Ілларіон Павлюк пояснив, як українська влада має комунікувати тему мобілізації

Ілларіон Павлюк пояснив, як українська влада має комунікувати тему мобілізації

27 Березня 2024
501
27 Березня 2024
16:32

Ілларіон Павлюк пояснив, як українська влада має комунікувати тему мобілізації

501
Керівник управління преси та інформації МОУ наголосив, що владі не варто намагатись «прикрасити реальність і применшити небезпеку».
Ілларіон Павлюк пояснив, як українська влада має комунікувати тему мобілізації
Ілларіон Павлюк пояснив, як українська влада має комунікувати тему мобілізації

Після двох років повномасштабної війни глузливе ставлення до Росії та її армії є шкідливим для України, вважає керівник управління преси та інформації МОУ Ілларіон Павлюк. Зараз наше суспільство має тверезо ставитись до ворога та його можливостей, а влада повинна вести «дорослу розмову» з громадянами щодо мобілізації. На яких принципах слід будувати цю комунікацію, представник МОУ пояснив під час свого сьогоднішнього виступу на «Kyiv Stratcom Forum 2024: Як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє)».

«На моє переконання, ключове, що нам потрібно, — це доросла розмова. На початку війни настрій “Переможемо за місяць!”, “Переможемо за три тижні!” допомагав триматися, сміх над “Ванькой-встанькой” у чорному пакеті допомагав стримати жах від навали на нас величезної імперії. Зараз подібні настрої однозначно є деструктивними. Ми дуже потребуємо дорослої розмови, коли комунікації не намагаються зробити картинку кращою. Зараз наша відповідальність — маневруючи між безпекою і протидією, не даючи ворогу жодних додаткових інструментів впливу, вести із власним суспільством дорослу розмову і казати, які є проблеми та виклики. Це складно. Це потрібно робити постійно, не тільки офіційним комунікаційникам. Доросла розмова — це коли ти не намагаєшся прикрасити реальність і применшити небезпеку. Це коли ти, по-перше, демонструєш суспільству, що ти чуєш. Ти знаєш, які є проблеми у війську, ти знаєш, де і що треба покращити, і як держава над цим працюєш. І ти повідомляєш про цю роботу людям. Власне, тому зараз Міністерство оборони поєднує мобілізаційні механізми та механізми рекрутингу. Важливо, щоби кожен потенційний військовий максимально чітко розумів, що з ним відбуватиметься у війську. Що прозоріший та зрозуміліший цей шлях, то менше я боюся, тому що найбільші страхи — від невідомого. Тому задача Міністерства оборони — зробити цей шлях максимально зрозумілим на всіх точках, де можливий вибір, а задача комунікаційників — доносити це до людей», — сказав Павлюк.

Читайте також:

Фото: Владислав Мусієнко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
501
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду