Бахчисарайські козаки побили кримськотатарського журналіста

13 Квітня 2009
19725
13 Квітня 2009
09:30

Бахчисарайські козаки побили кримськотатарського журналіста

19725
Бахчисарайські козаки побили кримськотатарського журналіста

Група козаків у Бахчисараї побила координатора мережі кримських євроклубів, редактора інтернет-видання «Медіа-Крим» Айдера Муждабу. За його словами, в міліції відмовилися прийняти заяву про цей напад, повідомляє «Радіо Свобода».


Активіст громадянського руху і журналіст Айдер Муждаба повідомив, що з чотирма учнями українського класу, де раніше викладав, у вихідні він прогулювався околицями Бахчисарая. У районі печерного міста Чуфут-Кале вирішив підняти дітей на плато, але їх наздогнали двоє козаків і заборонили йти далі. Коли ж Муждаба продовжив розмову з козаками українською мовою, то отримав кілька ударів в обличчя.


Дільничний міліціонер, до якого звернувся постраждалий, вибачився, але заявив, що нічого зробити не може, тому що Свято-Успенський монастир «уклав угоду з козацтвом, і козаки зараз опікуються правопорядком, разом з міліцією, за згоди місцевої влади».


Раніше, після того, як кримська влада передала монастиреві колишні вакуфні землі (землі мусульманських громад) в Бахчисараї виникали зіткнення між кримськими татарами і проросійськими козаками.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19725
Читайте також
02.09.2009 19:09
Ольга Червакова, для «Украинской правды»
48 737
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Севастополец
5492 дн. тому
Татарбас разговаривающий на мове-это чтото новое!!! ))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду