Андрій Партика, Ocean Media Plus: Ринок реклами може вийти з кризи у листопаді-грудні

Андрій Партика, Ocean Media Plus: Ринок реклами може вийти з кризи у листопаді-грудні

1 Листопада 2022
1146
1 Листопада 2022
17:30

Андрій Партика, Ocean Media Plus: Ринок реклами може вийти з кризи у листопаді-грудні

1146
Андрій Партика: Рекламному ринку можуть допомогти однакові правила для інтернету та телебачення.
Андрій Партика, Ocean Media Plus: Ринок реклами може вийти з кризи у листопаді-грудні
Андрій Партика, Ocean Media Plus: Ринок реклами може вийти з кризи у листопаді-грудні

Президент сейлз-хаусу Ocean Media Plus Андрій Партика в інтерв’ю «Детектору медіа» висловив думку, що рекламний ринок може вийти з кризи у листопаді-грудні 2022 року.

«Особисто я чекаю, що буде класичний вихід із кризи в листопаді-грудні», — каже Партика.

За словами Партики, один із трендів ринку — наближення до повної розпроданості, у вересні цей показник уже був 90%.

Ocean Media Plus вже відновив співпрацю з 24 каналом, який покращив позиції, і з каналом «Сонце», також ведуться переговори зі Starlight Media, щоб у якомусь вигляді ICTV міг потрапити на комерційний ринок.

«Вони розглядають різні стратегії, але, на мою суб’єктивну думку, якби в марафоні з’явився ще якийсь контент, крім новин — хоча би по кілька годин вранці і ввечері, — це було би корисно і для самого марафону, і для відновлення рекламного ринку», — каже Партика.

Також трендом ринку Партика назвав відхід медіагрупи «Україна». На його думку, «МГУ» може бути не останнім гравцем, який залишить телевізійний і взагалі медійний ринок України.

Президент Ocean Media Plus висловив сумнів, що для допомоги рекламному ринку варто повернути на телебачення рекламу алкоголю: «Мені здається, держава настільки загнала алкоголь акцизами, а торговельні мережі — своїми політиками, що алкоголь не є таким гравцем, який може щось привнести в розвиток телебачення: в його розпорядженні — незначні суми. Але це і в кращі часи не був такий сегмент, який би допоміг вийти з кризи».

Партика вважає, що рекламному ринку можуть допомогти однакові правила для інтернету та телебачення.

«Основне, що потрібно, — і це є в законопроєкті «Про медіа», — технологічний нейтралітет: однакові правила для інтернету й телебачення. Все має бути оплачено — рекламні послуги й податки — на території України. Не може так бути, що в когось усе в офшорі, а телебачення чемно платить тут ПДВ. Один клієнт розповідав мені: «Щойно ми дійшли до певних обсягів, нам подзвонили і запропонували платити податки на островах з певною оптимізацією». Це одна з топових світових компаній, яка продавала послуги одному з українських інтернет-магазинів. І в інтернеті має бути хоч якийсь елемент контролю (наприклад, за просуванням ліків або піратством контенту).Також мені дуже подобається ініціатива Олександра Ткаченка про «інформаційний Рамштайн»,— каже Партика.

За словами Партики, продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, що є дуже хорошим показником в умовах війни.

Зараз на телебаченні лідирує  фармацевтика, на неї припадає більше 70% телереклами залежно від місяця і відновлення інших категорій, загалом у вересні із телерекламою вийшли більше 140 брендів. 

У червні 2022 року Андрій Партика в інтерв’ю «ДМ» повідомив, що через війну та втрату доходів компанія мусила скоротити приблизно 15% працівників, а  бізнес-процеси стали досить «примітивні».

Фото: пресслужба Ocean Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1146
Читайте також
07.12.2022 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 958
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду