detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
24.07.2023 15:34
ОМКФ-2023 оголосив призовий фонд
ОМКФ-2023 оголосив призовий фонд
Цьогоріч призи отримають переможці трьох конкурсних програм кінофестивалю.

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю у категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», «Найкращий український повнометражний документальний фільм» та «Найкращий європейський фільм» отримають грошові призи, окрім знаменитої статуетки «Золотого Дюка». Про це повідомили організатори ОМКФ-2023.

Так, найкращий ігровий повнометражний фільм отримає 50 тис. грн від офіційного партнера кінофестивалю — Ukrainian Producers Hub, а найкращий документальний фільм — 50 тис. грн від Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

Крім цього журі кінофестивалю визначить ще одного призера серед документальних фільмів.

Association Talented U (Ukraine & United Kingdom) надасть 500 фунтів стерлінгів найкращому документальному фільму в сфері захисту прав людини. Переможця визначатиме журі національної конкурсної програми, яке організатори події оголосять незабаром.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що у міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів. Три з них створені в копродукції з Україною.

У квітні «Детектор медіа» писав про те, що Одеський міжнародний кінофестиваль почав приймати фільми для участі в конкурсних програмах, а одною з локацій цьогорічного ОМКФ стане місто Чернівці на Буковині.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш».

До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

У межах фестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста. Про один із цих фільмів, «Три могили митця» режисера Арутюна Хачатряна, читайте в рецензії нашої авторки Ірини Гордійчук.

18 липня Одеський міжнародний кінофестиваль відкрив акредитацію для представників української та міжнародної кіногалузі на участь у професійній секції Film Industry Office.

Фото: ОМКФ / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY