Ocean Media Plus: Відновлення телерекламного ринку у 2023 році складе 55% від обсягів 2021 року у гривні

Ocean Media Plus: Відновлення телерекламного ринку у 2023 році складе 55% від обсягів 2021 року у гривні

6 Листопада 2023
862
6 Листопада 2023
12:41

Ocean Media Plus: Відновлення телерекламного ринку у 2023 році складе 55% від обсягів 2021 року у гривні

862
У 2024-му телебачення продовжить підтримувати бізнес лояльною ціновою політикою, прогнозує президент компанії Андрій Партика.
Ocean Media Plus: Відновлення телерекламного ринку у 2023 році складе 55% від обсягів 2021 року у гривні
Ocean Media Plus: Відновлення телерекламного ринку у 2023 році складе 55% від обсягів 2021 року у гривні

За оцінками компанії Ocean Media Plus, відновлення телерекламного ринку 2023 року становить 55% від обсягів 2021 року в національній валюті. Про це компанія повідомила «Детектор медіа» пресрелізом.

За даними Ocean Media Plus, протягом 10 місяців цього року близько 450 брендів рекламодавців повернулись в ефір національних каналів. Важливим для відновлення ринку в компанії вважають повернення міжнародних FMCG-клієнтів, найбільша частка активності яких припала на другу половину року. Так, протягом 2023-го суттєво збільшили активність чи повернулись в ефір Nestle, L'Oréal, Coca-Cola, PepsiСo, Henkel, Unilever, Danone, Beiersdorf , Reckitt Benckiser та інші. 

Загалом за жовтень 2023 року частка реклами фармацевтичних брендів в ефірі українських телеканалів сягнула 45%, а частка FMCG-брендів — близько 30%, йдеться у пресрелізі. Активними також є такі категорії, як зв'язок, торгівля, фінанси й бетинг.

«Телебачення залишається найбільш ефективним і одночасно найбільш недооціненим медіа рекламодавцями, — коментує президент Ocean Media Plus Андрій Партика. — І ті активності крупних міжнародних рекламодавців, які відбувались у 2023 році, а особливо в другій його половині, є підтвердженням високої ефективності телебачення — клієнти розміщуються в ефірі, додають бюджети, запускають нові бренди і що найважливіше — бачать ефекти і позитивний вплив на продажі і свій бізнес. 

Телебачення підтримувало бізнес дуже лояльною ціновою політикою під час найважчих періодів 2022-го і 2023 років, і буде продовжувати це робити у 2024-му році, адже наші ціни все ще не наздоженуть накопичувальну споживчу інфляцію за 3 роки. Ми в Ocean Media Plus вже почали перемовини з рекламним ринком на 2024-й рік, більшість топових медійних агенцій вже отримали наші пропозиції, і найближчим часом ми очікуємо високий рівень переговорної активності щодо рекламних кампаній клієнтів».

У результаті аналізу рекламного ринку в Ocean Media Plus дійшли висновку, що частина клієнтів втрачені для України назавжди. Йдеться насамперед про бізнеси, що розташовувались на окупованих територіях, у прифронтових зонах, а також ті, власниками яких були росіяни.

«Але в той же час ми спостерігаємо, як відбувається заміщення вивільнених ніш на ринку, як бізнеси починають рекламувати нові бренди, за 2023 рік відбулось більше 30 лончів на телебаченні. Частина клієнтів досить активно рекламуються, щоб зараз зайняти вільні ніші, адже знають, що після війни зробити це буде набагато складніше», — каже Партика. 

Ocean Media Plus прогнозує, що у 2024 році телерекламний ринок виросте на +50% у гривні до 2023 року, за рахунок збільшення інвестицій поточних рекламодавців і повернення тих, хто зараз не в ефірі, але має такі плани. 

Читайте також:

Фото: Ocean Media Plus / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
862
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду