У блоці «Так переможемо!» під час ОМКФ-2023 покажуть чотири українських документальних стрічки

У блоці «Так переможемо!» під час ОМКФ-2023 покажуть чотири українських документальних стрічки

3 Серпня 2023
1266
3 Серпня 2023
11:53

У блоці «Так переможемо!» під час ОМКФ-2023 покажуть чотири українських документальних стрічки

1266
Покази фільмів відбудуться у Чернівцях з 19 по 26 серпня.
У блоці «Так переможемо!» під час ОМКФ-2023 покажуть чотири українських документальних стрічки
У блоці «Так переможемо!» під час ОМКФ-2023 покажуть чотири українських документальних стрічки

Організатори 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю повідомили, які фільми ввійшли до програми спеціальних показів «Так переможемо!».

У цьому блоці глядачі зможуть подивитися чотири українських документальних фільми.

«Війна в моїй голові», реж. Олександр Авшаров, Сергій Касторних, 2022 (Україна)

Документальна драма розповідає про військового психолога Андрія, який повернувся з фронту, зміг знайти своє місце в суспільстві і тепер намагається допомогти соціалізуватись іншим. Як і його пацієнти, Андрій приніс із собою у мирне життя ПТСР. В неочікувані миті цей синдром знову занурює його в жахливі спогади та веде у безодню. Прикладом став акт прилюдного самоспалення в центрі столиці одного з колишніх пацієнтів Андрія. Після цього випадку він не може повернутись до свого звичного способу життя і шукає новий шлях.

«Гамлет Світла», реж. Віктор Булига, 2023 (Україна)

Головний герой фільму — український актор театру і кіно, виконавець ролі Гамлета, режисер і керівник дитячої студії та народного театру. У часи, коли Україна протистоїть вторгненню росіян, він сповна віддається своїй справі та бере участь у різноманітних культурно-мистецьких заходах. Одного разу обставини, що несподівано виникли через ворожі атаки, загрожують одному з його проєктів, на презентацію якого очікує велика кількість глядачів. Чи вдасться йому знайти вихід із ситуації і знову ствердно відповісти на питання «Бути чи не бути?».

«Драм», реж. Юліан Улибін, 2023 (Україна)

Документальна драма «Драм» запрошує в подорож через безпосередній досвід акторів Маріупольського драматичного театру. Через їхню боротьбу та перемоги глядачі стануть свідками незламного духу митців перед обличчям війни під час окупації. Фільм починається з прем'єри вистави, яку поставили ці актори на заході України. Ця вистава розповідає про досвід переживання окупації Маріуполя та руйнування театру.

«Civil Pitch 2.0. Кіно, що наближає перемогу», реж. Павло Дорогой, Леся Дяк, Галина Лавринець, Анастасія Тиха, 2023 (Україна)

Це свіжі документальні відбитки реальності, в якій українці опинилися після 24 лютого 2022 року. Війна в Україні стала тотальною, а світ починає розуміти, що російська агресія загрожує не лише нашим територіям, а всій цивілізаційній світобудові. Досвід цієї реальності болісний і неосяжний. Про нього так важко, але вкрай важливо говорити — і одне з одним, і зі світом.

Покази фільмів відбудуться у Чернівцях з 19 по 26 серпня під час 14-го ОМКФ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в межах цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю запланована також позаконкурсна програма «Хроніки війни» з документальними фільмами.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш», а фільмом-закриттям фестивалю стане драма «Клуб Зеро» австрійської режисерки Джессіки Гауснер.

Також ми писали, що у міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів. Три з них створені в копродукції з Україною.

До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

У межах фестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створених в Одесі або командами з міста. Про один із цих фільмів, «Три могили митця» режисера Арутюна Хачатряна, читайте в рецензії нашої авторки Ірини Гордійчук.

18 липня Одеський міжнародний кінофестиваль відкрив акредитацію для представників української та міжнародної кіногалузі на участь у професійній секції Film Industry Office.

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю в категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», «Найкращий український повнометражний документальний фільм» та «Найкращий європейський фільм» отримають грошові призи, окрім знаменитої статуетки «Золотого Дюка».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1266
Читайте також
24.07.2023 15:34
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду