Фестиваль «КіноБукет» анонсував події в рамках проєкту «Культура vs війна»

Фестиваль «КіноБукет» анонсував події в рамках проєкту «Культура vs війна»

16 Серпня 2023
729
16 Серпня 2023
17:40

Фестиваль «КіноБукет» анонсував події в рамках проєкту «Культура vs війна»

729
У межах фестивалю гості, зокрема, зможуть відвідати фотовиставки, розмову із сучасною українською філософинею Наталією Кривдою та покази документальних стрічок про війну через історії і спогади культурних діячів.
Фестиваль «КіноБукет» анонсував події в рамках проєкту «Культура vs війна»
Фестиваль «КіноБукет» анонсував події в рамках проєкту «Культура vs війна»

На цьогорічному фестивалі «КіноБукет» презентують понад 30 фільмів, серед яких три нові документальні короткометражні фільми проєкту «Культура vs війна», головною складовою яких є цикл розповідей про війну через власні історії та спогади українських музикантів, кінематографістів, письменників, фотографів та інших культурних діячів. Формує кінопрограму та організовує кінопокази на фестивалі високого мистецтва вже вчетверте Асоціація «Дивись українське!». Про це повідомила пресслужба фестивалю.

На кіномайданчику в «Софійському саду» за участю продюсера проєкту Андрія Різоля та програмного директора «КіноБукету» Володимира Войтенка відбудуться прем'єрні покази таких новел: 

  • «Культура vs війна. Тарас Компаніченко» про очільника гурту «Хорея Козацька», кобзаря, який з перших днів повномасштабного вторгнення долучився до лав ЗСУ;

  • «Культура vs війна. Сергій Жадан» про поета, прозаїка, музиканта та громадського діяча, який з 2014 року допомагає армії та влаштовує виступи для підтримки військових і медиків;

  • «Культура vs війна. Костянтин і Влада Ліберови» про фотографів, які документують на фронті події війни та розповідають правду про війну через міжнародні медіа до всьому світові. 

Окрім цього, в «Будинку Митрополита» та «Софійському саду» гості побачать фотовиставки героїв проєкту «Культура vs війна»: кінооператора Сергія Михальчука, який наразі служить у лавах ЗСУ, та військових фотографів Костянтина і Влади Ліберових.

На локації «Під ясенем» відбудеться бесіда на тему «Культура vs війна» із сучасною українською філософинею та публічною інтелектуалкою Наталією Кривдою та її гостями. 

А в кінозалі в «Хлібні» протягом усіх днів фестивалю глядачі побачать 25 короткометражних українських фільмів, а також допремʼєрний показ «20 днів у Маріуполі». Водночас у «Софійському саду» відбудуться допремʼєрні покази стрічок «Я і Фелікс» та «Відблиск». 

Комплексний проєкт «Культура vs війна» був ініційований у травні 2022 року Асоціацією «Дивись українське!», аби посилити підтримку України у світі у війні, яку веде Росія. Головною складовою проєкту «Культура vs війна» є цикл документальних фільмів, у яких культурні діячі розповідають про війну через власні історії та спогади.

Нагадаємо, 5 серпня у Києві представили перші дві короткометражні новели проєкту «Культура vs війна» про кінооператора Сергія Михальчука та актора і режисера Ахтема Сеітаблаєва. Допрем'єрний показ відбувся в  Софії Київській.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що в середині серпня у Херсоні відбудеться перший кінофестиваль з початку повномасштабного російського вторгнення. До програми Kherson Film Fest увійшло сім повнометражних і три короткометражні фільми.

Фото: пресслужба фестивалю 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
729
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду