13-й ОМКФ оголосив склад журі

13-й ОМКФ оголосив склад журі

4 Жовтня 2022
997
4 Жовтня 2022
21:19

13-й ОМКФ оголосив склад журі

997
Цьогоріч програма проходить в межах Варшавського міжнародного кінофестивалю під назвою «Одеса – Варшава: український конкурс».
13-й ОМКФ оголосив склад журі
13-й ОМКФ оголосив склад журі

13-й Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив склад журі, яке оцінюватиме фільми Національного конкурсу. Про це повідомляє пресслужба ОМКФ.

До складу журі увійшли продюсер і режисер Даріуш Яблонський (Польща), сценаристка і продюсерка Ілона Лепковська (Польща) та продюсерка Іванна Дядюра (Україна).

Даріуш Яблонський – польський продюсер, режисер, сценарист, CEO компанії Apple Film. Після повалення комунізму у Східній Європі в 1990 році він став одним із перших незалежних продюсерів у Центральній та Східній Європі. Його режисерський дебют «Фотоаматор» (1998) отримав понад 50 міжнародних нагород, зокрема Prix Europa, Гран-Прі IDFA, премію Grimme, і часто входить до списку найважливіших документальних фільмів в історії. Його наступні фільми неодноразово брали участь у міжнародних фестивалях. З нещодавніх робіт режисера – 10-годинний серіал «Принцип насолоди». Даріуш Яблонський започаткував сценарну програму ScripTeast для найкращих сценаристів Центральної та Східної Європи. Він є президентом Польської кіноакадемії та віцепрезидентом Європейського клубу продюсерів.

Ілона Лепковська – польська сценаристка та телепродюсерка, чий дебют відбувся у 1983 році зі сценарієм телефільму «Канікули з Мадонною». Є авторкою та співавторкою таких фільмів, як «На дотик», «Я люблю кіно», «Ох, Кароль», «Ніколи в житті», «Не бреши, любий», «Поганий» та інших. Співавторка телесеріалів «Клан», «На добре і на зле», «К – кохання», «Барви щастя». Вона читає лекції в кіношколах і на курсах написання сценаріїв. У 2016 році дебютувала як письменниця з романом «Ви прийняли мене за іншого», а у 2020 році вийшла ще одна її книжка — «Ідеальна родина». Є головою правління Гільдії сценаристів Польщі.

Іванна Дядюра – українська продюсерка, CEO компанії IDAS International Film, керівниця телевізійних проєктів, кінокритикиня. За останнє десятиліття зняла багато повнометражних фільмів і телесеріалів, серед яких «Хайтарма» (2013), «Чужа молитва» (2016), «Кіборги» (2017). У 2019 році фільм «Ми є, ми поруч» Романа Балаяна, який продюсувала Іванна Дядюра, брав участь у Міжнародному конкурсі Варшавського МКФ.

38-й Варшавський міжнародний кінофестиваль відбудеться 14-23 жовтня 2022 року. До національної конкурсної програми ОМКФ увійшло 11 повнометражних фільмів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
997
Читайте також
24.07.2023 15:34
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду