Ocean Media Plus: Продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, це дуже хороший показник

Ocean Media Plus: Продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, це дуже хороший показник

1 Листопада 2022
1081
1 Листопада 2022
15:25

Ocean Media Plus: Продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, це дуже хороший показник

1081
Андрій Партика: Продажі телереклами у вересні були вдвічі більшими, ніж у серпні.
Ocean Media Plus: Продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, це дуже хороший показник
Ocean Media Plus: Продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, це дуже хороший показник

Президент сейлз-хаусу Ocean Media Plus Андрій Партика в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що  продажі телереклами у вересні досягли 200 млн гривень, що є дуже хорошим показником в умовах війни.

За словами Партики, зараз на телебаченні лідирує фармацевтика, на неї припадає більше 70% телереклами залежно від місяця і відновлення інших категорій.

У вересні із телерекламою вийшли більше 140 брендів. Зокрема, до сейлз-хаусу прийшли клієнти, які раніше виходили на каналах «1+1 media», Inter Media Group та медіагрупи «Україна», наприклад, восени повернувся «Фармак».  

«Загалом продажі телереклами у вересні були вдвічі більшими, ніж у серпні: вони досягли 200 мільйонів гривень, а це дуже хороший показник. Ринок є тактичним, тобто якщо раніше завдяки угодам можна було заглянути з березня до кінця року з точністю 5%, то зараз у середині вересня не можна було заглянути на кінець вересня з такою ж точністю. Переговорів дуже багато, станом на сьогодні більшість агенцій відновили повноцінну роботу. Це великий плюс для галузі, тому що все одно клієнти самостійно не можуть оформити свої бажання й стратегії», — каже Партика.

Президент Ocean Media Plus додав, що  з телевізійних FMCG-гігантів, які в жодну кризу ніколи повністю не йшли з телебачення (Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Henkel), поки що нікого в ефірі немає.

«Один великий клієнт з їхнього числа планує стартувати в листопаді, цей старт відкладався чотири місяці. І часто для відсутності їхньої реклами на телебаченні є багато причин — від логістики, коли вся доставка йде тільки з Заходу автомобільними шляхами, і до тиску з боку торгівельних мереж. Але якщо подивитися на їхню виручку, то станом на травень вона впала всього на 10–15% у гривні і на 30% у фізичних обсягах. У фарми зараз теж мінус 7% виручки (продажі безрецептурного сегменту фарми впали на 7% у гривнях у вересні й на 8% у гривнях у серпні в порівнянні з аналогічними місяцями 2021 року. — «ДМ»). У порівнянні з іншими галузями це взагалі не криза. Коли на телебаченні в травні доходи становили 5% від рівня до 24 лютого, то, наприклад, у сектора нерухомості наша цифра викликала заздрість, що ми маємо хоч щось».

Найбільш активними зараз є локальні клієнти, які не мають варіанту перечекати і обійтися без 0,5% доходів у глобальному бюджеті. Реклама одних кормів для домашніх тварин глобального гравця (Nestle.  «ДМ») вийшла у відповідь на появу реклами їхнього українського конкурента. Але загалом відсутність FMCG обмежує можливості як телебачення, так і самих клієнтів.

У червні 2022 року Андрій Партика в інтерв’ю «ДМ» повідомив, що через війну та втрату доходів компанія мусила скоротити приблизно 15% працівників, а  бізнес-процеси стали досить «примітивні».

У травні-червні на ринок повернулись 23 бренди від 13 рекламодавців, а загалом на ринку тоді лідирувала фармацевтика.

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1081
Читайте також
07.12.2022 09:00
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду