Артеменко закликав «Інтер» «схаменутися» і змінити редакційну політику

Артеменко закликав «Інтер» «схаменутися» і змінити редакційну політику

7 Вересня 2016
5784
7 Вересня 2016
17:45

Артеменко закликав «Інтер» «схаменутися» і змінити редакційну політику

5784
Голова Нацради Юрій Артеменко запропонував керівництву телеканалу «Інтер» визнати той факт, що причиною підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» 4 вересня стала редакційна політика каналу.
Артеменко закликав «Інтер» «схаменутися» і змінити редакційну політику
Артеменко закликав «Інтер» «схаменутися» і змінити редакційну політику

Про це він заявив в ході засідання парламентського Комітету з питань свободи слова, повідомляє «112 Україна».

«Пан Олександр (директор "НІС" Пилипець. – Ред.), ви повинні визнати, що причиною цього стала саме ваша програмна концепція. Я згадую події 1 січня два роки тому, коли був зафіксований випадок з піснями (трансляція «Інтером» виступів російських співаків. – Ред.). Ми винесли попередження, розуміючи, що в суді ми програємо, але ми пішли з вами на мирову угоду, щоб ви прописали, що будете дотримуватися чесності та об'єктивності. Я свою позицію не як голова Нацради висловлюю, а як громадянин... Коли на каналі "Україна" був серіал "Не зарікайся", ми говорили: хлопці, в цьому світі, коли гинуть матері, будьте уважні. "Україну" залили кров'ю, вас підпалили. Якщо не схаменетесь, завтра вас застрелять, і ніхто нічого не зробить», - заявив Юрій Артеменко.

«На тлі того, що відбувається, вже ті штрафи, з якими ми боролися, вже такий дитячий садок, чим далі, тим страшніше. Давайте шукати механізми. А підпал "Інтера" ми засуджуємо», - резюмував він.

На цьому ж засіданні Комітету Олександр Пилипець заявив, що за попередніми й неофіційними даними, збитки телеканалу «Інтер» від пожежі складають близкь 430 тис.доларів.

Раніше начальник апарату глави Служби безпеки України (СБУ) Олександр Ткачук заявив, що діяльність телеканалу «Інтер» повинна розглядати Національна рада з телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи» скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи» вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Слідчі кваліфікують події 4 вересня біля офісу НІС  за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Версія про можливу участь у підпалі будівлі НІСу, який стався 4 вересня, керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети. У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

На фото - Юрій Артеменко

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5784
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду