Одеський МКФ оголосив програму блоку «Фестиваль фестивалів»

Одеський МКФ оголосив програму блоку «Фестиваль фестивалів»

31 Липня 2023
765
31 Липня 2023
23:46

Одеський МКФ оголосив програму блоку «Фестиваль фестивалів»

765
Спеціальні покази представлять фільми-призери Римського, Венеційського та Берлінського міжнародних кінофестивалів.
Одеський МКФ оголосив програму блоку «Фестиваль фестивалів»
Одеський МКФ оголосив програму блоку «Фестиваль фестивалів»

У рамках 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбудуться спеціальні покази фільмів блоку «Фестиваль фестивалів». Про це пресрелізом повідомили організатори ОМКФ.

 До блоку «Фестивалю фестивалів» увійшло три фільми:

  •  «ШТТЛ» (режисер Аді Волтер, 2022  р.; Україна, Франція). Світова прем’єра стрічки відбулась у 2022 році на Лондонському кінофестивалі, а на Римському міжнародному кінофестивалі фільм здобув приз глядацьких симпатій.
  •   «Хліб та Сіль» (режисер Даміан Коцур, 2022 р.; Польща). Прем'єра фільму відбулася в програмі «Горизонти» 79-го Венеційського кінофестивалю, де стрічка отримала спеціальний приз журі.
  •   «На Адаманті» (документальна стрічка Ніколя Філібера, 2023 р.; Франція, Японія). Прем'єра стрічки відбулась на 73-му Берлінському кінофестивалі, де фільм отримав головну нагороду — «Золотого ведмедя».

Покази фільмів пройдуть у Чернівцях з 19 по 26 серпня в рамках 14-го ОМКФ.

14-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) відбудеться 19–26 серпня.  До Національної конкурсної програми кінофестивалю ввійшло десять повнометражних фільмів. Переможці визначатимуться у двох номінаціях — «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

У міжнародному конкурсі змагатимуться сім фільмів.

У межах 14-го ОМКФ представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створених в Одесі або командами з міста.

Цьогоріч Одеський МКФ відбудеться на декількох локаціях. Зокрема, покази конкурсних і позаконкурсних програм фестивалю та індустрійні заходи проведуть у Чернівцях. Покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі в кінотеатрі Multiplex.

Фільмом-відкриттям цьогоріч стане стрічка «Довбуш» Олеся Саніна.

Фільмом-закриттям — «Клуб Зеро» австрійської режисерки Джессіки Гауснер.

 

Фото: кадр з фільму «ШТТЛ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
765
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду