detector.media
29.11.2011 13:38
Убито фотографа Віталія Розвадовського (ОНОВЛЕНО)
Убито фотографа Віталія Розвадовського (ОНОВЛЕНО)
Міліція вже затримує підозрюваного

28 листопада загинув фотокореспондент тижневика «2000» Віталій Розвадовський. Як пише «2000», його було вбито близько 23:00 у під'їзді будинку, розташованого за адресою Харківське шоссе, 168г.

 

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві виданню повідомили, що порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

 

Заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимир Дмитренко повідомив «Детектор медіа», що Віталій Розвадовський отримав чисельні ножові поранення в голову і помер від втрати крові. «Бійка розпочалася десь о 23-й годині, смерть зафіксовано о 3-й годині. Міліція швидко встановила особу потерпілого, одразу було поставлене до відома керівництво. Адже злочини проти журналістів на особливому контролі», - розповів він.

 

За його словами, вбивство може бути незабаром розкрите: «У нас є підозрюваний. Саме у цей момент його затримують. Деталі зможу розказати після його затримання. Але вже можна стверджувати, що підтверджується основна версія - це побутовий конфлікт. Він трапився на сходовій клітині, недалеко від квартири вбитого (однак колегам Віталія Розвадовського відомо, що він жив на Печерську, а не на Харківському масиві. - ТК) Причина конфлікту буде встановлюватись, адже з підозрюваним ми ще не спілкувались. Із зібраними доказами можна на 80% сказати, що причина вбивства не пов'язана з журналістською діяльністю».

 

Згодом на запитання ТК, чи справді разом з Віталієм Розвадовським постраждав його товариш, який нібито був разом із ним, Володимир Дмитренко уточнив, що о 23-й годині відбулася бійка «один на один» між Віталієм Розвадовським та ще одним чоловіком, ім'я якого міліція не розголошує. У результаті обидва дістали важкі ножові поранення. У Лікарні швидкої допомоги, за інформацією пана Дмитренка, Віталію Розвадовському зробили операцію, під час якої він помер. Так само операцію зробили і його супротивнику. Після операції його затримала міліція, і наразі він дає свідчення.

 

Заступник начальника управління зв'язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков наголосив, що вся інформація, яку озвучує міліція, є попередньою, а оперативники продовжують встановлення обставин злочину. Зокрема, з'ясовується, де саме мешкав загиблий, що він робив на Харківському масиві, з ким був та які речі в нього могли зникнути. Уся інформація від знайомих і родичів, яка надходить до міліції, за словами пана Бурлакова, передається оперативникам.

 

Міліція підозрює у вбивстві фотографа його знайомого.

 

Віталію Розвадовському було 30 років. Його фотографії часто публікувалися під псевдонімом Віталій Січень. Він співпрацював з багатьма виданнями, зокрема з «Экономическими известиями». У газеті «2000» він пропрацював дев'ять років.

 

Інформацію про похорон і прощання буде повідомлено згодом.

 

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким і колегам Віталія Розвадовського.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY