Goodmedia заробила 1,23 млн грн на кампанії «Слуги народу» до місцевих виборів – «Наші гроші»

Goodmedia заробила 1,23 млн грн на кампанії «Слуги народу» до місцевих виборів – «Наші гроші»

28 Вересня 2021
1891
28 Вересня 2021
16:15

Goodmedia заробила 1,23 млн грн на кампанії «Слуги народу» до місцевих виборів – «Наші гроші»

1891
Раніше стало відомо, що пов'язана з Кирилом Тимошенком компанія заробила мільйони на ініційованому президентом форумі «Україна 30».
Goodmedia заробила 1,23 млн грн на кампанії «Слуги народу» до місцевих виборів – «Наші гроші»
Goodmedia заробила 1,23 млн грн на кампанії «Слуги народу» до місцевих виборів – «Наші гроші»

Компанія Goodmedia заробила 1,23 млн грн на передвиборчій кампанії партії «Слуга народу» до місцевих виборів 2020 року, повідомляють «Наші гроші». Засновником та керівником ТОВ «Гудмедіа» до березня 2020 року був заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Потім власницею фірми стала його дружина Альона, але Кирило Тимошенко значився на сайті компанії як CEO до вересня 2021 року.

Як пишуть «Наші гроші», Goodmedia отримала 1,23 млн грн за послуги з організації та проведення корпоративних заходів партії «Слуга Народу». Зокрема, за даними журналістів, за захід у Запоріжжі 19 серпня було сплачено 100 тис. грн, у Херсоні 20 серпня – 123 тис. грн, Миколаєві 21 серпня – 116 тис. грн, у Дніпрі 26 серпня – 79 тис. грн, у Кропивницькому 27 серпня – 95 тис. грн, Каневі 28 серпня – 97 тис. грн, Полтаві 1 вересня – 104 тис. грн, Харкові 2 вересня – 100 тис. грн, Сумах 8 вересня – 113 тис. грн, Житомирі 8 вересня – 90 тис. грн, Хмельницькому 9 вересня – 106 тис. грн, Одесі 12 вересня – 111 тис. грн.

У ці самі дати у вказаних містах перебував із офіційними візитами президент Володимир Зеленський (Миколаїв, Кропивницький, тощо). При цьому про участь у партійних заходах на президентському сайті не згадувалось.

Підтвердження того, що «Слуга народу» заплатила Goodmedia 1,23 млн грн, є на сайті НАЗК у квартальному звіті партії.

Разом з тим, за даними мережі «Опора», Зеленський взяв участь у презентації кандидатів від партії «Слуга народу» на місцевих виборах, зокрема кандидата на посаду мера Умані Андрія Дикуна, кандидата на посаду мера Черкас Віталія Ільченка та інших та закликав підтримати їх.

Окрім плати за організацію передвиборчих заходів, Goodmedia у 2020 році також отримала кошти за виробництво політичної передвиборчої реклами «Слуга народу» у вигляді відео- та радіороликів «Україна – це ти» та «Вирішуєш ти» на загальну суму 250 тис. грн.

Раніше видання «Бабель» повідомило, що компанія Goodmedia у 2021 році отримала кілька мільйонів гривень від крупних бізнесменів за їхню представленість на форумі «Україна 30». У тому числі від структур Ріната Ахметова, Андрія Веревського, Юрія Косяка, Олександра Гереги та інших. Ініціатором форуму був президент Володимир Зеленський.

Продакшн Goodmedia раніше знімав інавгурацію як Петра Порошенка, так і Володимира Зеленського. На думку Тимошенка, друга інавгурація була більш вдалою. Водночас Goodmedia транслювала форум команди Петра Порошенка «Відкритий діалог» у Палаці спорту в 2019 році, коли Кирило Тимошенко вже працював у штабі Володимира Зеленського.

Goodmedia працювала з Анатолієм Гриценком (передвиборчі ролики), Юрієм Луценком (ролики й привітання), Володимиром Гройсманим (відеореклама про досягнення уряду й привітання),  Міністерством інформаційної політики (ролики), Ігорем Коненком (фільм «Пʼять днів з Ігорем Кононенком»), Аграрною партією, партією УКРОП (з'їзд) тощо. Серед відомих робіт Кирила Тимошенка – відеоролик Володимира Зеленського на стадіоні з викликом Петра Порошенка на дебати.

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1891
Читайте також
16.01.2023 14:50
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду