Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 березня 2023 року

12 Березня 2023
1079

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1079
Перейменування Росії на Московію та виселення УПЦ МП з Києво-Печерської лаври.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» показали новий випуск програми «Обличчя» з фотографом Яном Доброносовим. Він розповів про роботу на передовій, під час візитів закордонних делегацій та свою державну нагороду.

Після цього у блоці «Інтера» було чотири години повторів. Зокрема повторили інтерв’ю з послом США в ОБСЄ Майком Карпентером та випуск програми «Акцент» від 10 березня.

Блок «1+1» розпочався з повтору частини «Нічної варти», яка була в етері 8 березня. Ведучі говорили з парамедикинями Юлією Сідоровою та Наталією Сірою. Також у блоці повторили інтерв’ю з бійцями Російського добровольчого корпусу Денисом та Олександром. Перед цим його показували у марафоні ще 19 жовтня 2022 року.

Петицію про перейменування Російської Федерації на Московію у гостьовій студії «Ради» коментував народний депутат України Микита Потураєв («Слуга народу»). Він сказав, що в України є всі підстави повернути історичну справедливість та назву агресору. Також він сказав, що не варто використовувати відносно Московії термін федерація, оскільки це утворення — імперія. Нагадаємо, що Потураєв пропонував перейменувати Росію на Московію, ще коли був лише радником Володимира Зеленського та кандидатом у народні депутати. Тоді ж він говорив про те, що треба називати російську мову руською.

З першим заступником міністра освіти та науки України Андрієм Вітренком у  блоці «Ради» говорили про російські наративи, агресивні субкультури та створення проросійських молодіжних Telegram-каналів.


Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко коментував розірвання договору оренди Києво-Печерської Лаври з УПЦ Московського патріархату. Міністр наголошував, що заповідник перебуває у державній власності, тому держава має контролювати збереження всіх цінностей. За словами Ткаченка, у Лаврі продовжать відбуватися служіння й релігійні обряди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду