Актор «Студії "Квартал-95"» консультує канал «Ми — Україна+»

Актор «Студії "Квартал-95"» консультує канал «Ми — Україна+»

10 Квітня 2024
3991
10 Квітня 2024
14:02

Актор «Студії "Квартал-95"» консультує канал «Ми — Україна+»

3991
Володимир Мартинець працював у проєктах «Кварталу» з 2018 року.
Актор «Студії "Квартал-95"» консультує канал «Ми — Україна+»
Актор «Студії "Квартал-95"» консультує канал «Ми — Україна+»

Автор і актор «Студії "Квартал-95"» Володимир Мартинець надає консультації каналу «Ми — Україна+» щодо деяких проєктів. Про це «Детектору медіа» розповіли у пресслужбі мовника.

«Українська правда» в публікації про роботу марафону написала про те, що Володимир Мартинець керує частиною проєктів на телеканалі. Він брав участь у проєктах «Вечірній квартал», «Ліга сміху» тощо.

Нагадаємо, через кілька місяців після закриття медіагрупи Ріната Ахметова «Україна», у листопаді 2022 року, в ефір вийшов новий канал «Ми — Україна». Команду сформував колишній керівник інформаційної служби «України» Юрій Сугак. Канал стрімко стартував: у жовтні 2022 року отримав супутникову ліцензію, за кілька тижнів — дозвіл на мовлення в цифрі, далі оперативно долучився до виробників марафону й отримав на це гроші від держави.

За рік, восени 2023-го, канал виграв конкурс і отримав ліцензію на мовлення в державному мультиплексі МХ-7. А через кілька тижнів виграв конкурс у приватному мультиплексі «Зенбуду» з концепцією нового розважального каналу. «Ми — Україна+» стартував 10 лютого 2024 року, планує показувати серіали, гумор, документалістику та публіцистичні розслідування.

Канали групи «Ми — Україна» на ринку пов’язують з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, тому що в перший рік війни запустити канал і стати одним із виробників марафону неможливо було без згоди влади. До всього питанням лишається, за які кошти працюють уже два загальнонаціональні канали, які навіть просто за трансляцію в цифрі мають сплачувати щомісяця понад два мільйони гривень. Інвестор невідомий. Керівництво каналу зв’язок заперечило.

Бенефіціарним власником каналів «Ми — Україна» є Ігор Петренко. Він не працював у медіагрупі Ахметова,  а співпрацював з іншими медіа — телеканалом «Апостроф», онлайн-виданням «Коментарі»; як політичний коментатор брав участь у суспільно-політичних програмах, був головним редактором онлайн-видання Realist.online. Також він є директором департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду