Культовий британський гурт The Tiger Lillies візьме участь у створенні українського фільму

Культовий британський гурт The Tiger Lillies візьме участь у створенні українського фільму

4 Травня 2024
1069
4 Травня 2024
12:00

Культовий британський гурт The Tiger Lillies візьме участь у створенні українського фільму

Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
1069
The Tiger Lillies — музичне тріо з Лондона, засноване в 1989 році, яке працює в комедійно-трагічному стилі з елементами кабаре, панку й чорного гумору.
Культовий британський гурт The Tiger Lillies візьме участь у створенні українського фільму
Культовий британський гурт The Tiger Lillies візьме участь у створенні українського фільму

Головні герої короткометражної комедії «У нього немає кота» — кіт Мурчик (у виконанні кота-призера Цезаря) і продавчиня зоокрамниці (Ольга Марніч), які у вільний від роботи час ловлять терористів. У фільмі так само візьмуть участь інші домашні тварини. Що ж до людей, то співавтори обіцяють кількох світових та українських знаменитостей.

Найвідоміше тут, звісно, британське рок-кабаре The Tiger Lillies — вони дали згоду на використання їхньої пісні в саундтреку, та, можливо зіграють самих себе.

Ось що розповів режисер фільму Артур Садовніков:

«Ми близько 20 років заробляємо займаємося рекламою, передачами, кліпами. А для душі, для себе знімаємо незалежне кіно.

Наразі робимо гротескну короткометражну комедію про те, як дівчина під час війни влаштовується працювати в зоомагазин. Думає, що змінить роботу та їй полегшає. Але покупці її потроху зводять з розуму різними дурницями. А власне на цю роботу її влаштовує кіт, що розмовляє. Вона не знає, чи це кіт із нею говорить, чи в неї галюцинації.

З The Tiger Lillies якось давно я зустрівся на Одеському кінофестивалі і ще тоді для себе вирішив, що хотів би їх зняти в своєму кіно і використати їх музику для саундтрека. І завдяки силі фейсбуку і вмінню спілкуватися з людьми мені вдалося домовитися. Спочатку в коментарях хіхікали, потоваришували ближче. Сюжет їм сподобався, тож дали згоду на використання пісні. Ось зараз перемовини веду, щоб, може, навіть у камео знялися.

А ще у нас зніметься засновник і незмінний голова студії “Трома” Ллойд Кауфман. Йому теж сподобався сценарій, що він такий сюрреалістичний, абсурдний. Вони навіть зробили оголошення в себе на офіційному каналі в Youtube, що це україно-американський проєкт.

Сподіваємося, там будуть і інші знаменитості: Борис Барський, Рима Зюбіна у невеликій ролі, але це не я з нею домовлявся.

Ми фільмуємо на таких умовах, що нікому нічого не платимо й нам ніхто не платить. Тобто ось на нуль гривень намагаємося зняти кіно, і в нас поки що ось виходить. Ми вже відзняли близько 85% матеріалу. До початку літа сподіваємося закінчити».

Зазначимо, The Tiger Lillies — музичне тріо з Лондона, засноване в 1989 році й активне до сьогодні. Тріо працює в комедійно-трагічному стилі з елементами кабаре, панку й чорного гумору. Візитними картками групи стали їх сценічні костюми й грим, а також контр-тенор вокаліста Мартіна Жака, що акомпанує собі на акордеоні. Гурт активно підтримує Україну.

Troma Entertainment — американська компанія незалежного жанрового кіно. З моменту створення в 1974 році Ллойдом Кауфманом і Майклом Херцем безперервно випускає безліч низькобюджетних незалежних стрічок. Низка фільмів студії отримали культовий статус.

На головній архівній світлині — Артур Садовніков з музичним тріо The Tiger Lillies

Фото надав режисер Артур Садовніков

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1069
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду