ТВі програв податковій справу в апеляційному суді

12 Вересня 2012
5722
12 Вересня 2012
18:38

ТВі програв податковій справу в апеляційному суді

5722
Канал оскаржує результати податкової перевірки і планує подавати касацію
ТВі програв податковій справу в апеляційному суді

12 вересня телеканал ТВі програв в апеляції справу з оскарження результатів перевірки Державною податковою службою. Цю інформацію, оприлюднену генеральним директором ТВі Миколою Княжицьким у Facebook, «Детектор медіа» підтвердила юрист компанії Jurimex, що консультує канал, Катерина Муравйова.

 

Апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої інстанції, що було винесене на користь ТВі, і відмовив каналу в позові про визнання незаконним рішення Державної податкової інспекції (ДПІ). «З того, що я почула в суді - суддя скасувала рішення суду першої інстанції в частині, якою було донараховано понад 3 млн гривень по кредиту з ПДВ. І в цій частині вона відмовила ТВі в позові про визнання незаконним рішення ДПІ», - повідомила Катерина Муравйова.

 

Інформацію з Facebook Миколи Княжицького про «арешт рахунків» Катерина Муравйова пояснила тим, що йдеться про заборону каналу розраховуватися у валюті. Це є наслідком санкції «індивідуальний режим ліцензування зовнішньоекономічної діяльності», застосованої до каналу Головним управлінням економіки та інвестицій КМДА.

 

«Податкова, не дочекавшись остаточного рішення суду, звернулася з поданням до Мінекономіки, надавши інформацію, що у нас є порушення валютного законодавства. Мінекономіки вжило відповідну санкцію: ввело ліцензування зовнішньоекономічної діяльності, тобто фактично заблокувало можливість розраховуватися у валюті», - коментує Катерина Муравйова.

 

За словами юриста, отримавши текст судового рішення на руки, керівництво каналу має намір подавати касаційну скаргу.

 

Нагадаємо, що ці оскаржувані в суді результати податкової перевірки стали причиною порушення кримінальної справи проти генерального директора каналу ТВі Миколи Княжицького. Податкові міліціонери звинуватили його в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький заявляв, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ.

 

Згодом Прокуратура міста Києва скасувала постанову податківців про порушення кримінальної справи проти Миколи Княжицького. 1 серпня податкова закрила справу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5722
Читайте також
13.09.2012 09:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
23 734
13.09.2012 06:23
для «Укоаїнська правда»
21 272
12.09.2012 08:55
Євген Солонина, «Радіо свобода»
24 054
19.08.2012 14:08
Данило Гетманцев, «Дзеркало тижня. Україна»
22 874
19.04.2012 08:08
Тетяна Світлик, Даша Гришаніна, «Україна молода»«Україна молода»
24 763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду