Рейтинг рекламних груп і медійних агенцій за телевізійними бюджетами за 2023 рік

Рейтинг рекламних груп і медійних агенцій за телевізійними бюджетами за 2023 рік

13 Грудня 2023
1962
13 Грудня 2023
11:46

Рейтинг рекламних груп і медійних агенцій за телевізійними бюджетами за 2023 рік

1962
Компанія Ocean Media Plus публікує рейтинг груп і агенцій телевізійного ринку України за бюджетами на телебачення, які містять пряму рекламу, медійне спонсорство й інтеграційне спонсорство за 12 місяців 2023 року.
Рейтинг рекламних груп і медійних агенцій за телевізійними бюджетами за 2023 рік
Рейтинг рекламних груп і медійних агенцій за телевізійними бюджетами за 2023 рік

Добігає кінця другий рік повномасштабного вторгнення — рік випробування нашої стійкості та єдності вже на довгій дистанції. «Детектор медіа» підбиває підсумки медіароку-2023 традиційними оглядами ключових подій і тенденцій у світі медіа. Пригадати, що було на порядку денному наприкінці 2022-го, можна за цим тегом. А тексти про цей рік читайте за тегом «#Підсумки року 2023». Раніше ми вже підбивали підсумки 2023-го й оглядали тенденції 2024-го на ринку платного телебачення. Також  виокремили основні теми, меседжі, вкиди, фейки й маніпуляції, які створював Кремль від 1 грудня 2022 року по 1 грудня 2023 року. Нині — оцінка Ocean Media Plus груп і агенцій телевізійного ринку України за їхніми телевізійними бюджетами за рік.

Згідно з рейтингом Ocean Media Plus, група Dentsu Ukraine посіла лідерську позицію. Razom Group та OMD OM Group зрівнялися за телебюджетами своїх клієнтів і розділили між собою друге й третє місця. Publicis Groupe Ukraine посіла четверте місце, піднявшись на одну сходинку рейтингу, а GroupM Ukraine — п’яте місце.

Сумарна частка бюджетів клієнтів, якими керують медійні групи на українському телеринку, склала 65%.

Що стосується медійних агенцій, то агенції Carat Ukraine і Star Up Plus розділили між собою першу та другу сходинки з рівнозначною сумою білінгу своїх клієнтів за 2023 рік. Третє місце посіла агенція OMD Optimum Media, четверте — Initiative, п’яте — EssenceMediacom. Загальний перелік 17 медійних агенцій, сумарний білінг яких становить 95% телевізійних бюджетів на медіаринку України, має такий вигляд:

«Суттєвий вплив на телеринок України має категорія FMCG, яка у другій половині 2023 року значно наростила свою присутність в ефірі та показала позитивну динаміку відновлення. На жаль, її активність розподіляється нерівномірно, що відобразилося на позиціях в рейтингу і рекламних груп, і рекламних агенцій. Найбільше нас тішить те, що ті рекламодавці, які пропустили рік війни, вже почали розміщуватися на телебаченні й відчули ефект на своїх продажах, тож ми очікуємо наступного року велике відновлення телерекламного ринку», — сказав Андрій Партика, президент Ocean Media Plus.

2023 Ocean Media Plus TV rank  — це рейтинг медійних рекламних груп та агенцій за телевізійними бюджетами (пряма реклама, медійне спонсорство, інтеграційне спонсорство) на всьому рекламному ринку України, який враховує факт за період січень — початок грудня 2023 року та прогноз Ocean Media Plus за телевізійними білінгами на ринку за другу половину грудня. У рейтингу враховані винятково прямі угоди з рекламодавцями, а не загальна сума білінгу.

Ілюстрація: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1962
Читайте також
23.10.2023 12:00
Захар Ніколенко
для «Детектора медіа»
1 043
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду