НАЗК: Ексзаступник голови ОПУ Кирило Тимошенко використовував повноваження в особистих інтересах

НАЗК: Ексзаступник голови ОПУ Кирило Тимошенко використовував повноваження в особистих інтересах

28 Липня 2023
1428
28 Липня 2023
20:24

НАЗК: Ексзаступник голови ОПУ Кирило Тимошенко використовував повноваження в особистих інтересах

1428
НАЗК встановило, що Тимошенко відправив за кордон свого підлеглого, щоб той оформив йому візу, тричі безплатно проживав у готельному комплексі та безплатно отримав у прокат Porsche Taycan.
НАЗК: Ексзаступник голови ОПУ Кирило Тимошенко використовував повноваження в особистих інтересах
НАЗК: Ексзаступник голови ОПУ Кирило Тимошенко використовував повноваження в особистих інтересах

Національне агентство із запобігання корупції виявило, що колишній заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко використовував свої повноваження в особистих інтересах. Протокол про адміністративні правопорушення направили до суду, повідомила пресслужба НАЗК.

Як встановила перевірка, обіймаючи посаду заступника керівника ОПУ, Кирило Тимошенко підписав лист на адресу Держприкордонслужби з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження.

Однак виявилося, що справжньою метою виїзду за кордон підлеглого було оформлення віз самому Тимошенку та його сину.

Крім того, Тимошенко протягом минулого року тричі безплатно проживав у готельному комплексі Emili Resort на Львівщині, з них двічі разом з дружиною і сином. Підтвердити факт оплати за проживання на понад 45 тисяч гривень він не зміг.

Також влітку 2022 року він отримав безкоштовні послуги з прокату Porsche Taycan на суму 122 тисячі гривень.

На підставі зазначених фактів НАЗК склало та направило до суду протокол про адміністративні правопорушення Тимошенка.

Повідомляється, що Тимошенко не з’явився до НАЗК для вручення протоколу. Йому направили офіційне запрошення на 15:00 28 липня 2023 року, але, попри обіцянку прибути до агентства, Тимошенко не з’явився. НАЗК надішле йому протокол для ознайомлення поштою.

Нагадаємо, 1 грудня 2022 року журналісти «Української правди» виявили, що заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко кілька місяців їздить на Porsche Taycan вартістю близько 100 000 доларів. Тоді НАЗК розпочало перевірку щодо цього факту.

Раніше журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, у якому стверджувалось, що Тимошенко використовує як службове авто Chevrolet Tahoe, яке американська компанія General Motors передала Україні для гуманітарних цілей і вивезення людей із зони бойових дій. Після розслідування Тимошенко заявив, що відмовився від використання службового авто, і пообіцяв, що машину найближчим часом передадуть у прифронтові регіони.

Крім того, у жовтні 2021 року НАЗК розпочало перевірку щодо конфлікту інтересів  через діяльність компанії GoodMedia, яку створив Тимошенко і яка належить його дружині Альоні Тимошенко.

Перед тим видання «Бабель» повідомило, що компанія GoodMedia отримала кілька мільйонів гривень від крупних бізнесменів Ріната Ахметова, Андрія Веревського, Олександра Гереги та інших за їхню представленість на форумі «Україна 30». Ініціатором форуму був президент Володимир Зеленський, а організатором — Офіс президента. Кирило Тимошенко тоді заявив, що не вбачає будь-яких порушень у причетності компанії його дружини до організації президентських форумів «Україна 30».

Компанія GoodMedia також займалась створенням піар-фільму про святкування Дня Незалежності «30 років незалежності.За лаштунками». Його поява в етері загальнонаціональних українських телеканалів викликала критику медіаспільноти через підозри в тому, що фільм був примусово нав'язаний каналам Офісом президента.  

Кирило Тимошенко був призначений заступником голови Офісу президента України 21 травня 2019 року, у сферу його відповідальності входила інформаційна політика. З 2020 року Тимошенко опікувався також регіональною політикою, зокрема «Великим будівництвом» — однією з наймасштабніших ініціатив президента Володимира Зеленського.

За даними видання Bihus.info, Кирило Тимошенко також пов'язаний з  колишніми й теперішніми власники продакшн-компанії «Кінокіт», яка виробляє контент (зокрема ефірні блоки спільного телемарафону «Єдині новини») для парламентського телеканалу «Рада». Директор «Кінокіт» Сергій Самойленко заперечував вплив Кирила Тимошенка на компанію.

У січні 2023 року Кирило Тимошенко повідомив, що написав заяву на звільнення з посади заступника керівника Офісу президента. Президент Володимир Зеленський прийняв відставку.

Фото: Офіс Президента України     

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1428
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду