detector.media
25.06.2009 17:22
Співробітниця річкового порту напала на знімальну групу СТБ

Представниця річкового агентства ВАТ «Київський річковий порт» пошкодила камеру знімальної групи телеканалу СТБ. Про це «Детектор медіа» повідомив оператор Олександр Кубрицький.

 

За словами Олександра, 25 червня разом із журналісткою Олександрою Мітіною він знімав сюжет про загибель хлопця, який 13 червня випав із палуби теплоходу. «Ми знімали цей корабель. До нас вийшла жінка й представилась представницею річкового агентства, яке організовує туристичні подорожі - ВАТ «КРП». Ми одразу попросили її дати нам коментар. Коли увімкнули камеру, вона почала нервувати і кричати, щоб ми не знімали. А за кілька секунд накинулась на камеру, вирвала камерний мікрофон і пішла з ним у будівлю річкового порту», - розповів оператор.

 

Після цього співробітники СТБ викликали міліцію. За кілька хвилин із будівлі річкового порту вийшов чоловік, який повернув журналістам частину камери. Зараз представники Подільського районного управління міліції допитують свідків та складають протокол.

 

Цю подію, а також напад на знімальну групу «Закритої зони», прокоментував голова Комітету Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов. На його думку, причиною таких дій нападників є «неналежна реакція влади на факти перешкоджання роботи журналістів». На його думку, журналісти повинні виступити із відкритим протестом проти бездіяльності правоохоронців у випадках нападів на журналістів та порушення їхніх прав.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY