Одеський міжнародний кінофестиваль починає приймати фільми на участь у конкурсних програмах

Одеський міжнародний кінофестиваль починає приймати фільми на участь у конкурсних програмах

27 Квітня 2023
973
27 Квітня 2023
14:42

Одеський міжнародний кінофестиваль починає приймати фільми на участь у конкурсних програмах

973
Цьогоріч місто Чернівці стане однією з фестивальних локацій.
Одеський міжнародний кінофестиваль починає приймати фільми на участь у конкурсних програмах
Одеський міжнародний кінофестиваль починає приймати фільми на участь у конкурсних програмах

14-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться 19–26 серпня 2023 року, розпочинає прийом фільмів на участь у конкурсних програмах. Про це ОМКФ повідомив на своєму сайті.

Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму та надати всі зазначені в ній матеріали до 14:59 (за київським часом) 1 червня 2023 року.

Організатори фестивалю нагадують, що до Національної конкурсної програми допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні українські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2022 або 2023 роках. Переможці Національного конкурсу визначаються в таких номінаціях: «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

До участі у Міжнародній конкурсній програмі допускаються ігрові, неігрові, анімаційні та експериментальні повнометражні європейські фільми всіх жанрів, виробництво яких було завершено у 2022 або 2023 роках. Переможець Міжнародного конкурсу визначається в номінації «Найкращий європейський повнометражний фільм».

За регламентом ОМКФ фільми, подані для участі в конкурсних програмах, також можуть бути відібрані для участі в позаконкурсних програмах кінофестивалю.

Фестиваль прийматиме заявки до Національної та Міжнародної конкурсних програм з 28 квітня до 1 червня 2023 року.

Селекцію фільмів у конкурсні програми здійснюватиме незалежна відбіркова комісія, до складу якої увійшли програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк, програмний директор компанії «Артхаус Трафік» Ілля Дядик, генеральний продюсер фестивалю «Миколайчук OPEN» Олексій Гладушевський та член консультаційної Ради з програмних питань ОМКФ Ігор Сукманов.

Цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться на декількох локаціях. Зокрема, покази конкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи відбудуться в Чернівцях, у культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. Покази ретроспективних та спеціальних програм проходитимуть в Одесі в кінотеатрі Multiplex.

«Сьогоднішні реалії змушують оперативно реагувати на обставини, в яких ми опинились. Минулого року ОМКФ відбувся одразу на декількох міжнародних майданчиках. Втім, ми прагнемо повернути його додому — в Україну. Але з огляду на безпеку глядачів та гостей цьогоріч ми вирішили провести частину 14-го ОМКФ в новій для нас локації у Чернівцях. І ми дуже вдячні центру імені Миколайчука, який на час проведення фестивалю стане для нас домівкою», — зазначила генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

Нагадаємо, у 2022 році Національну конкурсну програму 13-го ОМКФ провели у рамках Варшавського міжнародного кінофестивалю. До цієї програми увійшли 11 фільмів. А секція Work in Progress ОМКФ відбулась на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах (Чехія).

Фото: ОМКФ / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
973
Читайте також
24.07.2023 15:34
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
950
09.06.2023 11:04
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду