Поліція звільнила кількох мітингувальників, затриманих біля будівлі «НІС» каналу «Інтер»

Поліція звільнила кількох мітингувальників, затриманих біля будівлі «НІС» каналу «Інтер»

5 Вересня 2016
1426
5 Вересня 2016
11:43

Поліція звільнила кількох мітингувальників, затриманих біля будівлі «НІС» каналу «Інтер»

1426
Народний депутат Ігор Мосійчук («Радикальна партія Олега Ляшка») заявляє про незаконність затримання співробітниками поліції активістів, які проводили 4 вересня мітинг біля будівлі компанії «НІС» у Києві, що готує програми для каналу «Інтер».
Поліція звільнила кількох мітингувальників, затриманих біля будівлі «НІС» каналу «Інтер»
Поліція звільнила кількох мітингувальників, затриманих біля будівлі «НІС» каналу «Інтер»

Про це він написав у своєму Facebook.

«Я хочу, щоб всі уважно подивилися як, де і кого, і під чиї коментарі сьогодні Нацполіція затримувала під телеканалом "Інтер". Як чітко видно з відео хапали тих хто або в українському чи військовому строї, або відомий поліції активіст. Хапали, крутили і били хоча ніхто не чинив спротиву», - написав Ігор Мосійчук, апелюючи до відео Українських новин, опубліковане увечері 4 вересня.

За його словами, події під «Інтером» - черговий привід заслухати на Комітеті ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності звіт голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе, щодо ходу реформування МВС і численних порушень законодавства з боку поліції які мали місце останнім часом.

Наріше він повідомив про звільнення одного з затриманих мітингувальників.

«Наразі під Шевченківським райуправлінням Нацполіції. Звільнили учасника АТО Максима Непийпива... Зараз очікуємо на звільнення інших...По факту незаконних дій Нацполіції і незаконності затримання завтра напишу розлогий коментар», - написав нардеп.

Тетяна Близнюк, яка також перебувала біля відділку поліції, у якому тримали доставлених до поліції активістів, повідомила станом на 23 годину 4 вересня, що шестеро затриманих були звільнені.

«Коротше кажучи, всіх випускають, на території райвідділка лишилося ще двоє-троє. Шестеро вийшли при мені.  Михайло Стрижка і Maksim Nepijpivo ось біля нас, а решта з тих, хто вийшов, не знаю імен, хіба кого наглядно. Підозру нікому не давали», - написала вона.

Тетяна Близнюк також уточнила, що, за словами начальника відділку поліції, активісти не були затримані, а лише «доставлені» до відділку.

«На моє запитання, чи могли вони звідти піти, начальник каже, що так, могли піти. Чого не пішли - він не знає. Спілкувалися, каже. На запитання, чому тоді вони були в кайданках, каже, що не були вони в кайданках. На питання, чому тоді Стрижка кричав з вікна, що він у кайданках, відповів, що він може кричати що завгодно. На питання, чому тоді в них вилучено одяг, каже що ніхто одяг не вилучав. На питання, чому тоді Стрижка вийшов не в своєму одязі, відповів, що ніхто одяг не забирав. Як це не забирав, коли Стрижка вийшов у чужій футболці та капцях?! Каже, ну, значить, добровільно віддав свій одяг.

Ігор Мосійчук тоді питає, на яких підставах у нього брали одяг та чинили з ним інші дії типу змивів рук тощо без адвоката, відповів, що статус доставленого не передбачає адвоката.

…Наполягли, щоб привели нам Непийпива. Його завели в розірваному одязі, він скаржився на забої. Відібрали жупан. Як здійснювати правозахист в цій країні?», - написала вона.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

На фото - Ігор Мосійчук біля відділку поліції

Фото: Facebook Тамари Шевчук

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1426
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду