Справа стендапера-втікача Андрія Щегеля: Суд прийняв вимогу продюсера Сергія Чудаєва до артиста щодо компенсації в 1 мільйон гривень

Справа стендапера-втікача Андрія Щегеля: Суд прийняв вимогу продюсера Сергія Чудаєва до артиста щодо компенсації в 1 мільйон гривень

6 Жовтня 2023
2615
6 Жовтня 2023
15:11

Справа стендапера-втікача Андрія Щегеля: Суд прийняв вимогу продюсера Сергія Чудаєва до артиста щодо компенсації в 1 мільйон гривень

2615
У коментарі «Детектору медіа» Чудаєв заявив, що Щегель намагається затягнути судовий процес. Продюсер також розповів про деякі свої наступні кроки, аби відстояти власну правоту.
Справа стендапера-втікача Андрія Щегеля: Суд прийняв вимогу продюсера Сергія Чудаєва до артиста щодо компенсації в 1 мільйон гривень
Справа стендапера-втікача Андрія Щегеля: Суд прийняв вимогу продюсера Сергія Чудаєва до артиста щодо компенсації в 1 мільйон гривень

5 жовтня в Бориспільському міськрайонному суді Київської області відбулося чергове засідання у справі стендапера Андрія Щегеля.

Нагадаємо, артист у грудні 2022 року виїхав з України на гастролі, але порушив умови контракту, укладеного з продюсерським центром Comedy Space, і оголосив, що не збирається повертатися назад.

Про перебіг судового засідання «Детектор медіа» поінформувала пресрелізом команда засновника Comedy Space Сергія Чудаєва, який подав на артиста судовий позов. У коментарі нашій редакції Чудаєв підтвердив цю інформацію, роз’яснив деякі деталі того, як триває процес розгляду справи, а також розповів про свої наступні кроки, за допомогою яких розраховує переконати суд у власній правоті.

Засновник продюсерського центру Comedy Space Сергій Чудаєв

За словами продюсера, особа, яка була присутня на попередньому засіданні 5 вересня як вільний слухач, на вчорашньому засіданні раптом презентувала себе як адвоката Щегеля.

«Коли до адвокатки повернулася увага ЗМІ, то в агресивному порядку журналісти отримали від неї заборону на аудіо-фото-відеозйомку. Хоча судове засідання було відкритим із повним доступом всіх зацікавлених, із повним дозволом проводити фіксацію. Крім того, вона відмовилася від дачі коментарів», — ідеться в пресрелізі. 

«Щегель провину не визнає і тим самим затягує судовий процес, — вважає Чудаєв. Як ми знаємо, Щегель зараз знаходиться в США, його немає в країні. Але я точно знаю, що Щегель слідкує за перебігом подій. І сьогодні нарешті ми побачили хоч якусь реакцію з іншого боку з'явився адвокат. Гра в мовчанку нарешті закінчиться. Ми отримаємо від іншої сторони якісь коментарі». 

Читайте також:

На думку продюсера, Щегель «свою вину не усвідомлює і не визнає згубність своїх неправомірних дій». Аби довести обґрунтованість своїх претензій до артиста, продюсер має зібрати додаткові докази.

«Моїй команді доведеться попрацювати над тим, щоб довести, що своїми діями Щегель спричинив шкоду моїй репутації, і не лише моїй», — сказав у коментарі «Детектору медіа» Чудаєв.

Серед кроків, які планує зробити продюсер у цьому напрямі, — збір відповідних скриншотів із його робочого листування з деякими артистами, а також звернення до МКІП із проханням підтвердити, що недотримання з боку Щегеля умов контракту спричинило посилення вимог до чоловіків-артистів, які виїжджають на гастролі за кордон.

«Я можу показати скриншоти свого листування із деякими артистами, які після випадку із Щегелем побоюються працювати зі мною та моєю продюсерською компанією, — сказав Чудаєв. — Зокрема, зі мною не захотів співпрацювати стендапер Фелікс Редька. Він пояснив свою відмову токсичністю ситуації навколо мене після того, як Щегель порушив умови контракту із моєю компанією. І Редька не єдиний, хто відмовився від співпраці зі мною, що я розцінюю як шкоду своїй професійній репутації».

Після того, як сторона позивача на судовому засіданні 5 вересня змінила розмір матеріальної компенсації, яку вимагає від Щегеля, з 1 гривні до 1 мільйона гривень, продюсеру довелось дотриматися відповідної процедури, передбаченої у подібних випадках законом.

«Недостатньо просто заявити у суді, що ти вирішив змінити обсяг матеріальної компенсації, яку вимагаєш від свого опонента. Для того, щоб суд ухвалив рішення прийняти таку вимогу, передбачена певна процедура, — пояснив нашій редакції Чудаєв. — В межах цієї процедури після попереднього судового засідання я заплатив 15 тис. грн державного мита, а також 5 тис. грн судових зборів та за оформлення відповідних документів. Під час засідання 5 жовтня суд офіційно підтвердив, що серед вимог, які я висуваю до Щегеля, є вимога до нього компенсувати мої збитки, зокрема репутаційні, в обсязі 1 мільйона гривень».

Як і раніше, Чудаєв висловлює жаль, що наразі в українському законодавстві не передбачені норми, які б дозволили покарати людину за вчинок, аналогічний тому, який вчинив Щегель, і захистити права того, хто зазнав унаслідок такого вчинку збитків.

«Для мене важливо, щоб всі розуміли: моє звернення до суду і вимоги до Щегеля — це не хайп. Зараз ми хочемо, щоб Щегель поніс відповідальність за свої дії, бо постраждало дуже багато хороших людей», — каже Сергій Чудаєв.

Наступне судове слухання у цій справі призначене на 13 листопада. 

Фото надала команда Сергія Чудаєва; головне фото — скриншот / ютуб-канал Андрія Щегеля

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2615
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду