«Подробиці тижня» вийшли з 30-хвилинною затримкою біля підпаленої будівлі НІСа (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

«Подробиці тижня» вийшли з 30-хвилинною затримкою біля підпаленої будівлі НІСа (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

4 Вересня 2016
4877
4 Вересня 2016
20:43

«Подробиці тижня» вийшли з 30-хвилинною затримкою біля підпаленої будівлі НІСа (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

4877
4 вересня телеканал «Інтер» почав спеціальний випуск «Подробиць тижня» о 20:30 на вулиці біля приміщення компанії «Національні інформаційні системи», в якій сталася пожежа і згоріла новинна студія телеканалу
«Подробиці тижня» вийшли з 30-хвилинною затримкою біля підпаленої будівлі НІСа (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
«Подробиці тижня» вийшли з 30-хвилинною затримкою біля підпаленої будівлі НІСа (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Спецвипуск веде новий ведучий «Подробиць тижня» Олексій Ліхман. Пізніше до мікрофону запросили головну редакторку новин Ларису Задорожню.

«Сьгодні з самого ранку біля будівлі чергували декілька поліцейських. Вони сиділи біля входу. Як через них змогли прорватися у будівлю 20 чоловік? Я нікого не звинувачую. Я говорю факти. Та попри це ми все одно вийшли в ефір», - сказала вона.

Ефір продовжив коресондент телеканалу Руслан Смещук, який під час нападу був в середині приміщення. Він показав глядчам фасад згорілої будівлі та розказав, що нападники увірвалися на другий поверх компанії та підпалили міжнародну редакцію.

За словами Смещука, коли він з оператором спустилися на перший поверх будівлі, на них напали та розбили камеру, на яку було знято нападників.

Він також зазначив, що співробітники телеканалу намагались врятувати обладнання.

Ефір продовжив ведучій Олексій Ліхман, гості та журналісти "Подробиць тижня", які під час пожежі були всередині приміщення.

За словами Ліхмана, нападники одночасно знищили сервери, де були записані новинні сюжети, і підпалили кілька приміщень.

Через це телеканал не зміг показати підготовлені матеріали. Журналісти "Інтера" розказали зміст своїх сюжетів біля мікрофону.

Паралельно з виступом гостей "Подробиців тижня" в ефірі трансювалося відео, на якому зафіксовано саму пожежу та затримання нападників правоохоронцями.

В кінці випуску ведучий сказав, що 5 вересня «Подробности» також вийдуть в ефір.

Нагадаємо, 4 вересня, на вулиці Щусєва,26, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

18:51: Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

19:07: Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

19:44: Співробітники компанії «Національні інформаційні системи», яка виготовляє «Подробности», «Подробности недели» та «Новости» для телеканалу «Інтер», не надають правоохоронцям доступ до відео з камер спостережень.

20:35: Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував підпал будівлі НІСа, де виробляються новини телеканалу «Інтер», в підсумковому випуску програми «ТСН.Тиждень».

Фото: скріншот випуску "Подробиців тижня" та  Facebook народного депутата ВР Ольги Червакової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4877
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду