Затримано члена «Братства», підозрюваного в побитті Анатолія Ульянова

12 Травня 2009
19694
12 Травня 2009
13:00

Затримано члена «Братства», підозрюваного в побитті Анатолія Ульянова

19694
Затримано члена «Братства», підозрюваного в побитті Анатолія Ульянова

У справі про побиття головного редактора сайту «Проза» Анатолія Ульянова затримано активіста партії «Братство» Аттілу Селеї-Довженко. Цю інформацію підтвердили у прес-службі Мінстерства внутрішніх справ.

 

Про затримання Селеї-Довженка повідомив у своєму блозі сам Ульянов, який нині перебуває за межами України. «Аттіла-Дюла Яношевич Селеї-Довженко – це саме той, хто мене побив. Я можу впізнати його навіть під стробоскопом», – написав він, наголосивши, що активіст «Братства», на його думку, лише виконавець. Нагадаємо, Анатолія Ульянова побили в Києві 13 березня 2009 року. Партія «Братство» спершу взяла на себе відповідальність за його побиття, проте незабаром прибрала повідомлення про це зі свого сайту.

 

За словами прес-офіцера Шевченківського районного управління МВС Марини Макаренко, на сьогодні підозрюваного у нападі на Ульянова відпущено під підписку про невиїзд. Проте пані Макаренко не виключає, що в подальшому проти Селеї-Довженка може бути порушено кримінальну справу. «Розслідування триває, але постраждалий нині перебуває у відрядженні за кордоном, тож ми чекаємо на його повернення», – сказала вона.

 

Аттіла Селеї-Довженко був фігурантом низки скандалів за участю партії «Братства», зокрема кидання майонезом у Джорджа Сороса. Тим часом лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський заперечив причетність Селеї-Довженка до побиття Ульянова. «За нашою інформацією, якогось порнографічного журналіста попросили дати свідчення проти нашого брата Аттіли, – сказав пан Корчинський. – Через два синці було організовано цілу операцію, місяць працював карний розшук. Нашого брата Аттілу брали як наркоторгівця, очепили весь квартал. Думаю, розслідування триватиме ще років 5, щоб обмежити пересування Аттіли». Він висловив упевненість, що міліція не має жодних доказів, що свідчили би проти Селеї-Довженка.

 

Анатолій Ульянов звернувся до журналістів із проханням нагадати раднику мера Києва Казбеку Бектурсунову, який є куратором об'єднаних медіаресурсів Леоніда Черновецького, про його обіцянку звільнити Дмитра Коричинського з муніципального телеканалу «Київ», якщо інформація про причетність «Братства» до побиття журналіста підтвердиться. Тим часом прес-служба умовного Київського медіахолдингу заявила, що Корчинський працюватиме на каналі до рішення суду, яким буде доведено причетність Селеї-Довженка до побиття.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19694
Читайте також
29.04.2010 13:24
Віктор Каспрук
, для «Детектор медіа»
57 447
10.03.2010 21:14
Андрей Боборыкин, «Частный Корреспондент»
30 579
02.09.2009 19:09
Ольга Червакова, для «Украинской правды»
48 734
02.07.2009 09:32
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
39 259
16.03.2009 20:16
Евгений Минко
33 935
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Той, що зверху
327 дн. тому
Ульянов-це американський шарій.
outsider
5455 дн. тому
все красиво съехали ;) а разве другого стоило ожидать?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду