«Схеми» показали супутникові знімки аеродрому в Єйську, на якому вчора лунали вибухи (ФОТО)

«Схеми» показали супутникові знімки аеродрому в Єйську, на якому вчора лунали вибухи (ФОТО)

2 Березня 2023
4774
2 Березня 2023
09:19

«Схеми» показали супутникові знімки аеродрому в Єйську, на якому вчора лунали вибухи (ФОТО)

4774
Про вибухи на аеродромі повідомляли у соцмережах. Влада Росії заявляла спершу про навчання, а потім про «атаку безпілотників по цивільній інфраструктурі».
«Схеми» показали супутникові знімки аеродрому в Єйську, на якому вчора лунали вибухи (ФОТО)
«Схеми» показали супутникові знімки аеродрому в Єйську, на якому вчора лунали вибухи (ФОТО)

Видання «Схеми» показало свіжі супутникові знімки російського аеродрому в Єйську на Кубані, на якому вчора, за повідомленнями соцмереж, пролунали вибухи. Влада Росії заявляла спершу про навчання, а потім про «атаку безпілотників по цивільній інфраструктурі». Знімки, утім, демонструють, що раніше на аеродромі були винищувачі, а на полігоні поруч видно сліди вогню.

Як повідомили місцеві телеграм-канали, вибухи біля аеродрому в Єйську пролунали орієнтовно біля 19:00 28 лютого. Місцеві пишуть, що чули два гучні звуки. Після цього з району аеродрому начебто долинув чорний дим.

Фото з соцмереж

За повідомленням Суспільного, у реакцію на повідомлення про вибухи голова Єйського району стверджував, що це були «військово-тактичні навчання». Згодом Міноборони Росії заявило, що Україна вночі 28 лютого нібито спробувала атакувати за допомогою безпілотників об'єкти цивільної інфраструктури Краснодарського краю і Республіки Адигея.

У МО РФ заявили, що російські підрозділи радіоелектронної боротьби нібито «придушили» безпілотники — ті буцімто втратили управління і відхилилися від траєкторії польоту. Один БПЛА начебто впав у поле, інший, відхилившись від траєкторії, не завдав шкоди об'єкту, який атакував, — заявили у відомстві.

«Схеми» опублікували супутникові знімки Єйського аеродрому від 22 лютого та 1 березня від Planet Labs.

На супутниковому знімку від 1 березня помітно значні слідки від пожежі на полігоні біля аеродрому, тоді як на знімку від 22 лютого їх не було.

Наразі невідомо, чи постраждав від пожежі сам аеродром, оскільки супутник поки не зафіксував, який вигляд має летовище.

Водночас на знімках за 15 лютого можна побачити, що на аеродромі перебували як цивільні пасажирські літаки, так і військові винищувачі.

Зокрема, у східній частині летовища — два винищувачі типу МіГ-29, шість винищувачів типу Су-34 або Су-37, два пасажирські Ту-134, два транспортні Ан-72 та один Іл-38.

В центральній частині летовища станом на 15 лютого перебували три Іл-38, один Ан-72 та три Су-27.

У західній частині аеродрому — пасажирський Іл-62 та три транспортні Ан-24 або Ан-26.

Відзначимо, як пише Суспільне, учора влада Росії заявляла також про падіння безпілотника у Коломенському окрузі Підмосков'я — його ціллю начебто був об'єкт цивільної інфраструктури, він не постраждав.

Крім того, за даними Euronews аеропорт Санкт-Петербурга закривали на кілька годин через появу в небі невпізнаного об'єкта. Пізніше влада пояснила те, що відбувається, навчаннями.

Супутникові знімки: «Схеми»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4774
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Леонід
413 дн. тому
Так їм і треба,але як в Криму-всі вибухи на аеродромах і інші коментують і пишуть про них російські змі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду