У міжнародному конкурсі 14-го Одеського кінофестивалю змагатимуться сім фільмів

У міжнародному конкурсі 14-го Одеського кінофестивалю змагатимуться сім фільмів

20 Липня 2023
1104
20 Липня 2023
13:51

У міжнародному конкурсі 14-го Одеського кінофестивалю змагатимуться сім фільмів

1104
Три з них створені в копродукції з Україною.
У міжнародному конкурсі 14-го Одеського кінофестивалю змагатимуться сім фільмів
У міжнародному конкурсі 14-го Одеського кінофестивалю змагатимуться сім фільмів

Організатори 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який відбудеться з 19 до 26 серпня, повідомили, які фільми цьогоріч увійшли до Міжнародної європейської конкурсної програми. 

Серед семи повнометражних фільмів-учасників міжнародного конкурсу три створені в копродукції з Україною.

«Батьківщина», реж. Олександр Міхалкович, Ганна Бадзяка, прод. Маріо Адамсон, Ешлі Дж. Сміт, Аніта Норфолк, Олександр Міхалкович (Швеція, Україна, Норвегія).

У 2020 році білоруська військова практика насильницьких знущань, тортур і вбивств призовників, яку застосовували як засіб контролю, призводить до спалаху невдоволення серед населення.

«Валерія виходить заміж», реж. Мікаль Вінік, прод. Аелет Каіт, Амір Харель, Володимир Яценко, Анна Яценко (Ізраїль, Україна).

Валерія приїжджає з України до Ізраїлю, щоб зустрітися зі своїм майбутнім чоловіком, бо вони мають одружитися за домовленістю в інтернеті. В аеропорту Валерію зустрічає її сестра Христина, яка вже деякий час живе в Ізраїлі і вийшла заміж так само за домовленістю. Христина задоволена своїм життям і хоче того ж для своєї сестри. Але протягом дня у Валерії з’являються сумніви.

«Вогонь», реж. Крістіан Петцольд, прод. Флоріан Кернер фон Густорф, Міхаель Вебер, Антон Кайзер (Німеччина).

Невеликий будинок для відпочинку на березі Балтійського моря. Дні спекотні, дощу не було тижнями. Збираються четверо молодих людей — давні й нові друзі. Коли висохлі ліси навколо них починають спалахувати, накаляються й емоції між ними. Щастя, хіть і любов поєднуються з ревнощами, образами та напругою. А ліси тим часом горять. І незабаром полум’я дістанеться компанії друзів.

«Дивертисмент», реж. Марі-Кастіль Менсьон-Шаар, прод. Марк-Бенуа Креансьє та Олів'є Ґастінель (Франція).

Класична симфонічна музика — це все для 17-річної Захії Зіуані та її сестри-близнючки Феттуми. Але через своє походження вони в 1995 році змушені виборювати свої мрії — стати диригенткою оркестру та віолончелісткою. Рішучість, пристрасть та сміливість приводять сестер до рішення створити власний оркестр.

«Правило двох стін», реж. Девід Гутник, прод. Ольга Бесхмельниціна, Сем Бісбі, Стейсі Райс (Україна, США).

Ця стрічка — інтимний погляд на війну в Україні очима українських митців, які залишаються у своїй країні, щоб творити мистецтво як зухвалий акт перед обличчям агресії. Фільм представляє вторгнення в Україну як війну пам’яті, ідентичності та правди. Використовуючи живу музику, живопис, вуличне мистецтво та сам акт створення фільму, він має на меті висвітлити психологічні кризи: як піти до ресторану чи бару серед майже постійного звучання повітряної тривоги та ракетних ударів; як реагувати та чинити опір, дотримуючись ритмів щоденного життя.

«Сестри», реж. Лінда Олте, прод. Матис Кажа (Латвія, Італія).

Анастасія та Діана — дві сестри, які живуть у латвійському дитячому будинку. Вони дізнаються, що їх хоче удочерити американська родина. І якщо Діана не може дочекатися переїзду до Штатів, то Анастасія не в захваті від ідеї покинути рідний дім. Коли в їхнє життя повертається біологічна мати Алла, Анастасія робить усе, щоб налагодити з нею стосунки, але в Алли інші плани.

«Ссавці», реж. Себастьян Михайлеску, прод. Діана Парою, Ада Соломон, Ева Пущинська, Ніна Фрезе (Румунія, Польща, Німеччина).

Людина на межі втрати контролю відкриває світ дивних ритуалів і тривожних спільнот, аж поки межі між реальним і сюрреалістичним починають стиратися.

Організатори ОМКФ-2023 також повідомили, що переможці Міжнародної європейської конкурсної програми будуть визначені в номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм», склад журі цього конкурсу оголосять незабаром.

Нагадаємо, у квітні «Детектор медіа» писав про те, що Одеський міжнародний кінофестиваль почав приймати фільми для участі в конкурсних програмах, а одною з локацій цьогорічного ОМКФ стане місто Чернівці на Буковині.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш».

До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

У межах фестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста. Про один із цих фільмів, «Три могили митця» режисера Арутюна Хачатряна, читайте в рецензії нашої авторки Ірини Гордійчук.

18 липня Одеський міжнародний кінофестиваль відкрив акредитацію для представників української та міжнародної кіногалузі на участь у професійній секції Film Industry Office.

Фото: ОМКФ / фейсбук

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1104
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду