На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про аеророзвідку від «Фактів тижня»

На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про аеророзвідку від «Фактів тижня»

14 Серпня 2023
1553
14 Серпня 2023
17:16

На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про аеророзвідку від «Фактів тижня»

1553
Герої стрічки «Без права на дубль» у мирному житті працювали в кіновиробництві, але після повномасштабного вторгнення росіян стали на захист України.
На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про аеророзвідку від «Фактів тижня»
На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про аеророзвідку від «Фактів тижня»

Канал ICTV повідомив, що документальний фільм «Без права на дубль», який створила команда програми «Факти тижня», увійшов до «Хронік війни», одної з позаконкурсних програм 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю. 

Стрічка «Без права на дубль» режисера Андрія Мозгового розповідає про цивільних, які у мирному житті працювали в кіновиробництві, але після повномасштабного вторгнення Росії змінили кінокамери на дрони та зброю.

У центрі сюжету — група творчих людей, яких об’єднала керівниця підрозділу аеророзвідки 112-ї окремої бригади ТрО Наталя Шевчук з позивним «Ангел». У минулому вона — режисерка-документалістка, кінопродюсерка, обіймала посаду директорки державного підприємства «Українська студія хронікально-документальних фільмів».

Наталя Шевчук

У перший день вторгнення Наталя разом із сином пішла на фронт. За доволі короткий час вона зібрала власний підрозділ. У його складі теж переважно люди творчих професій: колишні оператори, звукорежисер, диджей. 

«Факти тижня» також повідомили, що 1 червня 2023 року двоє героїв фільму, Данило Подибайло та Олександр Войтенко, загинули під час виконання бойового завдання під Бахмутом. 

«Ми хотіли зробити дуже теплий і світлий фільм… про війну. Про людей, яких ти ніколи не міг би уявити на фронті. Бо вони зовсім не сталеві воїни. Не брутальні і не всесильні. Вони просто... кіношники, які пішли захищати свою країну. Просто люди. Зі своїми страхами і гумором. Без пафосу, без патетики. Ми хотіли показати їх такими, якими вони є насправді», — розповіла керівниця і ведуча тижневика «Факти тижня», продюсерка кінопроєкту Оксана Соколова

Нагадаємо, покази фільмів 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудуться у Чернівцях з 19 по 26 серпня.

У межах цьогорічного ОМКФ запланована позаконкурсна програма «Хроніки війни» з документальними фільмами.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш», а фільмом-закриттям фестивалю стане драма «Клуб Зеро» австрійської режисерки Джессіки Гауснер.

Також ми писали, що у міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів. Три з них створені в копродукції з Україною.

До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

У межах фестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створених в Одесі або командами з міста. Про один із цих фільмів, «Три могили митця» режисера Арутюна Хачатряна, читайте в рецензії нашої авторки Ірини Гордійчук.

У межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться спеціальний показ фільму «Крик моєї крові: історія Gogol Bordello» про лідера американського рок-гурту Євгена Гудзя, що родом з України.

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю в категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», «Найкращий український повнометражний документальний фільм» та «Найкращий європейський фільм» отримають грошові призи, окрім знаменитої статуетки «Золотого Дюка».

Фото: ICTV

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1553
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду