Подробиці пожежі в офісі компанії «НІС», що готує програми для каналу «Інтер» (ВІДЕО, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Подробиці пожежі в офісі компанії «НІС», що готує програми для каналу «Інтер» (ВІДЕО, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

5 Вересня 2016
4200
5 Вересня 2016
14:00

Подробиці пожежі в офісі компанії «НІС», що готує програми для каналу «Інтер» (ВІДЕО, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

4200
4 вересня у Києві було здійснено підпал будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера»
Подробиці пожежі в офісі компанії «НІС», що готує програми для каналу «Інтер» (ВІДЕО, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Подробиці пожежі в офісі компанії «НІС», що готує програми для каналу «Інтер» (ВІДЕО, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

18 жовтня

11:04: Прокуратура міста Києва внесла у справу компанії «Національні інформаційні системи», яка виробляє новини для телеканала «Інтер», додаткову кваліфікацію за Ч2 ст 258-ї (терористичний акт) та скерувала її до Служби безпеки України (СБУ)

6 жовтня

19:40: Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в кулуарах Верховної Ради, що «необхідно припинити терор влади проти телеканалу "Інтер"»

19:09: 6 жовтня близько 20 активістів прийшли до будівлі телеканалу «Інтер» у Києві, щоб демонтувати зведений довкола паркан. Правоохоронці, яких було у кілька разів більше, не дозволили активістам знести огорожу

18:49: Будівля телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській, 30 у Києві перебуває під посиленою охороною працівників Нацполіції та Нацгвардії. Правоохоронці не підпускають до паркану довкола будівлі телеканалу активістів, які мали намір о 17.00 розпочати акцію з його знесення

14:51: «Інтер» закликає міжнародні організації втрутитись в конфлік навколо телеканалу та просить у президента Петра Порошенка захисту

14:51: «Інтер» закликає міжнародні організації втрутитись в конфлік навколо телеканалу та просить у президента Петра Порошенка захисту

9:45: Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України (СБУ) відкрити кримінальну справу у зв'язку з нападом на офіс товариства з обмеженою відповідальністю «Національні інформаційні системи» в Києві у вересні

3 жовтня

17:12: Активісти партії «Братство», колишні бійці батальйону «Свята Марія», які 5-6 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», разом з «крайовим казацтвом» планують знести огорожу навколо телеканалу «Інтер». Акцію заплановано на 6 жовтня.

30 вересня

9:10: У кримінальному провадженні про пожежу в будівлі телецентру компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє новини для телеканалу «Інтер», слідство відпрацьовує різні версії того, що сталося, включаючи самопідпал

23 вересня

14:20: У справі підпалу «Інтера» («НІС») призначили 12 експертиз

17 вересня

Артем Шевченко: «Слідчі вилучили ВСЕ, що вважали за необхідне»

16 вересня

13:41: 16 вересня, під час 13-ї щорічної Ялтинської європейської стратегії, президент Петро Порошенко заявив, що не має наміру втручатися в ситуацію навколо телеканалу «Інтер»

14 вересня

13:20: З 15 вересня головою правління телеканалу «Інтер» призначається Катерина Шкуратова, повідомляє прес-служба каналу.

13 вересня

18:19: Олександр Пилипець, генеральний директор компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє новини телеканалу «Інтер», відкидає звинувачення у втручанні у записи камер спостереження, які зафіксували напад і пожежу у будівлі продакшну 4 вересня

15:17: Національна поліція України проаналізувала відеозаписи подій біля офісу телеканалу «Інтер», які можуть дати відповідь, що стало причиною порушення громадського порядку

12 вересня

18:26: Олександр Пилипець, генеральний директор компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє новини телеканалу «Інтер», заявив, що напад на будівлю НІС, що стався 4 вересня, повинна розслідувати СБУ як теракт.

11 вересня

14:00: «Інтер» скасував ранкові та денні випуски новин через ремонт телецентру

«Хто винен? Аваков». Як канали висвітлювали події навколо «Інтера»

10 вересня

22:52: НІС не мінятиме редакційну політику і не звільнятиме Ігоря Шувалова – Олександр Пилипець

9 вересня

14:22: Поліція поки не змогла отримати матеріали з пошкоджених серверів «Інтера» - Деканоїдзе

8 вересня

Про що говорять камери відеоспостереження «НІСу». Аналіз «ДМ»

Топ-менеджер «НИСа» Назим Бедиров: «В руках были огнетушители, у меня еще и топор»

Як Комітет свободи слова розглядав підпал «Інтера»

«Інтер» — закони замість ілюзій

7 вересня

17:45: Артеменко закликав «Інтер» «схаменутися» і змінити редакційну політик

17:30: Збитки «Інтера» від пожежі складають близько півмільйона доларів - директор «НІС»

16:26: У справі «Інтера» відкрито провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності

14:04: Глава МВС заявив, що «Інтер» продовжує вести антиукраїнську позицію через договорняки з владою

13:47: Аваков назвав «незрілим» суспільство, що не має механізму реагування на політику «Інтера»

Погасить проблему. Что стало причиной пожара на «Интере»

12:15: Рада Європи у зв’язку з нападом на «Інтер» заявляє, що насильство проти журналістів є неприйнятним

9:21: Телеканал «Інтер» опублікував відеозаписи з камер спостереження «Національних інформаційних систем»,на яких зафікосавані нападники, які 4 вересня підпалили компанію

6 вересня

Хто були ті люди, які протягом 5-6 вересня блокували будівлю телеканалу на Дмитрівській, про що вони говорили, з якими намірами прийшли на акцію та як поводилися правоохоронці та охорона «Інтера»

17:58: Співорганізатор блокади телеканалу «Інтера», боєць батальйону «Свята Марія» Олексій Сердюк в коментарі «Детектору медіа» заперечив заяву «Інтер Медіа Груп» про те, що з пікетувальниками не велося ніяких перемовин

17:28: Телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин

17:15: Європейський союз засуджує напад на компанію «Національні інформаційні системи», яка виробляє інформаційно-аналітичні програми для телеканалу «Інтер», і закликає владу України до повного і незалежного розслідування причин пожежі в будівлі НІСу

14:13: 30-та окрема гвардійська механізована бригада Збройних сил України заперечила слова міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про участь її військовослужбовців у подіях навколо телеканалу «Інтер»

14:01: Протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі згортають намети

13:11: Периметр території телецентру «Інтер Медіа Груп» зсередини огороджений колючим дротом

12:38: Мітингарі, які з 5 вересня блокують телецентр «Інтер Медіа Груп», підігнали до будівлі вантажівку з піском та намагались звести барикаду. Вони також зявляють, що мають намір блокувати Національну раду з питань телебачення та радіомовлення.

11:44: Міжнародна та Європейська федерації журналістів (МФЖ та ЄФЖ) засудила підпал офісу компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє інформаційно-аналітичні програми для телеканалу «Інтер». «Жодна редакційна політика не може виправдати такі напади», - заявив генеральний секретар МФЖ Ентоні Белланджер.

10:17: «Інтер» називає критичною ситуацію з блокуванням головного телецентра «Інтер Медіа Груп», звідки здійснюється мовлення телеканалів «Інтер» та «НТН» та повідомляє, що другу добу співробітники телеканалів не можуть потрапити в свої офіси.

9:27: Зранку 6 версня близько півсотні протестувальників продовжують мітингувати під будівлею «Інтера» та не пускають співробітників телеканалу в офіс.

00:25: Народний депутат Єгор Фірсов в ефірі телеканалу «112 Украина» заявив, що підпал компанії НІС – «це справа рук людей, які стоять за телеканалом, це внутрішня провокація».

5 вересня

22:10: Народний депутат від «Народного фронту» Юрій Береза вважає, що підпал офісу компанії НІС був інсценований телеканалом «Інтер». Про це він заявив в ефірі «112 Україна».

21:25: Екс-керівник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіціі Ілля Ківа вважає, що пожежа в офісі телеканалу «Інтер» могла бути інсценована з метою знищення доказів їх зв'язку з терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР». Таку думку він висказав в ефірі телеканалу «112 Украина». Ківа також спростовує звинувачення «Опоблоку» та  «Інтера» про організацію підвозу людей на пікет телеканалу.

20:57: Близько 70 співробітників заблокованого телеканалу «Інтер» за допомогою народних депутатів о 19.30 залишили територію телецентру. Співробітники поліції тимчасово розблокували вихід з телеканалу і дозволили людям вийти. Про це йдеться на сайті «Інтера».

19.55: Кореспондентка «Детектора медіа» Ірина Андрейців з фотографом Максимом Поліщуком побували в будівлі «Національних інформаційних систем», яку 4 вересня атакували горючими сумішами. Як нападники знали, куди бігти і кидати горючі суміші? Читайте в нашому репортажі.

19.01: Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі програми «Інформаційний день» на 5 каналі заявив, що версія про можливу участь у підпалі будівлі НІСу керівництва телеканалу «Інтер» не виключається.

19.00: Національна спілка журналістів України (НСЖУ) засудила напад на новинний продакшн телеканалу «Інтер» «Національні інформаційні системи». Очільник НСЖУ вважає негідною дискусію в журналістському середовищі, коли окремі колеги вважають прийнятними методи фізичної розправи над працівниками медіа.

18.45: Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович і Посольство США в Україні засудили підпал 4 вересня офісу компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для телеканалу «Інтер».

17.47: Журналісти компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє програми «Подробности», «Подробности недели» та «Новини» для каналу «Інтер», назвали підпал і пожежу в офісі компанії 4 вересня «терактом» і висловили вимогу міжнародного розслідування. Таку заяву працівників НІСу поширив 5 вересня сайт «Подробности». У документі не вказано, до кого він адресований.

Співробітники НІСу також заявили про політичні переслідування телеканалу «Інтер» представниками «Народного фронту», зокрема міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Це вже п'ята публічна заява структур і співробітників «Інтер медіа груп» щодо підпалу та пожежі в офісі компанії НІС 4 вересня.

17.17: Телеканал «Інтер» звернувся до представників міжнародних організацій і послів іноземних держав, акредитованих в Україні, із заявою про занепокоєння з приводу свободи слова в Україні. Заява завершується словами про те, що «захисники вільних і незалежних засобів масової інформації в Україні чекають засудження цього жорстокого нападу з боку міжнародного співтовариства».

17.09: Телеканал «Інтер» подав у Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України, Національну поліцію України заяву про скоєння злочину у вигляді перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

«З 9.00 ранку 5 вересня 2016 року біля центрального офісу "Інтера" проходить незаконна акція з блокування роботи телеканалу. Група в кількості не менше 50-ти осіб перекрила в'їзд та виїзд на телеканал і перешкоджає доступу журналістів та співробітників "Інтера", а також інших компаній "Інтер Медіа Груп" до своїх робочих місць», - заявляє канал.

«Інтер» вимагає від правоохоронців рішучих дій щодо розблокування телеканалу, відновлення законності та правопорядку.

16.58: Міністерство інформаційної політики України оприлюднило свою офіційну позицію щодо підпалу офісу компанії «Національні інформаційні системи», яка виробляє програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу «Інтер».

«Ми вважаємо будь-яке порушення закону неприпустимим. Рух до правової держави, що сповідує європейські цінності, передбачає одне з основних прав демократії - право на свободу слова. Сподіваємось, Національна поліція України дасть належну оцінку подіям навколо телеканалу», - заявляє Мінінформполітики.

16.16: Учасники акції з блокування будівлі телеканалу «Інтера» на вулиці Дмитрівській у Києві почали розгортати намети.

16.08: Народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко заявив, що  сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер» в Києві, виявилися пошкодженими.

15.17: Народний депутат Антон Геращенко  заявив, що відмова каналу «Інтер» одразу передати поліції запис з відеокамер задля розслідування підпалу будівлі «НІС», що виробляє програми для телеканалу, може свідчити про небажання власників встановити справжніх винуватців злочину.

15.00: Директор компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Олександр Пилипець в ексклюзивному коментарі «Детектору медіа» розповів про наслідки підпалу й пожежі в офісі 4 вересня. За його словами, журналістка Олена Зоріна потрапила до лікарні з проблемами хребта, побої отримали Вадим Ревун і Руслан Смещук, нападники також побили камеру, ще 70 людей надихались токсичними продуктами горіння. Мовлення телеканалів К1 і К2 довелося перевести до інших апаратних.

Зі слів пана Пилипця, НІС віддав правоохоронцями записи камер відеоспотереження в той же день.

Керівник НІС також зауважив, що СБУ не викликала його чи його колег на допити з приводу листування з представниками так званої «ДНР» і серверів не вилучала.

14.46: Слідчі кваліфікують події 4 вересня біля офісу НІС», що виробляє програми для «Інтера»,  за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

14.21: Президент Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

14.08: Голова фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко стверджує, що сьогодні, 5 вересня, біля 200 людей прямують з Білої Церкви (Київська область) до Києва для штурму офісу каналу «Інтер». Він також заявив, що штурмом керуватиме  екс-радник голови МВС Ілля Кива.

13.33: Начальник Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявляє про відсутність на сьогоднішній день, 5 вересня, затриманих у справі про підпал будівлі телеканалу «Інтер».

13.22: У Києві на вулиці Дмитрівській біля будівлі телеканалу «Інтер», яка огороджена парканом, близько 60 представників громадських організацій, добровольчих батальйонів та учасників бойових дій на сході України у складі українських Збройних сил вимагають припинити роботу телеканалу.

12.24: Директор Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що поліція отримала відеозаписи камер спостереження з офісу компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), де 4 вересня сталася пожежа. Підозри у скоєнні нападу на офіс НІСу, поки що нікому не вручалися: «Проведено огляд місця подій, вилучені сервери з відеозаписами камер спостереження, вони будуть вивчатися, злочин буде розслідуватися. Підозри поки що нікому не вручалися».

Речник МВС також пояснив, чому відпустили затриманих 4 вересня під офісом НІСу осіб: «Особи людей, яких було затримано вчора, встановлені. Деякі з них визнали, що брали участь в акції, але переконують, що вона мала мирний характер».

12.11: Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

12.10: Народні депутати Ірина Геращенко («БПП»), Мустафа Найєм («БПП»), Юлія Тимошенко («Батьківщина») засудили підпал офісу «НІС», який виробляє програми для каналу «Інтер», що стався 4 вересня, і заявили, що такі дії шкодять іміджу країни.

11.45: Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк вважає, що і керівництво телеканалу «Інтер», і українська влада несуть відповідальність за напад на офіс компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер». Таку думку вона висловила в коментарі «Детектору медіа». Оксана Романюк закликала владу швидко й ретельно розслідувати напад.

11.43: Народний депутат Ігор Мосійчук («Радикальна партія Олега Ляшка») заявляє про незаконність затримання співробітниками поліції активістів, які проводили 4 вересня мітинг біля будівлі компанії «НІС» у Києві, що готує програми для каналу «Інтер». Тетяна Близнюк, яка також перебувала біля відділку поліції, у якому тримали доставлених до поліції активістів, повідомила станом на 23 годину 4 вересня, що шестеро затриманих були звільнені.

10.51: Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій (ГУ ДСНС) у Києві повідомило офіційну інформацію щодо підпалу і ліквідації пожежі у будівлі «НІС.

4 вересня о 16.31 до оперативно-координаційного центру надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла по вул. Щусєва, 26, в будівлі одного із телеканалів.

Після прибуття на місце події вогнеборці встановили, що під час проведення мітингу біля будівлі «НІС», що готує програми для каналу «Інтер», двома осередками горіли автомобільні шини.

«Внаслідок занесення стороннього джерела запалювання сталося загорання на 1-му поверсі на площі близько 10 кв. м та на 2-му поверсі на площі 20 кв. м, які працівниками Головного управління ДСНС України у м. Києві були локалізовані», - повідомляє ДСНС.

За повідомленням служби, під час гасіння пожежі за допомогою автодрабини та колінчатого підіймача з будівлі було евакуйовано 30 чоловік.

Водночас сайт програми «Подробности» каналу «Інтер» повідомляє, що співробітників «НІС» рятували з даху будівлі. «25 людей рятувальники зняли з даху будівлі», - цитує сайт Світлану Водолагу, голову прес-служби ГУ ДСНС у місті Києві.

За інформацією ДСНС, під час проведення евакуації та робіт по випуску диму близько 17.00 внаслідок повторного занесення стороннього джерела запалювання сталося загорання приміщення на другому поверсі на площі 60 кв.м.

Служба стверджує, що о 17.33 вогнеборці локалізували загорання та о 18.01 – ліквідували.

До гасіння пожежі було залучено 15 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 57 чоловік особового складу.

«За попередніми даними, причиною займання є занесення стороннього джерела запалювання, проте остаточні обставини виникнення пожежі встановить слідство. Загиблих немає. За інформацією фахівців медичної служби, травмовано громадянку», - повідомляє ГУ ДСНС у Києві.

9.53: Роман Бочкала, колишній журналіст компанії «НІС», яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», а нині співробітник каналу ICTV заявив, що під час нападу на будівлю «НІС» могли загинути люди. «П'ятиповерховий будинок НІСу (новинний продакшн "Інтера") в неділю повний народу. Виходять в ефір "Подробиці тижня". Так що приміщення було аж ніяк не порожнім. У ньому були сотні», - зазначив він.

Водночас Олександр Пилипець, директор компанії  «Національні інформаційні системи» («НІС»), написав у своєму Facebook, що багато співробітників постраждали від диму.

«Поки живі, слава Богу... Є серйозні травми... Багато людей надихалися гаром. Працюють бригади "швидких"», - повідомив він у відповідь на питання щодо кількості постраждали у результаті нападу.

9.24: Олександр Пилипець, директор компанії «Національні інформаційні системи» («НІС»), що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу «Інтер», заявив, що канал отримував неодноразові погрози, але влада на них не реагувала.

«На тлі неодноразових погроз у бік каналу влада не діяла... Багаторазові звернення до силових структур, прокуратури, Кабінету міністрів, Адміністрації президента ні до чого не призвели. Мало того! Високопоставлені чинуші в міністерських кріслах мало не у відкриту закликали до насильницьких дій як щодо працівників канали, так і самого виробничого комплексу! Результат - вигорілий телевізійний комплекс, постраждали люди. У наявності - нездатність влади захистити своїх громадян і їх право на свободу слова!», - зазначив Олександр Пилипець.

4 вересня

20.35:  Арсен Аваков в прямому ефірі «1+1» програми «ТСН.Тиждень» повідомив, що за фактом підпалу будівлі «НІС» відкрито кримінальне провадження, затримано шестеро осіб. 

Він зазначив, що ті, хто підпалили телеканал «Інтер», своїх облич не закривали й імен не приховували, вони були одягнені в камуфляжну форму і протестували проти російської позиції "Інтера".

«Це колишні військовослужбовці 30 бригади Збройних сил, які об'єдналися ось в такому протесті. Кілька працівників постраждали, один протестуючих отримав травму», - сказав він.

Пізно увечері було оприлюднено відео події.

О 20.30 новий ведучий тижневика Олексій Ліхман розпочав програму на вулиці біля будівлі НІСа. Про те, що готувала команда тижневика, розповіла головний редактор програми Лариса Задорожня.

20.25: На телеканалі «Інтер» станом на 20.00 замість підсумкової програми «Подробиці тижня» транслювався телесеріал, а рухомий рядок повідомляв, що на канал напали і знищено студію.

19.44: Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко заявив, що співробітники компанії «Національні інформаційні системи» не надають правоохоронцям доступ до відео з камер спостережень.

«Йде огляд місця пригоди, але поки що під різними приводами працівники продакшену не дають відео з камер спостережень», - сказав він.

Шевченко зазначив, що сподівається, що правоохоронці все ж таки отримають доступ до записів з камер відеоспостережень та матимуть змогу з’ясувати подробиці інциденту.

Водночас директор компанії «НІС» Олександр Пилипець заявив, що телеканал надасть відео поліції з своїх камер після того, як покаже його в ефірі.

«Колишній журналіст і мій колишній товариш Артем Шевченко заявив сьогодні наступне: "Йде огляд місця події, але поки під різними приводами працівники продакшна не дають відео з камер спостережень", - сказав він... З цього приводу хочу запитати у Артема: а МВС дійсно прагне, щоб ми не вийшли в ефір - забрати у нас всі відео матеріали? Не вийде. Ми виходимо в ефір. З-під спаленого будинку. Виходимо в ефір!», - цитують «Українські новини» Олександра Пилипця.

Він зазначив, що поліція зможе зробити копії і забрати відео після ефіру.

19.07: На «Інтері» заявили, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад.

«В результаті здійсненого підпалу повністю згоріла студія програми "Подробности". Кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, їм надається медична допомога. Одна співробітниця зламала під час пожежі ногу.

Сьогодні, орієнтовно о 16.30 озброєна група людей в складі близько 15 осіб увірвалася в будівлю по вул. Щусєва, 26, в якій знаходиться компанія "Національні інформаційні системи". Нападники зробили кілька пострілів і підпалили будівлю.

«Інтер Медіа Груп» відкрито звертається до Президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою відновлення законності і захисту від протиправних дій. До Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції України подано заяву про скоєний злочин. "Інтер Медіа Груп" вимагає провести об'єктивне розслідування і гарантувати безпеку роботи засобів масової інформації», 
- йдеться на сайті телеканалу.

18.51: Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС», яка виготовляє новини для «Інтера».

За словами спікера МВС, спочатку біля приміщення була мирна акція протесту, але згодом хтось підпалив шини.

«Там були протестанти, деяких з них (до шістьох чоловік) затримали та доправили у Шевченківський відділок», – сказав він та зазначив, що причиною пожежі будівлі став підпал її зсередини.

«Причиною пожежі став підпал зсередини. Хто це зробив, будемо з’ясовувати», – додав Артем Шевченко.

За його словами, пожежу ліквідовано, працівники компанії евакуйовані.

«Потерпілих немає», – сказав він.

17.49: Стало відомо, що горить приміщення компанії «НІС», яка виготовляє новини для «Інтера».

На місце події вже прибули пожежники та швидка. За даними ЗМІ, пожежа у будівлі «НІС»  розпочалася начебто у результаті вкидання у приміщення димової шашки.

Працівники компанії «НІС» залишалися у приміщенні. 

17.35: ЗМІ повідомили, що у Києві на вулиці Щусєва,26, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», невідомі палять шини.

Люди тримали у руках плакати і скандували: «"Інтер" - агент Москви!»

Поліція  затримала кількох активістів.

Фото: espreso.tv

Відео - Українські новини

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду