Кирило Тимошенко заперечив зв’язки з виробниками контенту для телемарафону

Кирило Тимошенко заперечив зв’язки з виробниками контенту для телемарафону

16 Січня 2024
1445
16 Січня 2024
16:48

Кирило Тимошенко заперечив зв’язки з виробниками контенту для телемарафону

1445
Він записав відео, де звернувся до українських медіа, політичних оглядачів та депутатів із закликом припинити поширювати «фейки» про нього самого та його родину.
Кирило Тимошенко заперечив зв’язки з виробниками контенту для телемарафону
Кирило Тимошенко заперечив зв’язки з виробниками контенту для телемарафону

Колишній заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко записав відеозвернення до «українських медіа, політичних оглядачів та деяких депутатів», зокрема Ярослава Железняка, в якому заперечив зв’язок з виробниками контенту для телемарафону:

«Повідомляють, що нібито я чи пов’язані зі мною особи отримують кошти за виробництво телевізійних програм для телемарафону. (...) Досить хайпувати і клеїти моє ім’я до всякої фігні для того, щоб піднімати трафік та перегляди», — заявив Кирило Тимошенко.

Він також додав, що інформація в медіа щодо його причетності до виробників телеконтенту для марафону «Єдині новини» базуються на єдиному зв’язку — жінка, яка очолює компанію-виробника, раніше навчалася в кіношколі, яка належить дружині Тимошенка Альоні. Тимошенко також заявив, що звернеться до суду, якщо медіа і депутати в подальшому будуть пов’язувати неназваних виробників контенту з ним.

Депутат від «Голосу» Ярослав Железняк, якого згадує у своєму зверненні Кирило Тимошенко (він вказує, що Железняк написав про зв’язки Тимошенка з виробниками телеконтенту «п’ять постів»), справді оприлюднив з грудня 2023 року п’ять дописів про угоди, які були укладені телеканалом «Рада» з ТОВ «Кінокіт» на виробництво телеконтенту. В них, зокрема, він називає суми, які отримує з державного бюджету на виробництво, від державного телеканалу до приватного виробника «Кінокіт».

Зокрема, майже 105 млн грн у цьому році (депутат зазначає, що це 2/3 від бюджету каналу) і загалом 273,5 млн грн з початку війни. У повідомленнях Железняк зазначає, із посиланням на дані розслідування Bihus.Info, що компанія «Кінокіт» пов’язана з Кирилом Тимошенком. У розслідуванні йшлося про бізнес-зв’язки і попередніх, і нинішніх власників ТОВ «Кінокіт» з ексзаступником голови ОП Кирилом Тимошенком та його дружиною Альоною.

Альона Тимошенко наразі є власницею ТОВ «Гудмедіа», яке раніше належало самому Кирилові Тимошенку, ТОВ «Дрім фільм» та двох компаній, які входять до групи Кононова та Созановського — «Українська кіношкола» та «Юкрейніан фільм скул». Альона Тимошенко, разом із Сергієм Созановським та Сергієм Кононовим, є засновницею цих компаній.

За даними «Bihus.Info», попередній власник та засновник «Кінокіта», Григорій Зінченко, був технічним продюсером зйомок, які проводила компанія «Гудмедіа» подружжя Тимошенків, а згодом його компанія «Кінокіт» співпрацювала з компанією Тимошенка. Ще одним співвласником «Кінокіта» був режисер Володимир Оселедчик, який є викладачем кіношколи Альони Тимошенко. Нинішня власниця компанії «Кінокіт» — Юлія Дроздова — навчалася в кіношколі Альони Тимошенко. Дроздова не змогла пояснити, за яких умов купила «Кінокіт», але заперечує причетність Тимошенка чи його дружини до діяльності «Кінокіта». Так само і Григорій Зінченко не став розповідати, кому продав компанію.

Кирило Тимошенко у своєму відеозверненні зауважив, що більшість випускників кіношколи його дружини зараз працюють у сфері виробництва контенту. «То що, вони всі пов’язані зі мною?» — запитав він.

Нагадаємо, що компанія «Кінокіт» виробляє контент для телеканалу «Рада» з кінця 2021 року.  За даними Opendatabot з початку співробітництва державного каналу та компанії, «Кінокіт» продав «Раді» послуг та продуктів на загальну суму майже 309 млн грн у 2021–2023 роках. Угоду на ще 104,9 млн уклали вже цьогоріч.

Фото: glavcom.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1445
Читайте також
11.12.2023 16:36
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 022
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду