Протестувальники домовилися з «Інтером» про зміну редакційної політики та звільнення Шувалова

Протестувальники домовилися з «Інтером» про зміну редакційної політики та звільнення Шувалова

6 Вересня 2016
10480
6 Вересня 2016
14:01

Протестувальники домовилися з «Інтером» про зміну редакційної політики та звільнення Шувалова

10480
Протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі згортають намети.
Протестувальники домовилися з «Інтером» про зміну редакційної політики та звільнення Шувалова
Протестувальники домовилися з «Інтером» про зміну редакційної політики та звільнення Шувалова

Про це повідомляє кореспондент «Детектора медіа», яка знаходиться на місці.

Співорганізатор мітингу Олексій Сердюк, який є членом батальйону «Свята Марія» та організації «Всеукраїнський союз АТО», повідомив, що під час перемовин з представниками «Інтера» активісти дійшли згоди. Зокрема, за його словами, протягом п’яти днів канал має змінити свій контент та звільнити Ігоря Шувалова, який працює заступником директора з розвитку компанії НІС.

«Досягнута домовленість, у нас є п’ять днів. Зараз будуть розблоковані під’їзди, машини приберуть, намети будуть зібрані. Чекаємо п’ять днів, поки вони змінять контент, - сказав він.  – Шувалова буде звільнено найближчим часом. Ми сподіваємося, що цей процес буде запущено. Якщо контент не буде змінено, люди зберуться і блокада буде поновлена, але в набагато жорсткішій формі».

Він також зазначив, що журналісти будуть допущені до своїх робочих місць.

«Всі наші активісти до журналістів ніякого негативу не мають. Ми всі розуміємо, що люди, які тут працюють, хороші люди, і багато хто з них нас підтримує. Але вони просто виконують свою роботу. Наша акція була проти керівництва телеканалу. Тому ми сподіваємося, що наші вимоги через п’ять днів будуть виконані в повній мірі», –  зазначив він.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

За фактом підпалу будівлі НІСу поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 296 «Хуліганство» та ст. 194 «Умисне знищення майна» Кримінального кодексу України (про статтю 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» поки не йдеться). Правоохоронці вивчають вилучені з місця події записи з камер відеоспостереження із метою встановлення всіх учасників події.

За повідомленням поліції, шістьох осіб, а згодом ще трьох, доставили в Шевченківське управління поліції для встановлення їх анкетних даних та надання пояснень. З’ясувалося, що чоловіки – колишні військовослужбовці Збройних Сил України. Після проведення опитування всіх відпустили, підозр нікому не вручили.

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер» обгородився колючим дротом.

Фото: Ірина Андрейців

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10480
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду