Одеський кінофестиваль оголосив спеціальну програму «Зроблено в Одесі»

Одеський кінофестиваль оголосив спеціальну програму «Зроблено в Одесі»

8 Липня 2023
1746

Одеський кінофестиваль оголосив спеціальну програму «Зроблено в Одесі»

1746
Шість стрічок, створених в Одесі або командами з міста, можна переглянути в кінотеатрі Multiplex у ТРЦ Gagarinn Plaza 12–17 серпня.
Одеський кінофестиваль оголосив спеціальну програму «Зроблено в Одесі»
Одеський кінофестиваль оголосив спеціальну програму «Зроблено в Одесі»

У межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста. Про це йдеться на сайті заходу.

«Серце й душа ОМКФ назавжди належать Одесі, тож для нас важливо, аби в рідному місті фестивалю також проводились заходи. Саме тому ми вирішили, що для Одеси цьогоріч має бути створено спеціальну програму», — зазначила гендиректорка ОМКФ Анна Мачух. 

Зокрема, в рамках програми покажуть фільм «Край ріки» режисера Васила Баркова про болгарина, який опинився під вартою у Вилково, «Українській Венеції», і зустрів там «справжнє кохання».

У програмі також представлений фільм «Крихка пам'ять» Ігора Іванька, що розповідає про молодого кінооператора, який випадково знаходить пошкоджений фотоархів свого діда Леоніда Бурлаки і намагається з'ясувати, якою людиною той був.

Окрім цього, до переліку фільмів програми ввійшли «Одеса уві сні» Кирила Наумка про відчуття дому в умовах повномасштабної війни та «Привоз» Єви Нейман про життя одного з найстаріших і найбільших ринків Європи.

Стрічки «Три могили митця» Арутюна Хачатряна про життя і творчу спадщину вірменського художника Вагана Ананяна та «Цензорка» Петера Керекеша про життя жінок в одній із виправних установ Одеси закриють програму. 

Глядачі зможуть побачити фільми в кінотеатрі Multiplex у ТРЦ Gagarinn Plaza 12–17 серпня.

Нагадаємо, 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) відбудеться 19–26 серпня. До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

Переможці Національного конкурсу визначатимуться у двох номінаціях — «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

Цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться на декількох локаціях. Зокрема, покази конкурсних і позаконкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи проведуть у Чернівцях. Покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі в кінотеатрі Multiplex.

Фільмом-відкриттям цьогоріч стане стрічка «Довбуш».

Фото: кадр із фільму «Крихка пам'ять»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1746
Читайте також
24.07.2023 15:34
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду