Кирило Буданов: «З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою»

Кирило Буданов: «З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою»

27 Березня 2024
1856
27 Березня 2024
17:53

Кирило Буданов: «З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою»

1856
Разом із цим очільник ГУР назвав телеграм «палкою з двома кінцями», маючи на увазі, що можливостями цієї платформи користується не лише Кремль, але й українська влада.
Кирило Буданов: «З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою»
Кирило Буданов: «З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою»

Те, як сьогодні функціонує телеграм в Україні, несе загрози національній безпеці нашої держави, однак ця цифрова платформа є й зручним та ефективним інструментом, яким користується не лише ворог, а й українська влада. Про це сьогодні сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов на «Kyiv Stratcom Forum 2024: Як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє)».

«Палка з двома кінцями — це телеграм. Всі його читають. Він багато в чому наносить руйнівний ефект тут, всередині, але так само завдяки ньому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш якось працює», — сказав очільник ГУР.   

Він висловив думку, що функціонування телеграму в Україні потребує регуляції, і запропонував своє бачення щодо цього.

«З точки зору національної безпеки телеграм точно є проблемою, це треба розуміти. Притому, що я абсолютно проти утисків свободи слова, але це вже занадто. Тобто у нас будь-яка людина може відкрити канал, почати “віщати” на ньому все, що заманеться, абсолютно все, що вона хоче. А коли починають щось робити, прикривається тим, що це обмеження свободи ЗМІ. Це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається. (…) На мою думку, один із варіантів — це змусити всіх офіційно зареєструватися. Ти хочеш бути засобом масової інформації? Будь ласка, реєструйся. Нема чого приховувати, якщо хочеш доносити до людей свій погляд на правду. Це трошки виправить ситуацію», — сказав Буданов.

Він також відповів на питання, чи не шкодить Україні те, що органи влади в той же день, коли трапляються «прильоти», публікують фото й відео з місця подій.

«Тут треба розрізняти, яку саме інформацію вони (органи влади. — “ДМ”) беруть. До речі, відкрию вам страшну правду: ми користуємося тим самим. Коли наносяться якісь удари, телеграм відкрити по регіону, де це було, — і дізнаємося, куди попало. Насправді це так і працює, цим просто полегшується завдання ворогу і зменшується ціна, яку він платить за розвідінформацію. Відправляти когось — треба платити кошти і, в принципі, якийсь ризик. Замовляти космознімок — на це іде певний час, а телеграм — це найшвидший спосіб з точки зору корегування ударів по якихось об’єктах», — сказав керівник української розвідки.

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1856
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду