Гройсман чекає від правоохоронних органів розслідування подій в офісі інтерівського НІСу

Гройсман чекає від правоохоронних органів розслідування подій в офісі інтерівського НІСу

5 Вересня 2016
1349
5 Вересня 2016
12:11

Гройсман чекає від правоохоронних органів розслідування подій в офісі інтерівського НІСу

1349
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.
Гройсман чекає від правоохоронних органів розслідування подій в офісі інтерівського НІСу
Гройсман чекає від правоохоронних органів розслідування подій в офісі інтерівського НІСу

Про це прем’єр-міністр заявив у відповідь на запитання журналістів на брифінгу 5 вересня, інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

«Важливо, щоб правоохоронна система дала адекватну відповідь: хто зробив, яка була мета, і найголовніше – щоб люди були покарані. Кожен, хто зробив злочин - влада, громадянин, будь-хто, – має нести відповідальність. Це ключова позиція, це ключовий принцип», – сказав пан Гройсман.

За його словами, подібні інциденти «працюють на руку» тільки тим, кому хотілось би показати, що в Україні свобода слова знаходиться під загрозою. Тому правоохоронні органи зобов’язані якнайшвидше встановити, хто був ініціатором цієї провокації і чим вони керувалися, та передати їх в руки правосуддя.

«Усі мають усвідомити одну річ: ми будуємо європейську, демократичну, цивілізовану країну. Має бути верховенство права, має бути закон у всіх проявах», – заявив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 4 вересня на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії.

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтер» з’явилось повідомлення про те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що за фактом підпалу будівлі «НІС» розпочато кримінальне провадження за ст. 296 «Хуліганство» та ст. 194 «Умисне знищення майна» Кримінального кодексу України. Було затримано шістьох осіб, серед них, зокрема, колишні військовослужбовці 30-ї бригади Збройних Сил України.

Пізно увечері 4 вересня активісти, які перебували під відділком поліції, повідомили, що шестеро затриманих були звільнені.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

Фото - Урядовий портал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1349
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду