Наталія Лигачова: Ми маємо бути готовими до критичної реакції авдиторії

Наталія Лигачова: Ми маємо бути готовими до критичної реакції авдиторії

26 Квітня 2024
1087

Наталія Лигачова: Ми маємо бути готовими до критичної реакції авдиторії

1087
Шефредакторка «Детектора медіа» підкреслює: конструктивна критика дає шанс медіа стати кращими та якіснішими.
Наталія Лигачова: Ми маємо бути готовими до критичної реакції авдиторії
Наталія Лигачова: Ми маємо бути готовими до критичної реакції авдиторії

Шефредакторка «Детектора медіа» Наталія Лигачова вважає, що конструктивна критика робить медіа кращими. І медіа повинні вміти реагувати на критику, адже це шанс стати якіснішими і виправити помилки. Про це Наталія Лигачова сказала під час панельної дискусії «Слухайте і говоріть. Комунікуйте» в межах Міжнародної конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа, яка зараз триває в Києві.

«Ми маємо бути готовими сприймати реакцію авдиторії, в тому числі й критичну. Я завжди колегам підкреслюю: оскільки ми критикуємо інші медіа, то маємо і самі бути толерантними до критики в наш бік. Краще виправити помилки, ніж не дослухатися до якихось критичних аргументів, які справді конструктивні. Тому ми намагаємося дослухатися», — сказала Наталія Лигачова.

Нагадаємо, що сьогодні Інститут масової інформації оновив свій «Білий список» медіа, вилучивши звідти «Укрінформ», «Ліга.net» та NV. Гендиректор «Укрінформу» Олексій Мацука в коментарі «Детектору медіа» сказав, що його це здивувало, але додав, що його медіа зараз змінює стандарти роботи та має на меті скоро знову потрапити до цього переліку.

Раніше 174 медіа з усіх регіонів України потрапили на інтерактивну Мапу рекомендованих медіа за результатами незалежної експертної оцінки в першому півріччі 2024 року. Проєкт громадських організацій «Інститут масової інформації» та «Детектор медіа» за підтримки міжнародної організації Internews створений для виявлення та підтримки медіа, які дотримуються високих стандартів журналістики.
За даними «ДМ» та ІМІ, у процесі підготовки мапи було оцінено загалом 267 медійних ресурсів, з них 171 онлайн-ресурс, 21 радіо та 75 телеканалів. 

25 та 26 квітня в Україні відбувається Міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа, організована Представництвом Європейського Союзу в Україні, Програмою підтримки ОБСЄ для України, Офісом Ради Європи в Україні, Програмою розвитку ООН в Україні, ЮНЕСКО в Україні, International Media Support та Міністерством культури та інформаційної політики України. 

Фото: Максим Поліщук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1087
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду