ОМКФ-2023 оголосив призовий фонд

ОМКФ-2023 оголосив призовий фонд

24 Липня 2023
964
24 Липня 2023
15:34

ОМКФ-2023 оголосив призовий фонд

964
Цьогоріч призи отримають переможці трьох конкурсних програм кінофестивалю.
ОМКФ-2023 оголосив призовий фонд
ОМКФ-2023 оголосив призовий фонд

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю у категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», «Найкращий український повнометражний документальний фільм» та «Найкращий європейський фільм» отримають грошові призи, окрім знаменитої статуетки «Золотого Дюка». Про це повідомили організатори ОМКФ-2023.

Так, найкращий ігровий повнометражний фільм отримає 50 тис. грн від офіційного партнера кінофестивалю — Ukrainian Producers Hub, а найкращий документальний фільм — 50 тис. грн від Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Крім цього журі кінофестивалю визначить ще одного призера серед документальних фільмів.

Association Talented U (Ukraine & United Kingdom) надасть 500 фунтів стерлінгів найкращому документальному фільму в сфері захисту прав людини. Переможця визначатиме журі національної конкурсної програми, яке організатори події оголосять незабаром.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що у міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів. Три з них створені в копродукції з Україною.

У квітні «Детектор медіа» писав про те, що Одеський міжнародний кінофестиваль почав приймати фільми для участі в конкурсних програмах, а одною з локацій цьогорічного ОМКФ стане місто Чернівці на Буковині.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш».

До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

У межах фестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста. Про один із цих фільмів, «Три могили митця» режисера Арутюна Хачатряна, читайте в рецензії нашої авторки Ірини Гордійчук.

18 липня Одеський міжнародний кінофестиваль відкрив акредитацію для представників української та міжнародної кіногалузі на участь у професійній секції Film Industry Office.

Фото: ОМКФ / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
964
Читайте також
30.08.2021 10:10
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
4 878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду