«Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками

«Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками

6 Вересня 2016
3257
6 Вересня 2016
17:28

«Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками

3257
Телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.
«Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками
«Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками

Таку заяву «Інтер медіа груп» розповсюдила прес-служба телеканалу «Інтер».

«Телеканал Інтер ні про що не домовлявся з особами, що блокували роботу телецентру, і не вів ніяких переговорів із радикалами», - йдеться в заяві.

Такою є публічна реакція «Інтера» на заяву протестувальників, що вони погодилися розблокувати офіс телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській, оскільки дійшли згоди з керівництвом телеканалу і протягом п’яти найближчих днів «Інтер» має змінити свою редакційну політику та звільнити Ігоря Шувалова – заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє інформаційні програми для «Інтера».

Директор НІСу Олександр Пилипець у коментарі «Детектору медіа» сказав, що знаходиться в офісі НІСу на вулиці Щусєва, в офісі каналу «Інтер» на Дмитрівській його не було, участі в перемовинах він не брав і нічого про їхні результати не знає, а про нібито досягнуті там домовленості дізнався від «Детектора медіа».

«Інтер медіа груп» повідомляє, що її головний телевізійний центр (офіс на вулиці Дмитрівській) розблоковано «завдяки діям Національної поліції, Національної гвардії, а також активній позиції співробітників і керівництва “Інтер медіа груп”, широкому громадському резонансу та підтримці професійної спільноти і громадськості».

«Ми заявляємо про неприпустимість переслідувань за політичними мотивами з боку політиків із Народного фронту, міністра МВС, і пов'язуємо тиск на канал зі своєю професійною діяльністю», - йдеться в повідомленні.

«Інтер медіа груп» висловила вдячність за втручання Президента України Петра Порошенка, за його доручення генпрокурору Юрію Луценку об'єктивно розслідувати підпал офісу компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційні програми для телеканалу «Інтер» (підпал у заяві «Інтера» названо терористичною атакою), а також вдячність закордонним партнерам України, міжнародним журналістським організаціям, усім, хто засудив насильство та підтримав журналістів «Інтера», а також глядачам.

«Ми вимагаємо об'єктивного публічного розслідування терористичної атаки і підпалу, скоєних 4 вересня, блокування головного телецентру “Інтер медіа груп”, незаконного перешкоджання професійній діяльності журналістів 5-6 вересня та притягнення винних до відповідальності незалежно від їхніх посад», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

За фактом підпалу будівлі НІСу поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 296 «Хуліганство» та ст. 194 «Умисне знищення майна» Кримінального кодексу України (про статтю 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» поки не йдеться). Правоохоронці вивчають вилучені з місця події записи з камер відеоспостереження із метою встановлення всіх учасників події.

За повідомленням поліції, шістьох осіб, а згодом ще трьох, доставили в Шевченківське управління поліції для встановлення їх анкетних даних та надання пояснень. З’ясувалося, що чоловіки – колишні військовослужбовці Збройних Сил України. Після проведення опитування всіх відпустили, підозр нікому не вручили.

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер» обгородився колючим дротом.

6 вересня вдень співорганізатор мітингу Олексій Сердюк, який є членом батальйону «Свята Марія» та організації «Всеукраїнський союз АТО», повідомив, що під час перемовин з представниками «Інтера» активісти дійшли згоди. Зокрема, за його словами, протягом п’яти днів канал має змінити свій контент та звільнити Ігоря Шувалова, який працює заступником директора з розвитку компанії НІС. Мітингарі розблокували «Інтер».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду