detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
14.08.2023 17:16
На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про аеророзвідку від «Фактів тижня»
На Одеському кінофестивалі покажуть документальний фільм про аеророзвідку від «Фактів тижня»
Герої стрічки «Без права на дубль» у мирному житті працювали в кіновиробництві, але після повномасштабного вторгнення росіян стали на захист України.

Канал ICTV повідомив, що документальний фільм «Без права на дубль», який створила команда програми «Факти тижня», увійшов до «Хронік війни», одної з позаконкурсних програм 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю. 

Стрічка «Без права на дубль» режисера Андрія Мозгового розповідає про цивільних, які у мирному житті працювали в кіновиробництві, але після повномасштабного вторгнення Росії змінили кінокамери на дрони та зброю.

У центрі сюжету — група творчих людей, яких об’єднала керівниця підрозділу аеророзвідки 112-ї окремої бригади ТрО Наталя Шевчук з позивним «Ангел». У минулому вона — режисерка-документалістка, кінопродюсерка, обіймала посаду директорки державного підприємства «Українська студія хронікально-документальних фільмів».

Наталя Шевчук

У перший день вторгнення Наталя разом із сином пішла на фронт. За доволі короткий час вона зібрала власний підрозділ. У його складі теж переважно люди творчих професій: колишні оператори, звукорежисер, диджей. 

«Факти тижня» також повідомили, що 1 червня 2023 року двоє героїв фільму, Данило Подибайло та Олександр Войтенко, загинули під час виконання бойового завдання під Бахмутом. 

«Ми хотіли зробити дуже теплий і світлий фільм… про війну. Про людей, яких ти ніколи не міг би уявити на фронті. Бо вони зовсім не сталеві воїни. Не брутальні і не всесильні. Вони просто... кіношники, які пішли захищати свою країну. Просто люди. Зі своїми страхами і гумором. Без пафосу, без патетики. Ми хотіли показати їх такими, якими вони є насправді», — розповіла керівниця і ведуча тижневика «Факти тижня», продюсерка кінопроєкту Оксана Соколова

Нагадаємо, покази фільмів 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудуться у Чернівцях з 19 по 26 серпня.

У межах цьогорічного ОМКФ запланована позаконкурсна програма «Хроніки війни» з документальними фільмами.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш», а фільмом-закриттям фестивалю стане драма «Клуб Зеро» австрійської режисерки Джессіки Гауснер.

Також ми писали, що у міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів. Три з них створені в копродукції з Україною.

До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

У межах фестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створених в Одесі або командами з міста. Про один із цих фільмів, «Три могили митця» режисера Арутюна Хачатряна, читайте в рецензії нашої авторки Ірини Гордійчук.

У межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудеться спеціальний показ фільму «Крик моєї крові: історія Gogol Bordello» про лідера американського рок-гурту Євгена Гудзя, що родом з України.

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю в категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», «Найкращий український повнометражний документальний фільм» та «Найкращий європейський фільм» отримають грошові призи, окрім знаменитої статуетки «Золотого Дюка».

Фото: ICTV

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY