detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
28.03.2024 17:44
Оксана Романюк анонсувала створення «білого списку» українських ютуб-каналів
Оксана Романюк анонсувала створення «білого списку» українських ютуб-каналів
Виконавча директорка ІМІ також закликала до об’єднання зусиль у боротьбі проти російської дезінформації.

Українська влада докладає зусиль, щоб протидіяти поширенню російської дезінформації, однак рішення влади є горизонтальними, а тому часто не дають бажаного результату. Органам влади слід активніше співпрацювати в цьому напрямі з українськими громадськими організаціями та спільно виробити концепцію і стратегію цієї діяльності.

Зі свого боку Інститут масової інформації (ІМІ) має намір цього року створити «білий список» українських ютуб-каналів за чотирма напрямами: новини, соціальний блогінг, освіта і розважальний контент. Про це сказала виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк сьогодні на «Kyiv Stratcom Forum 2024: Як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє)».       

«Так, ми мало цікаві соціальним платформам. Давайте рухатись в бік міжнародних організацій, які зараз порушують глобальне питання щодо регулювання цих платформ. Ми в Україні можемо створювати прекрасні закони, створювати аналог Digital Service Act, усвідомлюючи, що його виконання залежатиме від доброї волі Телеграму, Фейсбуку тощо. Давайте входити в усі міжнародні організації, підтягувати МЗС», — запропонувала Романюк.

За її словами, ще один можливий трек роботи — міжнародні журналістські організації.

«Там все “заср*но” бєрьозкамі, тому що це ж велика російська культура. Разом із цим через роботу з цими організаціями можна пробитись на телеграм, фейсбук тощо», — вважає медіаекспертка.

Вона також звернула увагу на те, що поки держава докладає зусиль для протидії російській пропаганді та інформаційним кампаніям ворога, в українському сегменті ютубу безперешкодно працюють канали з деструктивним контентом.

«Як ви знаєте, ІМІ робить білий список українських медіа. Зараз ми маємо ідею робити аналогічний список ютуб-каналів, а також каналів на інших платформах. Колеги радять робити білий список і телеграм-каналів, але у мене рука не піднімається. Просто зайдіть на ютуб, натисніть “новини” і подивіться, що там, в українському сегменті ютубу, несеться! Вчора, здається, Гуменюк дала інформацію, що росіяни в Криму накопичили “циркони”, після чого понеслось: мовляв, кінець, ми всі помремо і тому подібне. Люди, нам треба тримати себе в руках, бо ми самі себе вбиваємо», — сказала Романюк.

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY