Серед спецпоказів у межах ОМКФ-2023 — чотири документальні стрічки про реалії повномасштабної війни в Україні

Серед спецпоказів у межах ОМКФ-2023 — чотири документальні стрічки про реалії повномасштабної війни в Україні

28 Липня 2023
679
28 Липня 2023
14:03

Серед спецпоказів у межах ОМКФ-2023 — чотири документальні стрічки про реалії повномасштабної війни в Україні

679
До цієї позаконкурсної програми ввійшли українські фільми «Область Героїв», «Воїни», «Без права на дубль», «Міста та їхні герої».
Серед спецпоказів у межах ОМКФ-2023 — чотири документальні стрічки про реалії повномасштабної війни в Україні
Серед спецпоказів у межах ОМКФ-2023 — чотири документальні стрічки про реалії повномасштабної війни в Україні

Організатори 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю повідомили, що однією з позаконкурсних програм буде блок «Хроніки війни», до якого ввійшли чотири документальні стрічки.

«Воїни», реж. Влад Левківський, 2023 (Україна)

День повномасштабного вторгнення змінив життя цих людей назавжди — звичайні громадяни стали справжніми захисниками своєї Батьківщини. Команда Megogo Originals записала всіх героїв за правилами документального жанру — це реальні люди та історії, що розповідаються без сценарію.

«Без права на дубль», реж. Андрій Мозговий, 2023 (Україна)

У стрічці йдеться про групу творчих людей, яких згуртувала навколо себе героїня Наталя з позивним «Ангел». Раніше режисерка-документалістка і кінопродюсерка, у перший день повномасштабного вторгнення Наталя разом із сином пішла на фронт і стала керівницею підрозділу аеророзвідки 112-ї окремої бригади територіальної оборони. За доволі короткий час вона зібрала власний підрозділ, до якого ввійшли колишні оператори, звукорежисер, гафер…

«Міста та їхні герої», реж. Ольга Гібелінда, Андрій Литвиненко, 2023 (Україна)

Це збірка з шести документальних історій людей, що змінили своє життя заради спільної мети, і шести міст воєнної України. Герої фільму — охоронець, телеведучий, актриса лялькового театру, мер маленького містечка, ресторатор, композитор — не тільки знайшли в собі сили вижити, але й змогли допомогти іншим.

«Область Героїв», реж. Артур Лерман, 2023 (Україна)

Це перша масштабна кінореконструкція реальних героїчних історій пересічних українців, які особисто зіграли головні ролі в кіно. Глядач побачить відверту кіносповідь людей, які, ризикуючи всім, врятували тисячі життів у самому пеклі окупації: в Бучі, Ворзелі, Гостомелі, Ірпіні та інших містах і селах.

Покази фільмів відбудуться у Чернівцях з 19 по 26 серпня під час 14-го ОМКФ.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що фільмом-закриттям 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю стане драма «Клуб Зеро» австрійської режисерки Джессіки Гауснер.

Також ми повідомляли, що у міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів. Три з них створені в копродукції з Україною.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш».

До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

У межах фестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створених в Одесі або командами з міста. Про один із цих фільмів, «Три могили митця» режисера Арутюна Хачатряна, читайте в рецензії нашої авторки Ірини Гордійчук.

18 липня Одеський міжнародний кінофестиваль відкрив акредитацію для представників української та міжнародної кіногалузі на участь у професійній секції Film Industry Office.

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю в категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», «Найкращий український повнометражний документальний фільм» та «Найкращий європейський фільм» отримають грошові призи, окрім знаменитої статуетки «Золотого Дюка».

Фото: скриншот

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
679
Читайте також
24.07.2023 15:34
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду