detector.media
10.11.2022 19:39
Довженко-Центр ініціював вечірку волевиявлення
Довженко-Центр ініціював вечірку волевиявлення
Цієї суботи о 14-тій запрошують всіх, хто любить кіно і хоче долучитися до збору коштів для аеророзвідників.

Команда Довженко-Центру проведе акцію у форматі вечірки волевиявлення.

«В умовах воєнного стану заборонені мирні зібрання. Ми знаємо, що ви чекали на акцію протесту. На жаль, на вулиці ми її провести не можемо. Тому, запрошуємо вас в Довженко-Центр на вечірку волевиявлення!», — йдеться у запрошені на подію у фейсбуці.

У програмі гіпнотичний діджей-сет Lucid K, фільм «Прощавай кіно!» (1995), вільний мікрофон.

На події триватиме збір коштів на зимове спорядження для Групи Адама – підрозділу аеророзвідки, до якого входять кінематографісти об’єднання «Вавилон’13». 

Співробітники пояснили, чому обрали для показу саме фільм «Прощавай, кіно» документаліста Ізраїля Гольдштейна:

«На початку 1990-х режисери документального кіно займалися фільмуванням масових акцій протесту на вулицях українських міст, а тепер самі змушені організовувати демонстрації, щоб отримати змогу знімати фільми.

Брак фінансування та будь-якої державної підтримки змусили ветерана української документалістики Ізраїля Гольдштейна стверджувати: «Влада не дає нам знімати, бо боїться, що за кількадесят років глядачі наших фільмів могли б запитати: а хто тоді був начальником, що довів людей до такого?».

На початку 1990-х ідеологічна та пропагандистська функції неігрового кіно виявились непотрібними новому суспільству. «Критична» хвиля української документалістики завершилася одним із найбільш парадоксальних «кіно про кіно» – фільмом про те, як кіно перестає існувати».

Нагадаємо, сьогодні, 10 листопада, в приміщенні Довженко-Центру пройшов обшук. Служба безпеки України, представники прокуратури й поліції затребували перевірку документів у з метою встановлення зв'язків колишнього гендиректора Центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч із Центром. За даними співробітників, СБУ вилучила печатку Центру, що не було передбачено ухвалою слідчого судді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY