У Довженко-Центр знову навідались правоохоронці

У Довженко-Центр знову навідались правоохоронці

11 Листопада 2022
1811
11 Листопада 2022
14:13

У Довженко-Центр знову навідались правоохоронці

1811
У Центрі припускають, що новопризначена в.о. гендиректора Центру Юлія Каждан може силоміць добитися проходу в офіс кіноінституції.
У Довженко-Центр знову навідались правоохоронці
У Довженко-Центр знову навідались правоохоронці

Працівники Служби безпеки України, прокуратури та поліції сьогодні, 11 листопада, знову приїхали до будівлі Довженко-Центру, хоч Центр сьогодні не працює.

Про це Довженко-Центр повідомив у Telegram.

«Сьогодні Довженко-Центр не працює, через недофінансування ми перейшли на 4-денний робочий тиждень. Правоохоронці очевидно збираються ламати двері. Також є інформація, що Держкіно планує спробувати привезти Юлію Каждан на робоче місце силовим методом», — йдеться у повідомленні.

Працівники Центру закликають журналістів та громадськість приходити до будівлі кіноінституції на вул. Васильківській, 1 у Києві.

Вчора, 10 листопада, у приміщення Довженко-Центру з обшуками прийшли працівники поліції, прокуратури та СБУ.

За словами речниці Центру Марії Глазунової, формальним приводом для обшуків є пошук зв'язків колишнього гендиректора Центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч із Центром.

Крім того речниця Довженко-Центру повідомила, що правоохоронці цікавились відсутністю на робочому місці новопризначеної в.о. гендиректорки установи Юлії Каждан.

Як повідомила СБУ «Детектору медіа», обшуки у приміщенні Довженко-Центру проходили за справою про зловживання владою одним із колишніх керівників установи.

Нагадаємо, ще 17 серпня 2022 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації Довженко-Центру і що йдеться лише про реорганізацію установи. Держкіно також заявило, що Довженко-Центр буде реорганізований, а не ліквідований.

Громадська рада при Держкіно вимагає відкликати рішення про реорганізацію Довженко-Центру. Також 26 серпня комітет гуманітарної та інформполітики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо Довженко-Центру.

28 жовтня Довженко-Центр повідомив, що звернувся до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати указ про «реорганізацію» установи. 

Згодом, 2 листопада Держкіно відсторонило Олени Гончарук від виконання обов'язків в.о. генерального директора Довженко-Центру за результатами аудиту і оголосило про призначення новою в.о. гендиректора Юлію Каждан. За відкритими даними, Каждан є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не пов’язана зі сферою кіно.

Команда Довженко-Центру заявила про «рейдерське захоплення» після призначення Держкіно нового тимчасового керівника установи.

5 листопада Держкіно оголосило новий конкурс на посаду генерального директора Довженко-Центр». До того часу обов’язки керівника виконуватиме «професійний кризовий менеджер, який має усунути недоліки, виявлені під час перевірки».

Фото: Радіо Свобода

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1811
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду