«Інтер» оприлюднив відео з камер спостереження в день підпалу НІСа (ВІДЕО)

«Інтер» оприлюднив відео з камер спостереження в день підпалу НІСа (ВІДЕО)

7 Вересня 2016
1763
7 Вересня 2016
09:21

«Інтер» оприлюднив відео з камер спостереження в день підпалу НІСа (ВІДЕО)

1763
Телеканал «Інтер» опублікував відеозаписи з камер спостереження «Національних інформаційних систем»,на яких зафікосавані нападники, які 4 вересня підпалили компанію
«Інтер» оприлюднив відео з камер спостереження в день підпалу НІСа (ВІДЕО)
«Інтер» оприлюднив відео з камер спостереження в день підпалу НІСа (ВІДЕО)

Змонтований відеоролик розміщено на каналі «Подробностей» у YouTube.

На відео зафіксовано дії людей, які 4 вересня увірвалися в приміщення НІСа та влаштували там пожежу.

На зиписі видно, як група людей у білих касках та масках забігають в приміщення компаніії та розпилюють порошок із вогнегасника, як вони бігають поверхами та як горить пост охорони у вестибюлі НІСа. Також на відео записано, як нападники виводили людей з приміщення.

Нагадаємо, 4 вересня, співробітники компанії «Національні інформаційні системи», яка виготовляє «Подробности», «Подробности недели» та «Новости» для телеканалу «Інтер», не надавала правоохоронцям доступ до відео з камер спостережень. Про це «Детектору медіа» повідомив спікер МВС Артем Шевченко. Пізніше народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко заявив, що сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер» в Києві, виявилися пошкодженими.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченкопідтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваковзаявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Президент України Петро Порошенкодоручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Слідчі кваліфікують події 4 вересня біля офісу НІС  за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Версія про можливу участь у підпалі будівлі НІСу, який стався 4 вересня, керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Про це 5 вереснязаявиврадник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі програми «Інформаційний день» на 5 каналі.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети. У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

Фото: скріншот відеозапису 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1763
Читайте також
06.09.2016 23:38
Ірина Андрейців
2 773
05.09.2016 15:30
Детектор медіа
Лілія Зінченко, Ірина Андрейців, Мар'яна Закусило
2 955
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду