Оксана Романюк анонсувала створення «білого списку» українських ютуб-каналів

Оксана Романюк анонсувала створення «білого списку» українських ютуб-каналів

28 Березня 2024
850
28 Березня 2024
17:44

Оксана Романюк анонсувала створення «білого списку» українських ютуб-каналів

850
Виконавча директорка ІМІ також закликала до об’єднання зусиль у боротьбі проти російської дезінформації.
Оксана Романюк анонсувала створення «білого списку» українських ютуб-каналів
Оксана Романюк анонсувала створення «білого списку» українських ютуб-каналів

Українська влада докладає зусиль, щоб протидіяти поширенню російської дезінформації, однак рішення влади є горизонтальними, а тому часто не дають бажаного результату. Органам влади слід активніше співпрацювати в цьому напрямі з українськими громадськими організаціями та спільно виробити концепцію і стратегію цієї діяльності.

Зі свого боку Інститут масової інформації (ІМІ) має намір цього року створити «білий список» українських ютуб-каналів за чотирма напрямами: новини, соціальний блогінг, освіта і розважальний контент. Про це сказала виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк сьогодні на «Kyiv Stratcom Forum 2024: Як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє)».       

«Так, ми мало цікаві соціальним платформам. Давайте рухатись в бік міжнародних організацій, які зараз порушують глобальне питання щодо регулювання цих платформ. Ми в Україні можемо створювати прекрасні закони, створювати аналог Digital Service Act, усвідомлюючи, що його виконання залежатиме від доброї волі Телеграму, Фейсбуку тощо. Давайте входити в усі міжнародні організації, підтягувати МЗС», — запропонувала Романюк.

За її словами, ще один можливий трек роботи — міжнародні журналістські організації.

«Там все “заср*но” бєрьозкамі, тому що це ж велика російська культура. Разом із цим через роботу з цими організаціями можна пробитись на телеграм, фейсбук тощо», — вважає медіаекспертка.

Вона також звернула увагу на те, що поки держава докладає зусиль для протидії російській пропаганді та інформаційним кампаніям ворога, в українському сегменті ютубу безперешкодно працюють канали з деструктивним контентом.

«Як ви знаєте, ІМІ робить білий список українських медіа. Зараз ми маємо ідею робити аналогічний список ютуб-каналів, а також каналів на інших платформах. Колеги радять робити білий список і телеграм-каналів, але у мене рука не піднімається. Просто зайдіть на ютуб, натисніть “новини” і подивіться, що там, в українському сегменті ютубу, несеться! Вчора, здається, Гуменюк дала інформацію, що росіяни в Криму накопичили “циркони”, після чого понеслось: мовляв, кінець, ми всі помремо і тому подібне. Люди, нам треба тримати себе в руках, бо ми самі себе вбиваємо», — сказала Романюк.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
850
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду