19 жовтня Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Ми  Україна». Директор каналу — Ігор Петренко, генеральний продюсер каналу – Юрій Сугак.

3 листопада Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала компанії ТОВ «Ми  Україна» дозвіл на мовлення на вільному каналі у цифровому мультиплексі МХ-2. Видача таких дозволів стала можливою на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Йдеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України.

До того, як це Положення набуло чинності, регулятор давав дозвіл на мовлення на тих вільних місцях у регіональних мультиплексах «Зеонбуду» та Концерну РРТ, які мали виноситись на конкурс, а раніше належали каналам Медведчука. Однак ці питання не розглядались на засіданнях.

З 8 листопада канал «Ми — Україна» виробляє марафон «Єдині новини» разом з «1+1», «Інтером», Starlight Media та Суспільним. Генеральний продюсер каналу Юрій Сугак заявив, що канал належить «виключно журналістам, колишнім працівникам МГУ» і фінансується за рахунок внесків засновників представників колективу.

Окрім Юрія Сугака, серед засновників є Вiталiй Тарасов, Людмила Добровольська, Олег Панюта, Олена Цинтила, Iгор Пупков та Володимир Коваленко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3482
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду